YEREL HABERLER - 24 Şubat 2012 Cuma 22:21

KUŞADASI’NDA SERBEST BIRAKILAN BELEDİYE ÇALIŞANLARINA MİTİNG GİBİ KARŞILAMA

A
A
A
KUŞADASI’NDA SERBEST BIRAKILAN BELEDİYE ÇALIŞANLARINA MİTİNG GİBİ KARŞILAMA

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Kuşadası Belediyesi’nin üç yetkilisine Kuşadası Belediyesi önünde miting gibi karşılama yapıldı. Karşılama sırasında serbest bırakılanlar, hem belediye personeli hem de vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Belediye çalışanları tarafından düzenlenen karşılamada konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Adalete güvendiğimizi söylemiştik ve haklı çıktık. Her türlü entrikaya rağmen alnımız açık, dimdik ayaktayız” dedi.
Bilindiği gibi 2 Mayıs 2011 tarihinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli operasyon gerçekleştirilmişti. 2 Mayıs 2011 tarihinde İzmir Büyükşehir belediyesine yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz Salı günü İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Kuşadası Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Kireç, Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak ve Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Zeki Fidandal, İzmir’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
BELEDİYE PERSONELİ VE HALK COŞKUYLA KARŞILADI
Öte yandan akşam saatlerinde serbest kalan Kuşadası Belediye’nin üç yetkilisi, belediye binası önünde toplanan personel ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Yaklaşık beş yüz kişilik bir kalabalık tarafından çiçeklerle karşılanan üç belediye yetkilisi ve bazı belediye personeli sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.
ALTUNGÜN: “NAMUSLU BELEDİYE YÖNETİMİNİ DOSTA, DÜŞMANA GÖSTERECEĞİZ”
Belediye binası önündeki coşkulu kalabalığa seslenen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, adalete güvenlerini her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, “Burada bu tip konularla ilgili size hitap ettiğim için aslında üzgünüm. Çünkü Kuşadası Belediyesi veya CHP’li başka belediyeler ve personeli, ekibi, kadrosu bu tip uygulamaları hak etmiyor. Ancak ilk operasyonda da söylemiştik. Adalete güvenimiz tamdır demiştik. Bizim Türk hakim ve savcılarına güvenimiz var demiştik. Uzun aradan sonra gereksiz şekilde, ifadeye davet edileceklerine, salı günü sabahın 6’sında polis arkadaşlarımız evlerinden alıp götürdü. Bugün mahkeme, Kuşadası Belediyesi’nden alınan üç arkadaşımızı serbest bıraktı. Diğer arkadaşlar da serbest kaldı. Öncelikle Türk adaletine teşekkür ediyorum. 9,5 aydır anlamsız ve gereksiz yere tutuklu olan ve önümüzdeki günlerde aramızda olacağına inandığımız Erdoğan Uyan arkadaşımıza da selamlarımızı iletiyorum” dedi.
ALTUNGÜN: “BİRİNCİ DÜŞMANIMIZ MAALESEF BİZDEN OLANLAR”
Kuşadası Belediye Başkanının ve ekibinin nasıl bir süreçten geçtiğini herkesin izlediğini anlatan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün sözlerine şöyle devam etti: “Ne tip saldırı ve entrikalara hedef olduğumuzu iyi biliyorsunuz. Acı bir gerçek var; maalesef bizim birinci düşmanımız bizden olanlar. Acı ama böyle. Bunların üstesinden beraberce geleceğiz. Kuşadası’nda namuslu bir belediye yönetimi olacağını dosta da düşmana da göstereceğiz. Birileri istese de istemese de bundan sonra Kuşadası’nı namuslu yöneticiler yönetecek. Bundan sonra Kuşadası Belediyesinin kapısından kasasında milyon dolarlar çıkanlar geçemeyecek. Sakin ve sabırlı olmalıyız. İşin özünde sabırlıyız. Mesai arkadaşlarımız, partililerimiz, halkımız, başka siyasi partilerden olsalar da belediye yönetimine güven duyan vatandaşlarımız da sabırlı. Birileri entrika üretmeye devam etsinler, birileri dünkü şaibelilerle kol kola yürümeye devam etsinler. Onlara sesleniyorum. Sakın birbirinizden ayrılmayın. Çünkü sizi bir kere daha toplu olarak sandığa gömeceğiz. Bundan eminiz. İstedikleri kadar bir araya gelsinler, istedikleri kadar entrika üretsinler, hepsinin üstesinden geleceğiz. Bize verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Nasıl 9,5 ay önce arkadaşlarımızın yanında olduysak, bugün de bu arkadaşlarımızın yanındayız. Biz arkadaşlarımıza kefiliz. Yarın başka bir arkadaşımızsın başına bir şey gelirse, hepinizin kefiliyiz. Çünkü biz bir ekibiz ve tek amacımız Kuşadası halkına layıkıyla hizmet etmek. Bizim bundan başka amacımız yok. Bizim dünküler gibi bir niyetimiz, hesabımız yok. Ama biz Kuşadası halkından, artan desteğinden eminiz. Tek ricam var. Çok dedikodu üretiyorlar. Bizlerle ilgili her gün anlamsız dedikodu üretiyorlar. Yalan söylüyorlar. Her sözlerinde yalan ve entrika var. Bize bunları açıkça sorun. Biz kendimizden eminiz, o yüzden aranızda gezebiliyoruz. Son üç yılımız çok zor geçti. Ama iki yılımız artık daha rahat geçecek. Ondan sonra bir beş yılı daha beraber geçireceğiz.”
AHMET KİREÇ: “ONURUMUZ KIRILDI”
Göz altına alınarak onurlarının kırıldığını açıklayan Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kireç ise neden göz altına alındığını bilmediğinin altını çizerek, “İnanın orada yaşadıklarımız gerçekten onur kırıcıydı. Ve yine inanın neden gözaltına alındığımı hala bilmiyorum. Basın yazdı, televizyonlar haber olarak verdi. Basın neden bu kadar üzerine gitti anlayabilmiş değilim. Bugün hepimiz salıverildik. Ama bugün bana bir şey gurur verdi. Şu anki karşılama bana büyük gurur verdi. Beni 4 gün boyunca İzmir’de yalnız bırakmayan aileme ve dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
YUSUF ATAK: “SABAH SÜTÇÜ BEKLERKEN POLİS GELDİ”
Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak ise sabah sütçüyü beklerken kapılarına polis geldiğini belirterek, “Bunun sebebini anlamadık, ama orada anladık. Tek sebebi bu memlekette deve güreşi düzenlemek, başka sebebi yok. Bunun için bizi de sizi de üzdüler. Sizden özür diliyorum” dedi. Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal da şunları söyledi: “Kader diyelim. Göz altına alındığımız saatten itibaren bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür diyorum. Allah kimseye böyle bir kabus yaşatmasın “
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.