GENEL - 25 Şubat 2012 Cumartesi 15:54

BAKAN EROĞLU TRABZON`DA

A
A
A
BAKAN EROĞLU TRABZON`DA

Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Trabzon’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde basın toplantısı düzenledikten sonra AK Parti Trabzon Kadın Kolları’nın 3. Olağan Kongresi’ne katıldı.
Havva Gümüş’ün tek aday olarak girdiği kongrede divan başkanlığını Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu yaptı. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen kongrede, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ve İl Başkanı Adnan Günnar da hazır bulundu.
Kongrede söz alan Eroğlu, Trabzon’un son 9 yılda AK Parti ile kalkındığını söyledi. Seçimlerde kadınların adeta bir destan yazdıklarını kaydeden Erdoğlu, "Trabzon’a karşı 5 tane gönül bağım var. Özellikle bu kongrede bulunmayı çok istedim. Bu bayrağı yeniden taşıyacak olan, yeni seçilecek olan il kadınlar Kolu başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Biz de onların hizmetkarıyız. Ben seçimlerden önce de buradaydım. Hanımefendilerin kapı kapı dolaşarak büyük bir destan yazdıklarına şahit olduk. 10
kişiden 6’sı Trabzon’da AK Partili. Siz bir destan yazdınız. 9 Şubat’ta Başbakanımızla bir toplantı yapmıştık. Sayın Başbakanıma, ’24 Şubat’ta Deriner Barajı’nın su tutma işlemi için gideceğim. Daha sonra Trabzon’daki AK Parti Kadın Kolları Kongresi’ne katılacağım’ deyince çok duygulandı" dedi.
Türkiye’nin dünyadaki yükselişinde kadınların da etkisi olduğu söyleyen Eroğlu, "Büyük bir gayret ve heyecan var. AK Parti’yi AK Parti yapan sizlersiniz. Sayın Başbakanımız hanımefendilere çok önem veriyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü Türkiye bugün bir istikrara kavuşmuş, dünyada bir lider ülke olmuşsa bunda sizlerin de emeği var. Gönülden çalışan hanımefendilerin ve diğer teşkilatlara varıncaya kadar herkesin büyük bir emeği var. Enflasyon yüzde yüze yaklaştığı dönemleri biliyorum.
Hükümetimizden önce merkezi yönetim bütçesinin yüzde 60/70’i faize gidiyordu. Bunun altından hiçbir bütçenin kalkması mümkün değil. Dolayısıyla o yönetim iflas etmişti. Paramız pul mesafesine düşmüş. Kriz anayasa kitapçığı atmakla başlamıştı. Dünyada o dönem ekonomik kriz var mıydı, yoktu. Ama Türkiye ekonomik kriz yaşadı. O dönem devlet memurlarının maaşlarını ödemek için çalmadık kapı kalmamıştı. Geçmiş koalisyon hükümeti artık Türkiye’yi daha fazla yönetemeyeceğini anlayınca terk edip gitti. Ancak AK
Parti, milletin bağrından çıkan AK Parti iktidara gümbür gümbür geldi. Şimdi sihirli değnek değmiş gibi her şey değişti" diye konuştu.
Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Trabzon’da basit bir dere ıslahının 10-12 yıl sürdüğünü biliyoruz. Türkiye’de ortalama yatırım süresi 41 yıl. Şimdi her şey değişti. Türkiye’nin geleceği parlak. Milletten aldığımızı, millete hizmet olarak sunan bir partiyiz. Milleti aptal sananları, millete bidon kafalı diyenleri millet sandığa gömer. Trabzon’a bu sabah basın toplantısı yaptık. Trabzon ve civarında yapılan toplantıları anlattık. Birkaç tane örnek vereyim. Trabzon’a biz sadece
bakanlık olarak 493 milyon TL’lik yatırım, 49 dere ıslahı yaptık ve Atasu Barajı’nı bitirdik. Ama açılışını yapmak üzere Sayın Başbakanımız Trabzon’a gelecek. O yüzden tesisin içine koymadık. Kent ormanı sözü verdik. 5 ilçemize otomatik meteoroloji istasyonunu kurma sözü verdik. Trabzon Trabzon olalı bizim 9 yılda yaptığımız hizmeti geçmiş yıllarda almadı. Trabzon kenarda unutulmuş bir şehirken bizim zamanımızda yükseldi" ifadelerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.