YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 18:08

`SEVGİ KONSERİ` BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

A
A
A
`SEVGİ KONSERİ` BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü tarafından icra edilen ’Sevgi Konseri’ büyük ilgi gördü.
Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan ve oldukça geniş bir dinleyici kitlesinin katıldığı konser büyük beğeni topladı. İki ayrı bölüm halinde icra edilen konserin ilk bölümü Hicaz peşrevi ile başladı. Daha sonra birbirinden güzel Hicaz eserler seslendirildi. Kısa bir aranın ardından konserin ikinci bölümüne geçildi. Zaman zaman konukların da söylenen eserlere iştirak ettiği bu bölümde Hüseyni, Muhayyer ve Uşşak makamında parçalar icra edildi. Koro Şefliği’ni M.Tanju Demirkol’un icra
ettiği Sevgi Konseri’nde Çetin Sarıoğlu Koro Şef Yardımcılığını, M.Emin Güneş ise Koro Müdürlüğü’nü üstlendi.
"DİYARBAKIR’DA SIK SIK BU TÜR ETKİNLİKLER DÜZENLENMELİ"
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren ve büyük beğeni toplayan konser sonrası görüşlerini açıklayan davetliler, "Bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklere daha fazla ağırlık verilmeli. Bağrından bir çok yazar, şair, ses sanatçısı ve fikir insanı çıkaran kadim kent Diyarbakır’da sık sık bu tür etkinlikler düzenlenmeli. Birçok medeniyete beşiklik etmiş, sinesinde sayısız tarihi ve turistik zenginliği barındıran, zengin kültürel dağarcığı ve adeta bir açık hava müzesi konumunda bulunan kentimizin böylesi
sosyal ve sanatsal çalışmalara ihtiyacı var. Bu akşamki koroyu tertipleyen ve emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara ne kadar teşekkür etsek azdır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te 1700 yıl sonra bir ilk: Konsil kültürel etkinlikle anılacak İznik’te 325 yılında gerçekleştirilen ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan İznik Konsili, aradan geçen 1700 yılın ardından ilk kez kültürel bir etkinlikle anılacak. 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, görme engelli yurttaşlar onur konuğu olacak. Noel Baba Barış Konseyi tarafından organize edilen etkinlikler, İznik Gölü kıyısında bulunan Aziz Neofitos Bazilikası’nın seyir platformunda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlayacak. Açılışta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler, görevleri başında hayatını kaybeden askerler, milletin bağımsızlığı uğruna mücadele eden isimsiz kahramanlar ile Gazze’de ve tüm savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar anısına saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşunun ardından aynı platformda kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Programın sunumunu görme engelli Halil Bilgiç yaparken, etkinliklerin onur konuğu ise İstanbul’dan gelecek görme engelli yurttaşlar olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca "1700 Yıl Önce - 1700 Yıl Sonra: Arama Konferansı" düzenlenecek. Konferansta, Roma İmparatoru I. Konstantin’in 325 yılında İznik Konsili’ni toplama gerekçeleri ve konsilde yaşanan gelişmeler ele alınacak. Tarihçiler, akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek konferansta, 1700 yıl önceki süreç ile günümüz değerlendirmeleri birlikte masaya yatırılacak. Öte yandan, anti-siyonist entelektüel çevrelerde önemli bir yere sahip olan Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya Noel Baba Barış Ödülü’nün verilmesi de programda yer alıyor. Etkinlikler, İznik Konsili’ne 1700 yıl önce katılan Antalyalı Aziz Nikolaus’un anısına düzenlenen ve bu yönüyle 1700 yıl içerisindeki ilk kapsamlı anma programı olma özelliğini taşıyor. Böylece İznik Konsili, tarihte ilk kez 1700 yıl sonra, 2025 yılında gerçekleştirilen kültürel bir etkinlikle anılmış olacak. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, etkinliklerin barış, tarihsel hafıza ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir buluşma olacağını ifade etti.