YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 12:10

AKSU TV GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NE FATİH ÜNAL GETİRİLDİ

A
A
A
AKSU TV GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NE FATİH ÜNAL GETİRİLDİ

Kahramanmaraş’ta uydu üzerinden yayın yapan Aksu TV Genel Koordinatörlü’ne Fatih Ünal getirildi.
Düzenlediği basın toplantısı ile kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Ünal, en büyük görevlerinin Kahramanmaraş’ın tüm renk ve dokularını ekrana taşımak olduğunu söyledi. 5 yıldır yayın faaliyet gösteren Aksu TV’nin kentin problemlerinin çözümü için gayret gösterdiğini ve bunu yayın politikası olarak benimsediğini kaydeden Ünal, şöyle konuştu:
“Aksu TV, şehrimizde, Anadolu’da, Avrupa’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan tüm Kahramanmaraşlıların televizyonudur. Bizim görevimiz de kentimizin tüm renklerini ve dokusunu, yani ekonomisini, siyasetini, turizmini kültür değerlerini ekrana taşımaktır. Aksu TV kurulduğu günden bu yana bu düşünce ile faaliyet gösteriyor. Eksiklerimiz elbette olmuştur. Ancak bundan sonraki süreçte daha fazla gayret göstererek, gerek personel ağımızı, gerekse teknik donamımızı daha da güçlendirerek halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.”
Kahramanmaraş’ta habercilik yapmanın zorluklarına da dikkat çeken Ünal, “Biz bazı şeylere kapalıyız, yani kabuğumuzu kıramadık. Baktığımızda Kahramanmaraş’a sahip çıkılmadığı gibi, Aksu TV’ye de sahip çıkılmadığını görüyoruz. Ama belirttiğim gibi bizim eksiklerimiz olabilir, ama artık bu ekranlardan sadece Maraş’ı göreceksiniz. Maraş’ın tekstilini, biberini, dondurmasını, altınını, gümüşünü, bakırını göreceksiniz. Kahramanmaraş’ın eksiklerini, yapılması gerekenleri ekrana taşıyacağız. Yapılanları öveceğiz, yapılmayanları eleştireceğiz. Hala eli cebinde gezen biri varsa, bu bürokrattır, siyasetçidir bunları ortaya koyacağız.” diye konuştu.
Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit’de zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Gerçekten uydudan yayın yapmak çok zor iş. Her ay yaklaşık 150 bin TL’lik bir masrafla karşı karşıyasınız ve bu masrafları karşılayarak ayakta durmak zorundasınız. Biz bu şartlarda yayınlarımızı sürdürüyoruz ve Kahramanmaraşlıya hizmet ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha kaliteli hizmet vererek çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Aksu TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yener, Genel Müdür Yardımcısı Erol Öner, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ve çok sayıda gazetecin katıldığı toplantının ilerleyen bölümlerinde ise basın sektöründe yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de meslek edindirme kursunu bitirdi hayaline kavuştu Sultangazi Belediyesi’nin sanat ve meslek edindirme kursları sayesinde bir kadın daha kendi işinin patronu oldu. Gülnaz Türkmen’in hayalini kurduğu kuaförün açılışını Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi, sanat ve meslek edindirme kursları ile hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere fırsat sunmaya devam ediyor. İlçedeki hizmet tesislerinde bulunan Sanat ve Mesleki Eğitim kursları, binlerce kişinin sosyal hayatın içinde daha güçlü bir şekilde var olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Hayaller gerçek oldu SU-MEKAN’da kuaförlük atölyesinde eğitim alan Gülnaz Türkmen, başarıyla bitirdiği kursun ardından kendi işinin patronu olmaya karar verdi. Hayallerini gerçekleştiren Türkmen bir kuaför dükkanı açtı. Yunus Emre Mahallesi’ndeki kuaför dükkanının açılışını Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Güçlü kadın güçlü toplum Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Meslek edindirme kurslarımızla istihdama katkı sunarken, her yaştan komşumuzun elinde bir altın bileziğinin olması için eğitimler veriyoruz. Hobisini gerçeğe dönüştürerek iş hayatına adım atan kursiyerlerimiz bizleri mutlu ediyor. Onlardan bir tanesi de Gülnaz hanım oldu. Hayallerini kurslarımızda aldığı eğitimlerle gerçeğe dönüştürürken kendi işinin patronu olmayı başardı. Yolu açık, kazancı bol olsun" dedi.
İstanbul Fenerbahçe, Kamil Efe Üregen ve Kuzey Sapaz ile profesyonel sözleşme imzaladı Fenerbahçe, U19 takımında forma giyen 2008 doğumlu futbolcular Kamil Efe Üregen ve Kuzey Sapaz ile profesyonel sözleşme imzaladı. Fenerbahçe kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Torunoğulları, Ozan Vural, Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Terzi, Futbol Direktörü Devin Özek ile Futbol Akademi Genel Koordinatörü Sedat Karabük ve Futbol Akademi Değer Yaratma ve Geliştirme Direktörü Tuncay Şanlı da yer aldı. Devin Özek: "Fenerbahçemizin geleceğinde önemli yer oynayacaklarına inanıyoruz" İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Futbol Direktörü Devin Özek, "Altyapımızdan yetişen iki kıymetli futbolcumuz ile profesyonel sözleşme imzaladığımız için çok mutluyuz. Sezon başından beri A Takım ile birçok antrenmanda ve müsabakada yer alan futbolcularımızın, Fenerbahçemizin geleceğinde önemli yer oynayacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle A Takımımıza futbolcu kazandırmakta mahir olan altyapımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu imzaların herkes için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. Kuzey Sapaz: "Forma şansı geldiği zaman en iyi şekilde değerlendireceğim" Çok mutlu olduğunu ifade eden genç oyuncu Kuzey Sapaz, "Gerçekten çok mutluyum. Bu süreçte bana destek olan başta aileme, hocalarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Böyle bir günü yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu büyük camiada olduğum için çok mutluyum. Forma şansı geldiği zaman en iyi şekilde değerlendireceğim" diye konuştu. Kamil Efe Üregen: "Taraftarlarımızın önünde oynamak için sabırsızlanıyorum" Profesyonel sözleşme imzaladığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Kamil Efe Üregen ise, "Çok mutlu ve çok heyecanlıyım. Bu büyük camiada profesyonel sözleşme imzaladığım için çok gururluyum. Profesyonel bir şekilde taraftarlarımızın önünde camiamızı en iyi şekilde temsil etmek için sabırsızlanıyorum. Çok heyecanlıyım, o günü bekliyorum" dedi. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Geleceğimiz olan değerli sporcularımızı tebrik ediyor, çubuklu formamızla nice başarılar ve şampiyonluklarla dolu yıllar diliyoruz" denildi.