ASAYİŞ - 29 Şubat 2012 Çarşamba 09:26

ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN KULLANDIĞI OTOMOBİL TRAMVAY YOLUNA GİRDİ

A
A
A
ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN KULLANDIĞI OTOMOBİL TRAMVAY YOLUNA GİRDİ

Gaziantep’te alkollü bir sürücünün kullandığı otomobil tramvay yoluna girdi.
Edinilen bilgiye göre, Ertan Ö. (45) yönetimindeki 27 J 5853 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu İl Emniyet Müdürlüğü önündeki tramvay yoluna girdi. Meydana gelen kaza sonrası araçtan inen otomobil sürücüsü olayın şaşkınlığını kısa süre üzerinden atamadı. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, otomobil sürücüsünü görgü tanıkları sakinleştirdi. Kaza sonrası tramvay yolu ulaşma kapandı. Yolcuları taşıyan tramvay yarım saate aşkın bir süre otomobilin kaldırılmasını
bekledi. Olay yerine gelen trafik polisleri ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, çevredeki vatandaşlarında desteğini alarak tramvay yolunu kapatan otomobili kenara çekmeye çalıştı. Uğraşların sonuçsuz kalması üzerine çekici çağrıldı. Büyükşehir Belediyesine ait çekicinin olay yerine gelmesiyle birlikte kazaya karışan otomobil yoldan çekildi. Trafik polisleri olası bir kazaya meydan vermemek için araç kaldırılana kadar karayolunu da trafiğe kapadı. Otomobilin çekici yardımıyla
kaza mahallinden kaldırılmasının ardından tramvay yolu ve karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Öte yandan, kaza sonrası trafik polisleri tarafından yapılan muayene de otomobil sürücünün 1.70 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye cezai işlem uygulayan trafik polisleri otomobili başka bir sürücüye teslim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep ANKA Hemşireler Günü’nü kutladı ANKA Hastanesi, 12-18 Mayıs "Hemşireler Haftası" nedeniyle hemşire, hekim ve sağlık çalışanları, hastane yönetimi tarafından organize edilen yemekte bir araya geldi. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi hemşire, hekim ve sağlık çalışanları, 12-18 Mayıs "Hemşireler Haftası" nedeniyle hastane yönetimi tarafından organize edilen yemekte bir araya geldi. ANKA Hastanesi Başhekimi Dr. Fırat Dalgıçer, gece gündüz demeden mesleğini büyük bir özveri, sevgi ve şefkatle yerine getirmeye gayret eden hemşirelere teşekkür etti. Ağdağ, “Sağlık ekip işidir. Tüm sağlık çalışanlarının görevlerini zamanında, doğru ve tam olarak yerine getirmesiyle başarılı sonuçlara ulaşıyoruz. Hemşirelerimiz de bu ekipte önemli bir görev üsteniyor. Onların şefkatli elleri olmasa biz eksik kalırız” dedi. “Bazı zamanlar tükeniyoruz, yoruluyoruz ancak hiçbir zaman pes etmiyoruz” Çeşitli birimlerde çalışan tüm hemşirelerin gününü kutlayan ANKA Hastanesi Başhemşiresi Ayşe Koç, “Bizler her zaman kendi sağlığımızı riske atıp hastayı hayata bağlayabilmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bazı zamanlar tükeniyoruz, yoruluyoruz ancak hiçbir zaman pes etmiyoruz. Çünkü bu meslekte en önemli şey vicdan. Hemşirelerimizin moral depoladığı, kurumsal aidiyet ve bağlılık duygularının gelişmesine vesile olan bu etkinlikler adeta güç depolamamıza neden oluyor. Bu önemli görevi icra eden tüm hemşirelerin gününü kutluyorum” diye konuştu.
Hatay Enkaz kentin sokaklarını gezerek görüntüleyen fenomen genç, hemşehrilerinin memleket özlemini gideriyor Hatay’da deprem sonrası insanların merakını gidermek adına tanınmaz hale gelen Antakya ilçesinde görüntü çekerek sosyal medyada yayınlamaya başlayan Muhammed Ürek, binlerce takipçiye ulaştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmuş, 25 bine yakın insan vefat etmişti. Deprem sonrası Antakya ilçesinde yaşayan Muhammed Ürek, enkaza dönen memleketini terk etmeyerek hem yardım kuruluşlarında görev aldı hem de sokak sokak memleketini görüntülemeye başladı. İnsanların merakını gidermek ve bölgedeki yıkımın boyutunu göstermek için görüntüleri sosyal medyada paylaşan Ürek, binlerce takipçiye ulaştı. Ürek, kişisel bir sorumluluk olarak gördüğü bu görevde sosyal medyada adından söz ettirmeye başlarken deprem sonrası Hatay’ın durumunu merak eden binlerce kişiye ulaştı. "Depremden sonra insanların merak duygusunu gidermek için her yeri çekeceğim" Deprem sonrası enkaza dönen sokakları görüntülemeye başladığını dile getiren Muhammed Ürek, "6 Şubat depremlerinde bende bir depremzede olarak aile çevremizden yakınımız vefat etti. Kendime sorumluluk haline getirdiğim bir karar verdim. İnsanlar buraları merak ediyordu. O günlerin yaşadığımız şokun etkisiyle kimin nerede ne yaptığı, kimseye ulaşamaması ayrı bir sıkıntıydı. Kendi çabalarımla ikinci günü çekmiş olduğum görüntüyle birlikte insanlarda merak duygusunu gidermek adına her yeri çekeceğim dedim. Antakya’da ulaşabildiğim, yerleri görüntüleyerek paylaştım. Bunu defalarca otostopla ya da yaya olarak yaptım. İnsanların merakını giderirken giriş, gelişme ve sonuç olarak bir planlama yaptım" dedi. İnsanların talepleri doğrultusunda apartmanları, parkları ve özlem duyulan noktaları görüntülediğini ifade eden Ürek, "İnsanlar; mahalle, cadde, sokak oturmuş oldukları parkı ve bankı dahil merak ediyorlar. Her yeri çekeceğim dedim. Giriş olarak enkazları ondan sonra her yer yer ev doluydu boş olan yerlerin yıkıldıktan sonra halleri nasıldı o görüntüleri aldım. Antakya’daki vatandaşın ayağa kalkmak için yapmış oldukları emekleri çektim. Ben videoları çekerken sayfamın kısım kısım yükseldiğini fark ettim. İnsanların merakını giderdim. Sosyal medyada takipçi sayım yüz binleri geçti. Erişimim ise 10 milyona ulaştı" diye konuştu.