GENEL - 29 Şubat 2012 Çarşamba 11:28

EV KADINLARI İCRA PAZARINDA

A
A
A
EV KADINLARI İCRA PAZARINDA

Vatandaşın kabusu icralar, şimdi umut oldu. Ev almak, arabasını değiştirmek, işini büyütmek isteyenler bu hayallerine yüzde 60 daha ucuza sahip olmak için şimdi icra ihalelerini takip ediyor.
Ev kadınlarının pazar harçlıklarından biriktirdikleriyle altın aldıkları, televizyonlarını yeniledikleri, oğullarını ya da kızlarını evlendirmek yerine artık birikimleriyle ev ya da araba alıyor, yatırım yapıyorlar.
İcra ihale bilgilerini Türkiye’deki herkesin evine getiren www.icralik.com verilerine göre, icra ihalelerine ev kadınlarının katılımı yüzde 20 gibi küçümsenemeyecek bir oranı işaret ediyor.
İcra ihalelerine katılanların yüzde 43’ünü özel sektör çalışanları, yüzd 23’ünü kamu çalışanları, yüzde 20’sini ev hanımları, yüzde 14’ünü de öğrenci ve diğerleri oluşturuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.