YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:44

EVLİLİK OKULU`NDA İKİNCİ DÖNEM BAŞLADI

A
A
A
EVLİLİK OKULU`NDA İKİNCİ DÖNEM BAŞLADI

Denizli Belediyesi, ’Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında ikinci dönem Evlilik Okulu’nu açtı.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, eşi Zeliyha Çınar’la birlikte ilk derse katılarak, kursiyerlere destek verdi. Çınar, evlilik okulunun önemini anlatarak, "Evlenme çağındaki gençlerimizin, evli nişanlı çiftlerimizin ve tüm halkımızın kursa katılımıyla ilgili imkan sunuyoruz. Tüm kursiyerlerimizin görüş ve önerilerini de alarak yeni dönemki eğitim programında da bunları dikkate alıyoruz. İlimizdeki boşanma oranlarının yüksek olması neticesinde, belki de ufak tekef sorunları büyütüp ayrılmayla sonuçlanan evliliklerin kurtarılabileceğini düşünüyoruz. Evlilik öncesinde ise uzmanların verdiği eğitimle gençlerin daha bilinçli olacağını biliyoruz. Eşlerin birbirlerine karşı gösterdiği saygı ve sevgiyle evliliği daha da güçlendireceği kanaatindeyiz. Ümit ediyorum ki bu eğitim programı Denizli’den başlayıp tüm Türkiye’ye yayılacak" dedi.
Daha sonra Psikolog Gülay Bozkurt ve ekibi ilk dersi verdi. Haftada 2 gün toplamda 16 saat sürecek eğitimin ilk gününde kursiyerler nasıl tanıştıklarını, evlilikten ne beklediklerini ve kuracakları yuvada sürekli sevginin artırılması amacıyla neler yapabileceklerini anlattı. Evliliğinde çeşitli sorunlar yaşadığını ve bunları başkalarının yaşamasını istemediğini ifade eden Psikolog Korkut, "20 yıllık evliyim. Evliliğimde çeşitli sorunlar yaşadım. Sadece benim ailemde bu sorunların olmadığını gördüm. 2 yıl bu konu hakkında eğitim aldım. Evliliğimde bu eğitimlerin son derece işe yaradığını gördüm. Bu eğitimlerden herkesin yararlanması için belediyeyle Denizli toplumuna hizmet etmeye başladık. Sağlıklı toplum sağlıklı bireylerle oluşuyor. Sağlıklı bireyler de sağlıklı yuvalarda yetişiyor. Sağlıklı yuvaların nasıl kurulacağı en temel konudur. Hedef kitlemizi evlilik kurumuna yeni adım atan çiftler olarak belirledik. Mutluluğun sırlarını birlikte keşfedeceğiz. Çok güzel beklentilerle evliliğe başlanır. Ama ne oluyor da zaman içinde bu sevgi bitebiliyor. Bizim toplumumuzda boşanma oranı çok yüksektir. Burada onun için daha çok çalışmamız gerekir" dedi.
Bu arada tüm kursiyerlere, Denizli Belediyesi kültür yayınlarından Psikolog Gülay Bozkurt’un yazdığı bir Yastıkta Kocayalım Sağlıklı Evlilik Eğitimi El Kitabı hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.