YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 10:55

TARSUS KIRSAL KÖYLERİNDE SOĞANLI SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRCİLİĞİ YAYGINLAŞIYOR

A
A
A
TARSUS KIRSAL KÖYLERİNDE SOĞANLI SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRCİLİĞİ YAYGINLAŞIYOR

Mersin’in Tarsus ilçesi kırsal köylerinde alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında başta nergis olmak üzere lale, sümbül gibi soğanlı süs bitkilerinin yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için proje çalışması başlatıldı.
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, nergis çiçeği yetiştiriciliğinin yaygınlaşmakta olduğu Tepetaşpınar Köyünde bu üretimi gerçekleştiren çiftçilerle bir araya geldi.
Tarsus’ta tarım potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Kaymakam Güldibi, mevcut tarımsal üretim çeşitlerine yenilerinin eklenmekte olduğunu ve gelişmelere açık olduğunu söyledi.
Soğanlı süs bitkisi üretiminin de özellikle dar gelirli çiftçiler için gelir kaynağı olacağını belirten Güldibi, kaymakamlık olarak soğanlı süs bitkisi üretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaşması için, kırsal köylerde bulunan dar gelirli çiftçilere destekte bulunabilecek projenin geliştirildiğini söyledi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığıyla bu projenin hayata geçirileceğini vurgulayan Güldibi, Tepetaşpınar Köyü’nden bir çiftçinin nergis çiçeği üretimi gerçekleştirdiği arazisinde incelemelerde bulundu.
Etkinliğe Tepetaşpınar Köyü’nün dışında Kaklıktaşı, Pirömerli, Dorak, Kuşçular, Eminlik, Gömmece, Taşobası, Emirler ve Koçmarlı köylerinin muhtarları ile nergis çiçeği üreticileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir