YEREL HABERLER - 03 Mart 2012 Cumartesi 12:52

ANTAKYA BELEDİYESİ’NİN LOGOSU DEĞİŞTİ

A
A
A
ANTAKYA BELEDİYESİ’NİN LOGOSU DEĞİŞTİ

Antakya Belediyesi’nin yeni logosunu belirlemek üzere Aralık ayında yaptığı çalışmalar sonuçlandı. Antakyalıların yüzde 50’sinin beğendiği logo, belediye meclisinde kabul edildi.
Antakya Belediyesi, yeni logo belirlemek üzere Aralık ayında başlattığı çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Hayırsever işadamı Index Grup Ceo’su Erol Bilecik’in katkılarıyla ve HEP İletişim firmasının teknik desteği alınarak gerçekleştirilen farklı tasarımlardaki logoları halkın tercihine ve beğenisine sunarken mevcut logo ve farklı tasarımdaki yeni logolar basın mensupları, bilboardlar ve belediye resmi web sitesi vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılarak tartışmaya açılmıştı.
Antakyalılar, 21 Aralık 2011-01 Şubat 2012 tarihleri arasında www.kalbimdekiantakya.com dlı internet sitesi üzerinden ve ayrıca şehrin 14 farklı noktasına yerleştirilmiş oy kutularında beğendiği yeni logoya oy vererek tercihte bulundu. Buna göre halkın yüzde 50,24’ü Zeytin Dalı ve Yaprakları adlı logoya, yüzde 20,99’u Mevcut Logoya, yüzde 16, 97’si Kavuşan Eller adlı logoya, yüzde 7,90’ı Antakya Güneşi adlı logoya ve yüzde 3, 90’ı ise Medeniyetler Birliği adlı logoya oy verdiği açıklandı. Bu sonuçla birlikte yüzde 50,24 oy oranıyla Antakya halkının en çok oy verdiği ve tercihte bulunduğu logonun “Zeytin Dalı ve Yaprakları” adlı logo olduğu belirlendi.
YENİ LOGO BELEDİYE MECLİSİ’NDE ONAYLANDI
Antakya halkı tarafından en çok beğenilen ve tercih edilen “Zeytin Dalı ve Yaprakları” adlı logo, Antakya Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında Belediye Meclisi’nce oy birliğiyle onaylandı ve resmiyete kavuştu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş “Hemşerilerimizin en çok oy verdiği “Zeytin Dalı ve Yaprakları” adlı kurumsal kimliğimizin simgesi olan yeni logomuz memleketimize hayırlı olsun. Bugün itibariyle yeni logomuz Belediye Meclisimizce de oybirliğiyle kabul edilerek resmiyete kavuşmuştur. Yeni logo ile ilgili gösterdikleri yakın ilgi ve desteklerinden ötürü Saygıdeğer Antakya halkına, değerli Belediye Meclis Üyelerimize, projeye gönüllü olarak sağladığı katkılardan dolayı Index Grup Ceo’su Hayırsever İşadamımız Sayın Erol Bilecik’e ve hiçbir ücret talep etmeden projeye teknik desteklerini esirgemeyen HEP İletişim firması yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.