YEREL HABERLER - 03 Mart 2012 Cumartesi 12:55

İMO`DA ADAYLAR BELİRLENDİ

A
A
A
İMO`DA ADAYLAR BELİRLENDİ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şubesi’nde yarın yapılacak olan 14. Olağan Genel Kurul seçimleri için adaylar belirlendi. Bin 852 delegenin katılacağı seçimlere Hüseyin Tüfek tek aday olarak seçimlere girecek.
İMO Samsun Şubesi’nde yapılan aday belirleme kuruluna Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Mimarlar Odası Başkanı Selami Özçelik ve üyeler katıldı.
Kurulda konuşma yapan İMO Samsun Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, "Yönetim Kurulu olarak sizlerden aldığımız yetkiyi, odamıza örgütümüze yakışır bir şekilde yürütmeye çalıştık. Kurumsallaşmaya önem verdik. Van depremi ve son günlerde yaşadığımız baraj patlamaları bize mühendislik hizmetlerinin özellikle de kaliteli mühendislik hizmetlerinin önemini bir kez daha hatırlattı. Bizim oda olarak ve diğer sivil toplum örgütlerin bu konulardaki uyarılarında ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır" dedi.
Depremlerde mühendislik hizmetlerinin akla geldiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "İnşaat Mühendisleri Odamızın yöre, bölge ve ülke sorunlarına yaklaşımlarını yakından izliyorum. Kayıtsız kalmadıklarını ve düşüncelerini ifa ettiklerini biliyoruz. Samsun’un geleceklerini önceden işaret edip uyarılarda bulunabiliyorlar. Ülkemizdeki meslek odaların yönetimleri çok fazla bu konuları dikkate almadığı da üzüntü verici olaydır. Özellikle meslek disiplini açısından bu ülkede depremler ve felaketler olduğunda mühendislik hizmetleri akla geliyor. Son günlerde yapı denetimleri başladı. Emeğinin karşılığını alamayanların emek vermekten kaçmaları da söz konusu olamaz. Belediyeler olarak odalarımızın yönettikleri önerileri ve eleştirilere kulak vermek durumundayız. Bu konuda duyarlıyız. Bugünkü ülkemizin içinde geçmekte olduğumuz süreci siz aydınlar olarak mutlaka değerlendiriyorsunuz" diye konuştu.
Meslek odaların birbirlerinden beklentilerinin olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ülkemizde hep odalar üyelerde, üyelerde odalardan bir şeyler bekliyor. Ülkemizde böyle bir sıkıntımız var. ’Ama biz bunun neresindeyiz’ diye kimse bakmıyor. Ülkemizde bu anlamda ciddi bir sorunumuz var. Bunu masaya yatırıp çözüm üretme konusunda ilerleme kaydedebilirsek o zaman yaptığımız iş daha anlamlı olur" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, yarın yapılacak olan 14. Olağan Genel Kurul seçimlerine tek aday olarak çıkacak olan Hüseyin Tüfek’in yönetim kurulu listesi Ümit Eminoğlu, Hüseyin Talak, Bora Pelit, Lütfi Alkay, Emine Melda Anıl ve Erman Şimşek’ten oluşacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.