YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 12:57

DİNİ NİKAHLI EŞİNDEN ŞİDDET GÖRDÜ

A
A
A
DİNİ NİKAHLI EŞİNDEN ŞİDDET GÖRDÜ

Ortaca İlçesinde, dini nikahlı eşinden şiddet gören bir kadın, Fethiye’deki Kadın Sığınma Evi’ne gönderildi.
E.E. adlı kadın (22), bir müddet A.T (32) ile birlikte İstanbul’da dini nikahlı yaşadıktan sonra ayrıldı. A.T’den ayrılan E.E., Ortaca İlçesine gelip yerleşti. Dini nikahlı eşini takip eden A.T., E.E’yi Ortaca PTT’sinde yakaladı. Bir müddet çift tartıştı. Cebinden çıkardığı bıçağı kadının boğazına dayayan A.T, geri gelmesini istedi.
Bu arada PTT güvenlik görevlisi 155’i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polisler, A.T.’yi etkisiz hale getirip emniyet müdürlüğüne getirdi. Emniyette alınan ifadeleri sonunda E.E. şikayetçi olmadığını bildirdi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından A.T. serbest bırakıldı.
Olayla ilgili bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, A.T ile E.E’nin bir müddet dini nikahlı olarak yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Eski eşi E.E.’yi takip ederek, bir iş için PTT’ye gelen E.E.’yi burada şiddet kullanıp, boğazına bıçak dayamış. Güvenlik güçlerimiz olay yerine kısa zaman içinde giderek A.T’yi etkisiz hale getirdiler. Kadın E.E. şikayetçi olmayınca; savcılık A.T.’yi sebest bıraktı. Emniyet olarak ileride bir olay olmaması için E.E.’yi Fethiye’de bulunan Kadın Sığınma
Evi’ne göndererek koruma altına aldık."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.