DÜNYA - 05 Mart 2012 Pazartesi 17:26

GEKAS`TAN AÇIKLAMALAR

A
A
A
GEKAS`TAN AÇIKLAMALAR

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında Samsunspor’a transfer olan Yunanistan Milli Takımı’nın santrforu Theofanis Gekas, Türkiye’deki ilgiden memnun olduğunu söyleyerek Yunanlı futbolcuların Türkiye’ye gelmelerini istedi.
5 yıl aradan sonra yeniden yükseldiği Süper Lig’de sezon başından bu yana başarılı bir grafik çizemeyen Samsunspor’un sezonun ikinci yarısında ligin alt sıralarından kurtulmak için transfer ettiği Yunanlı golcü futbolcu Theofanis Gekas, verdiği karardan çok memnun olduğunu söyleyerek, gördüğü ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi.
Türkiye’ye gelirken herhangi bir endişesi olmadığını söyleyen Theofanis Gekas, "Samsun’a gelmem son derece normal bir süreçti. Oturduk, konuştuk, anlaştık. Herhangi bir endişem yoktu, sadece bende merak ediyordum nasıl olacak diye. Ama endişe edecek bir durum yoktu benim için. Türk taraftarlarını milli maçlardan biliyorum. Samsun’da henüz çok yeniyim. Birkaç maç oldu, ama seyircinin tribünleri doldurduğunu gördüm. Aşırı destek veriyorlar takımlarına, Samsunspor’u çok seviyorlar" dedi.
Samsunspor’a transfer olmadan önce kulüple ilgili bilgisinin olup olmadığı sorusuna cevap veren Theofanis Gekas, "Balkan Kupası şampiyonluğunu biliyordum. Onun dışında bu sezen lige yeni çıktığını ve puan olarak altlarda olduğunu biliyordum. Ancak benim için en iyi seçim yaptığımı düşünüyorum ve burada kafam çok rahat" diye konuştu.
İlk lig maçını Trabzonspor’a karşı deplasmanda oynayan Gekas, "Trabzonspor maçı bizim için derbiydi. Ben Yunanistan’da da buna benzer atmosferleri çok yaşadım. Hayatım boyunca çok derbi oynadım, orada da o akşam derbi havası vardı. Ancak biz istediğimiz oyunu tutturamadık, kötü bir sonuç aldık. Orada bulunan taraftarlarımız için en kötü 1 puan almak isterdik. Çünkü oldukça kalabalık gelmişler ve bir hediyeyi hak etmişlerdi ama olmadı" şeklinde konuştu.
Gekas; Samsunspor’un ligde kalıp kalmayacağı konusundaki soruya şu şekilde cevap verdi: "Golleri takım olarak atmamız gerekiyor. Benim futbol anlayışımda golü atandan çok attıranlar önemli. Sadece benim gol atmam ligde kalmamız için yeterli değil, takım olmalıyız. Birlikte yapabiliriz bunu. Benim görüşüme göre ben gol atmayayım ama takımımız kazansın, buna razıyım ben. Şuan kafamdaki tek hedef takımın ligde kalması. Önceliğimiz bu, bunu gerçekleştirdikten sonra neler olacağını bilemem. Ama verdiğim
karardan ve Samsun’da bulunmaktan dolayı çok memnunum. İnsanların bana yaklaşımı çok iyi. Gerçekten ilgililer. Türkiye’deki ilk Yunanlı oyuncuyum ama bire bir görüştüğüm arkadaşlarıma da söylüyorum, basına da söylüyorum, Yunan futbolcular Türkiye’ye gelsinler."
Futbolcu olmadan önce güreşçi olduğunu belirten Gekas, Samsun hakkında da şu ifadeleri kullandı: "Şampiyonluklarım bile var güreşte. Benim futboluma katkısı olduğunu düşünüyorum. Fiziki rakiplerle boğuşurken güreş yapmış olmamın faydalarını gördüğümü hissediyorum. Samsun çok sakin bir şehir, huzurlu ve güzel. Beğendim Samsun’u. Samsun pidesini yedim. Açık ve yumurtalı olanı beğendim, güzeldi gerçekten."
Yunan milli takımının santrfor oyuncusu olan ve Yunaistan’ın dışında Almanya’da da gol krallığı yaşayan Gekas eşi ve çocuklarının Yunanistan’da bulunduğunu belirterek, "İkizlerimi çok seviyorum ve özledim onları" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Öldürüp gömmüşlerdi, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı, 6’sı serbest kaldı Sakarya’da 20 gündür kayıp olarak aranan ve ağaçlık alanda toprağa gömülü halde bulunan şahsın ölümüne ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 3’ü adli kontrolle 3’ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre, 11 Nisan gününden sonra kendisinden haber alınamayan yabancı uyruklu Mohammed Azeez Mahdi Mahdi için yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Hususa ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, kayıp şahsın bağlantılı olduğu kişilerin ifadelerine başvurdu. Tutarsız ifadeler üzerine sorgularını genişleten ekipler, şahsın öldürülüp Erenler ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde ağaçlık alana gömüldüğü bilgisine ulaştı. Bölgede çalışma yapan ekipler, kadavra köpeklerinin yardımıyla Mahdi’nin cesedini buldu. Olay yerine yapılan incelemenin ardından polis ekiplerince Mahdi ile bağlantılı 8 Türk vatandaşını gözaltına alındığı, yabancı uyruklu bir kişinin ise arandığı öğrenildi. Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin yabancı uyrukluları ücret karşılığında taksi minvalinde taşımacılık yaptığı öğrenildi. Çalışmalarını genişleten polis ekipleri, Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin ölümüne ilişkin detayları ortaya çıkardı. Mahdi’nin kumar mevzusundan kaynaklı alacak verecek meselesi bulunduğu ve alacaklıların öldürülen şahsın taksisine müşteri gibi binerek kafasına sıktıkları öğrenildi. Evli ve 3 çocuk babası Mahdi’yi öldüren şüpheliler, daha önceden kiraladıkları atölye tarzı işyerinin arkasındaki ağaçlık alana götürerek gömdüğü ve şahsın aracını satmaya çalışırken yakalandıkları ortaya çıktı. 2 tutuklama Olaya ilişkin gözaltına alınan şüphelilerden iş yerinin sahibi H.B. (43), Y.Ö. (28), U.A. (40), E.K. (30), Ö.C. (43), K.B. (16), E.S. (21) ve S.T. (30) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bahse konu olan olaya ilişkin bir yabancı uyruklu şahsın ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden H.B. (43) ve E.S. (21) ’Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanırken U.A. (40), E.K. (30), ve Ö.C. (43) adli kontrolle K.B. (16), Y.Ö. (28) ile S.T. (30) savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Ankara Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu" Türkiye, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi üzerine, İsrail’le tüm ihracat ve ithalat işlemlerini durdurma kararı aldı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi, İsrail’in Filistin’e yönelik uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı saldırıları neticesinde bugüne kadar 15 bini çocuk, 35 binden fazla Filistinli sivil hayatını kaybetmiş, yaklaşık 78 bin Filistin vatandaşı ise yaralanmıştır. Türkiye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çatışmaların durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, kalıcı ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için en üst düzeyde girişimlerde bulunmuş, diplomasinin tüm araçlarını kullanmıştır. Ülkemiz ilk günden bu yana Gazze halkının yardımına koşmuş, başta gıda, sağlık ve tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere gemiler ve uçaklarla on binlerce ton insani yardımı bölgeye ulaştırmış, binlerce hastayı tahliye ederek bu zor günlerinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmuştur. Bununla birlikte, İsrail’in sebep olduğu katliam, insani felaket ve fiziki yıkım devam etmiş, İsrail Hükümeti uluslararası ateşkes çabalarını karşılıksız bırakmış ve insani yardımları engellemiştir. Türkiye bunun üzerine 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatını kısıtlamıştır. Alınan bu kararda, İsrail Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar kısıtlama tedbirlerinin yürürlükte kalacağı vurgulanmıştır. Buna rağmen, İsrail Hükümetinin saldırgan tutumunu sürdürdüğü, Filistin’deki insani trajedinin kötüleştiği müşahede edilmektedir” denildi. Açıklamada, “Bu itibarla, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır. Öte yandan, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimizin bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığımız ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmalar koordine edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını desteklemeye devam edecektir” ifadeleri yer aldı.