GENEL - 06 Mart 2012 Salı 18:08

ÇORUM`DA 600 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YAPILACAK

A
A
A
ÇORUM`DA 600 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YAPILACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çorumlulara müjde vererek, "600 yatak kapasiteli devlet hastanesi hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Çorum’da yapılması planlanan yeni devlet hastanesi için TBMM’de bir toplantı yapıldı. Toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Sağlık Bakanlığı Müsteşar yardımcısı, Sağlık Bakanlığı bürokratları, Çorum İl Sağlık Müdürü de katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çorum’u çok iyi
bildiğini belirterek, "Çorum gibi illerimize akıllı hastane yapmayı arzu ediyorduk ancak 400 yataklı hastane alanımıza belediyemiz tarafında yapılacak olan imar planı değişikliği ile 17 dönüm arazinin ilavesiyle birlikte 600 yataklı hastane yapımı planlıyoruz" dedi. Akdağ, "400 yataklı hastanemiz için şartlarımız hazır durumda hemen başlayabiliriz, mevcut hastanelerimizin doluluk oranlarını değerlendirdiğimizde Çorum için 400 yataklı hastane yeterli ama uzun vadede düşünerek hareket etmemiz lazım. Buna göre
Çorum ilimize 600 yatak kapasiteli bir devlet hastanesinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Burada buna karar vermek üzere bir araya geldik" şeklinde konuştu.
Toplantıda konuya ilişkin olarak söz alan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Asfalt Şantiyesi karşısında bulunan eski Karayolları arazisi üzerinde sağlık alanı olarak işaretlenmiş yer hakkında heyete bilgiler verdi. Başkan Külcü, İmar planında yapılacak değişiklikler ve belediyemize ait arsaların tahsisi ile 101 dönüm araziye kavuşmuş olacaklarını söyledi.
Kamulaştırma ve imar planı değişikliklerinin bir an önce bitirilmesini isteyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı teknik heyetine imar planı engel olmazsa hastanenin ihalesini bir an önce yapılması talimatını verdi. Bakan Akdağ ayrıca Çorum’un Kargı ve Bayat ilçelerinde de Entegre Hastane yapımı için talimat verdi.
Toplantıdan sonra Çorum heyeti adına bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır ise, "Sayın Sağlık Bakanımızın başkanlığında devlet hastanemizle ilgili bir çalışma toplantısı yapıldı. İlk etapta kamulaştırılan karayollarından tahsis edilen arazi dışında, yeni imar planı değişikliği ile arsa 101 dönüme çıkartılarak. Sayın bakanımız tarafından yaklaşık 600 yataklı bir hastane çalışması talimatı verildi ancak bu imar planı değişikliğinin neticesi gerçekleştirilinceye kadar da inşaatın başlamasında herhangi bir
engel olmadığı katılımcılar tarafından teyit edildi. Ayrıca diğer ilçelerimizde devam eden yatırımlarda gözden geçirildi. Bakanımızın başkanlığında ilave olarak eski hastanenin bulunduğu alan üzerinde bazı yeni ilavelerinde yapılması hususunda karar verildi" ºeklinde konuºtu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Bursa Milletvekili Varank ve MİT Başkanı Kalın, sahurda vatandaşlarla bir araya geldi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. MİT Başkanı Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Varank, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif ayının daha sonlarına yaklaşıyoruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. İnşallah en güzel şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı tabii ki Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. En güzel şekilde Kadir Gecesi’ni idrak etmeyi de bizlere nasip eylesin. Her sene Ramazan-ı Şerif ayında bir güzellik olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Ben bir Bursa’da bir de Ankara’da bunu yapmaya çalışıyorum. Hemşerilerimizi sahura davet ediyoruz. Sağ olsun hemşerilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu güzel ortamı oluşturmak için, bizlerle beraber olmak için bizimle buluşuyorlar. Ben gelen her bir kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Ramazan-ı Şerif demek, birlik demek, beraberlik demek. Aslında aynı değerler etrafında buluşabilmek demek. İşte sahur sofraları da sahur birliktelikleri de aslında bu toplumun en güzel değerlerinden bir tanesi. İşte bu güzellikle de biz sizlerle beraber buluşmuş olduk. Rabbim inşallah bu güzellikleri yaşamaya devam etmeyi bizlere nasip eylesin" dedi. Coğrafyanın içinde bulunduğu zor şartlara değinen Varank, şunları kaydetti: "Tabii zor bir coğrafyada yaşıyoruz değerli kardeşlerim. Etrafımız adeta bir ateş çemberi ve bu ateş çemberi içerisinde Türkiye’yi salimen rotasında tutabilmek büyük mücadeleler büyük fedakarlıklar gerektiriyor. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız da aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni o rotada tutabilmek, tam bağımsız büyük Türkiye’yi inşa edebilmek için büyük bir mücadele içerisinde inşallah bizler de bir olursak, beraber olursak, hep birlikte birbirimize tutunursak işte Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermiş oluruz. Biz öyle inanıyoruz ve biz bir olduğumuzda da Türkiye’nin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmaz. Biz yeter ki beraber olabileceğimiz fırsatları çoğaltalım. İşte kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bu Ramazan-ı Şerif’i çok farklı bir şekilde yaşıyoruz. Hepiniz etrafınızda görüyorsunuzdur. 7’den 77’ye adeta herkes bu Ramazan-ı Şerif’in havasını yaşamaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Ramazanlar da böyle olsun diyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin diyor. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyor sizlere." Varank’ın konuşmasının ardından, MİT Başkanı Kalın ve vatandaşlar hep beraber sahur yaptı.