YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 09:50

"BURSA İÇİN BİR ADIM ÖNDE OLMAK ZORUNDAYIZ"

A
A
A
"BURSA İÇİN BİR ADIM ÖNDE OLMAK ZORUNDAYIZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı bir adım öne çıkarmak için üniversite başta olmak üzere toplumun tüm katmalarıyla iş birliği yaptıklarını söyledi.
Uludağ Üniversitesi Kent Tarihi ve Araştırmaları Merkezi (KETAM) tarafından ikincisi düzenlenen ’Kentimizi yönetenlerle kent söyleşileri’ programının konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeler hakkında üniversitelilere bilgi verdi. Rektörlük A Salon’da düzenlenen ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, KETAM Müdürü Prof.Dr. Hasan Ertürk ile öğretim üyelerinin de katıldığı söyleşide konuşan Altepe, kendi mesleklerinde ideallerine ulaşan tüm insanların yaşadıkları şehre, topluma ve ülkelerine karşı sorumlulukları olduğunu söyledi. Uzun yıllar muhalefet sözcülüğü yaptığı mecliste bugün başkan olarak bulunduğunu kaydeden Altepe, her zaman ortak payda olan Bursa için çalıştıklarının altını çizdi.
Farklı siyasi görüşte olmalarına rağmen muhalefet sözcülüğü yaparken bile hiçbir zaman sert ve kırıcı eleştiriler yapmadığını kaydeden Altepe, "Bir konuyu eleştirdiğiniz zaman, öneri getirmelisiniz. Ben hep öneriler sunarak, eleştirdim ve çoğu önerim kabul gördü. Çünkü yerelde siyasetin temel hedefi bu kente hizmet etmektir. Şimdi de aynı düşünce içindeyim. Seçim çalışmalarında eski başkanlarımızdan Erdoğan Bilenser ile çalıştım. Yine eski Başkanlarımız Erdem Saker ve Ekrem Barışık ile çeşitli projelerde birlikte çalışıyoruz. Çünkü günümüzde artık kentler yarışıyoruz. Bu yarışta Bursa’yı bir adım öne çıkarmak için bu kente katkı koyacak üniversite başta olmak üzere tüm kurumlar sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte projeler üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
"BURSA KENDİ MARKALARINI ÜRETİYOR"
Turizmden spora kadar Bursa’nın sahip olduğu değerleri en iyi şekilde dünya vitrinine çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Altepe, Bursa’nın kendi markalarını üreten bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Bursa’nın sanayi gücünü en iyi şekilde değerlendirdiklerini kaydeden Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında Bursa sanayicisi tarafından üretilen ilk yerli tramvayın belgelendirme çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi. Şehrin turizm potansiyelini harekete geçirmek için yoğun bir çaba içinde olduklarına değinen Altepe, "Bir kongre merkezi yapmakla kongre kenti olunmuyor. Öncelikle bu alanda kentin altyapısının hazırlanması gerekiyor. Tarihi ve kültürel mirasımızı ayağa kaldırmak için ürettiğimiz projeler, yine Uludağ’ın eski cazibesine kavuşturulması ve Uluabat’ın turizme açılması gibi projelerle turizmin altyapısı hazırlıyoruz" dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek ise, Büyükşehir Belediyesi ile birçok projede ortak çalıştıklarını belirterek, bu tür toplantılarla Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini yakından görme fırsatı bulduklarını söyledi.
KETAM Müdürü Prof.Dr. Prof.Dr. Hasan Ertürk de kenti yönetenlere eleştiri ve önerilerde bulunmak için düzenledikleri söyleşilerin şehrin gelişimi açısından önem taşıdığını vurguladı.
Rektör Kamil Dilek, söyleşinin sonunda Başkan Altepe’ye günün anısına plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir