YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 17:09

YENİ SOSYAL GÜVENLİK YASASI`NDA KADININ YERİ

A
A
A
YENİ SOSYAL GÜVENLİK YASASI`NDA KADININ YERİ

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ’Yeni Sosyal Güvenlik Yasasında Kadının Yeri’ adlı bir panel düzenlendi.
Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Belediye Kültür Müdürü İskender Korkut’un yaparken, panele Av. Cengiz Çetinkaya , SGK Denetçisi Mehmet Aydın ve Psikolog Abdülkerim Işık panelist olarak katıldı. Bazı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda bayan panele katıldı. Panele katılan bayanlara karanfil dağıtıldı. Moderatör İskender Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle paneli düzenleyen Kadın Meclisi’ne teşekkür ederek, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması
gerektiğini ifade etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emine Çiftçi yaptığı açılış konuşmasında, "8 Mart 1857 yılında New York kentinde çalışma koşulları ve düşük ücret olmak üzere, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için verilen gözyaşla ve kanla sona erdirilen şanlı mücadelenin 155. yıldönümüdür. O gün kadınların direnişinde, ölenler, yaralananlar ve tutuklananlar olmuştur, onları saygıyla anıyoruz. Kadınların emeğe, üretime, katılmadığı toplumlarla başarılı olmanın mümkün olmadığını düşünüyoruz.
Kadın yoksa demokratik ortamda olmaz, zira demokratik ortam ancak hoşgörünün olduğu yerde olacaktır. Ulu önder Atatürk Cumhuriyetin kuruluşundan başlayarak kadını erkekten ayırmamaya özen göstermiştir. Kadınlarımıza yönelik yapılacak her türlü iyileştirmeler ve düzenlemelerin başında şüphesiz kızlarımızın eğitiminde yapılacak çalışmalardır. Bu doğrultuda istatiklere baktığımız zaman kızlarımızın okula gitme oranlarında son yıllarda gözle görülecek bir şekilde bir artış gözlenmektedir. Unutmayalım ki
kızlarımızı sadece okutmak değil onları sosyal hayatın içinde de görmek devletimize çok önemli görevler düşmektedir. 8 Mart’ı yılda bir kez değil, sorunları çözülene kadar tartışılması için bir fırsat olarak görüyoruz. Kadının zarafeti, sevgisi ve hoşgörüsünün bütün dünyayı sarması dileklerimle gününüzü kutluyorum" dedi. Daha sonra panelistler kadınların toplumdaki ve yasalardaki yerinden bahsetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de tahliye edilen yaşlı kardeşlerin evinden 4 kamyon çöp çıktı Sultangazi’de birlikte yaşayan ve 5 aydır kiralarını ödemedikleri iddiasıyla evden çıkartılan yaşlı 2 kardeşin yaşadıkları evin çöp ev olduğu ortaya çıktı. 4 kamyon çöp boşaltılan ev cep telefonu kamerasına yansıdı. Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi’nde iddiaya göre uzun zamandır birlikte yaşayan Halime İlkçağlı (74) ile kardeşi Yusuf İlkçağlı (68) bir süre önce ev sahipleri tarafından 5 aydır kira ödemedikleri iddiası ile dava edilmişti. Gelen mahkeme celbine itiraz eden kardeşler, bin 500 TL olan kiralarını aksatmadan ödediklerine dair dekontları mahkemeye sunmalarına rağmen kendileri hakkında tahliye kararı verilmişti. Kararın ardından ev sahibi ise iddiaya göre 2 kardeşi akşam saatlerinde polis ekipleri eşliğinde eşyaları ile birlikte dışarı çıkarmıştı. Gidecek yerleri olmayan kardeşlerin durumunu öğrenen mahalle muhtarı ise kaymakamlık ile irtibata geçip kardeşleri geçici olarak Selahattin Eyyubi Uygulama Oteli’ne yerleştirmişti. Çöp ev ortaya çıktı Ev sahibi, yaşlı kardeşlerin evden çıkartılmasından sonra temizlik yaptırmak istedi. Temizlik için gelen ev sahibi mutfak ve banyosu dahil tamamen dolu olan evi görünce şaşkına döndü. Yaşlı kardeşlerin evi, çöp eve çevirdikleri ortaya çıktı. Evden 4 kamyon çöp boşaltılırken, temizlik çalışmaları cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, daire içerinde temizlik çalışması yapıldığı ve tüm odaların çöp malzemeleri ile dolu olduğu görülüyor.