YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 10:52

BAŞKAN AKAYDIN`DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

A
A
A
BAŞKAN AKAYDIN`DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün her geçen yıl daha değerli hale geldiğine dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Kadınlarımız, hiç hak etmediği saldırılara, taciz ve tecavüzlere maruz kalmakta, hatta töre cinayetlerine kurban gitmektedir. Kadınlarımız bunları hak ediyor mu; hayır. Hiçbir kadın saldırıyı, tacizi, tecavüzü; töre cinayetine kurban gitmeyi hak etmemektedir. Bütün kadınlar kutsaldır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş aydınlanma yolu ışığında biz de kadınlarımıza destek veriyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kutsal değerlerimizin korunması, onlara pozitif ayrımcılık ve toplumsal eşitlik koşullarının sağlanması için önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attık, atıyoruz ve bundan sonraki süreçte de atmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Bütün kadınların imkansızlıklar içinde dahi başarıya imza attıklarını kaydeden Başkan Akaydın mesajında şu sözlere yer verdi:
“Her kadının yürekten alkışlanacağı bir başarı hikayesi vardır. Bütün kadınlar, imkan verildi mi başarısına başarılar katar.Her kadın yürekten alkışı hak etmektedir. Bu gerekçelerle Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarla birlikte hayata geçirdiğimiz her proje, kadınlara olan güvenimizi boşa çıkarmamıştır ve bizim gurur kaynağımız olmuştur. ’Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor’ projemiz kapsamında kadınların yazdığı tiyatro oyunları, ’Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor’ projemiz kapsamında meyve verdi. Kenar mahallelerdeki kadınlar hayatlarında ilk kez edebiyatla tanıştı. Sahneye çıkan kadınlarımız, usta birer oyuncu gibi, gerektiğinde erkek rolünü hakkıyla oynadı, gerektiğinde yüreğimizi burkan çaresiz bir kadını canlandırdı. Ayakta alkışladık kadınlarımızı. Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği’nin düzenlediği Üretken Belediye Proje Yarışması’nda ’Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor’ projesi belediyemize birincilik ödülü getirmiştir.”
Çağdaş yaşamın ve eğitimin büyük destekçisi ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan anısına Atatürk Parkı’nda yapılan heykelin açılışını törenle gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akaydın mesajında, Antalya Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle Kibelya Bebekleri İstihdam Projesi’ni, sosyoekonomik açıdan yetersizlik içerisinde bulunan ailelerin kadınlarına yönelik olarak hayata geçirdiklerini bildirdi.
48.Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali kapsamında 13 Ekim 2011 tarihinde düzenlenen I. Antalya Kadın Zirvesi’nin temasının ’kadın’ olduğunu hatırlatan Başkan Akaydın mesajında, “Jüri üyelerinin tamamını kadınlardan oluşturduğumuz zirvenin sonuç bildirgesinde yer alan “Kadına karşı şiddet, insan haklarının en ağır şekilde ihlali ve ayrımcılıktır. İnsanlığa karşı işlenen suçtur’ çağrısını, gür bir sesle Türkiye’ye duyurduk. Kız çocukları ve kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu oluşturduk. 9 kişilik komisyon oluşturulduktan sonra, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kadın Erkek Eşitlik Birimi Koordinasyon Bürosu’nu kurduk. Kadınlarımıza yönelik her yıl Anıtkabir ve Çanakkale ziyaretleri düzenliyoruz. Belediyemize bağlı Antalya Raylı Sistemi’nde (ANTRAY) görev yapmak üzere 7 kadın vatmanı işe yerleştirdik. Ayrıca toplu taşımada kullanılan 1 kırmızı otobüsü de kadın kullanıyor. Bando Takımımıza da 4 kadın aldık. Büyükşehir Belediyesi konutlarını, üniversiteli kız öğrenciler için 60 yataklı yurtlara dönüştürdük. Varsak’ta ayrıca 48 yatak kapasiteli başka bir kız yurdunu hizmete sunduk. Büyükşehir Belediyesi Kepez Spor Merkezi’ni 5 Mart 2012 tarihinde kadınlarımıza hediye ettik. Çünkü sağlıklı bir yaşamın temelinin spor olduğunun bilincindeyiz. Kadınlarımıza ne kadar hizmet etsek, onlara ne kadar fırsat tanısak azdır. Kadınlarımıza yönelik yeni projelerimizle hizmet etmeyi, onlara yeni fırsatlar yaratmayı sürdüreceğiz. Üretime katkı sağlayan tüm kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Kadınlarımızın haksızlıklara, hukuksuzluklara, şiddete, tacize ve tecavüze uğramadığı, ezilmediği, cinayetlere kurban edilmediği eşit bir dünya dilerken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.