YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 17:53

GÜMELİ BELDESİNDE KADASTRO SIKINTISI

A
A
A
GÜMELİ BELDESİNDE KADASTRO SIKINTISI

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, beldeye acil olarak orman kadastrosu ve normal kadastrosunun gelmesi gerektiğini söyledi.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, belde de kadastro çalışmalarının çapılmaması nedeniyle Bölüklü ve Bacaklı yaylalarında ki yerleşim yerlerinde Orman İşletmesiyle sıkıntılar yaşandığını söyledi. Söz konusu yaylalarda 61 hanenin işgal ettikleri gerekçesiyle işletme tarafından mahkemeye verildiğini belirten Saydam, bu sıkıntının Orman ve normal kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla aşılacağını söyledi. Beldede acilen kadastro çalışmalarının başlatılması gerektiğini belirten Saydam, “Beldemiz halkı tarafından Bölüklü yaylası bilindiğinden bu zamana kadar yayla olarak kullanılmakta ve 1992 yılında kurulan belediyemiz tarafından burası kültürel ve festival etkinlikleri için zaman zaman kullanılmaktadır. Beldemizin gelişmesi için çok önemli bir konumda olan Bölük ve Bacaklı yaylaları kültürel etkinlikleri gerçekleştirmede doğa turizmi, yayla turizmi yapılabilmesi için orman kadastro çalışmasının yapılarak yaylaya çevrilmesi gerekmektedir” dedi. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yazı gönderdiklerini belirten Saydam şunları söyledi:
“Gümeli beldesindeki yaylalarımızda yaşadığımız sıkıntı nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bizzat başvuruda bulundum. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden bize gönderilen yazıda, ’Bölge Müdürlüğümüzdeki orman kadastro komisyonlarının kuruluşunun tamamlanamaması, genel müdürlüğümüzün orman kadastro komisyonlarının da iş yoğunluğunun fazla olması münasebetiyle 2011 yılında orman kadastrosu ve 2/B madde uygulaması yapılmasının 2011 yılına yetişmeyeceği ileriki yıllarda programa alınabileceği’ belirtildi.” Yaylalardaki yerleşim yerinde ikamet eden ve orman işletmesi tarafından mahkemeye verilen vatandaşların mağduriyetlerinin acilen giderilmesi gerektiğini ifade eden Saydam sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaylalardaki yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımız orman işletmesinin kendilerini mahkemeye vermesi nedeniyle sıkıntı yaşamaktadırlar. Söz konusu durum beldemizde de huzursuzluğa neden olmaktadır. Söz konusu talebimiz olan Gümeli’deki orman ve normal kadastro çalışmalarının aciliyet gerektirdiğinden dolayı bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Bu konuda yetkililerden yardım beklemekteyiz.” Bölge milletvekilleri ile bu sıkıntısının giderilmesi noktasında görüşmeler yaptığını belirten Saydam, sözlerini şöyle tamamladı:
“Beldemizdeki sıkıntıların giderilmesi noktasında bölge milletvekillerimizle istişare yapmaktayız. Milletvekillerimiz de bu konuda Orman Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmuşlardır. Biz kendilerinden bizleri sevindirecek iyi haberler beklemekteyiz, Kendilerine de ayrıca bizlere göstermiş oldukları hassasiyet ve yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir MAST İzmir Boat Show’u 21 bin 850 kişi ziyaret etti Bu yıl ikinci kez düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, deniz tutkunlarından yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı 21 bin 850 kişinin ziyaret ettiği fuarda, fiyatları 150 bin lira ila 20 milyon lira arasında değişen 300’den fazla tekne ile motor, ekipman ve aksesuarlar sergilenirken, çok sayıda satışa ve anlaşmaya imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, dünyaca ünlü tekne markalarını, sektörün büyük yerli üreticilerini ve denizcilik alanındaki ekipman ile aksesuar firmalarını bir araya getirdi. Fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen; motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarları sergilendi. İzmir ve çevre illerden gelen deniz tutkunları, fuara yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda tekne ve ekipman, fuar daha bitmeden satılırken, fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı konuklar, satış ve iş anlaşmaları için görüşmeler yaptı. Katılımcılar ise ilgiden oldukça memnun kaldı. İkinci yılında yüzde 50 büyüyen ve sektöre yön veren bir platform olma hedefinde olan MAST İzmir Boat Show, son trendleri ve yenilikleri yakından takip eden deniz tutkunları için bir buluşma noktası oldu. Fuar İzmir B ve C hollerinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show’u; Türkiye’nin 33 ilinden 19 bin 392’si yerli ve Almanya’dan Macaristan’a, Rusya’dan Körfez ülkelerine kadar 65 ülkeden 2 bin 458’i yabancı olmak üzere, toplam 21 bin 850 kişi ziyaret etti. Üretimde dünyada ilk üç ülke arasında yer alan, kaliteli üretimiyle dünyanın birçok noktasından talep gören Türkiye’nin, fuarla birlikte sektördeki iş hacminin artması da hedefleniyor. MAST İzmir Boat Show; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED), İzmir Tekne İmalatçıları ve Tedarikçileri Dayanışma Derneği (TEKİMDER), TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO) tarafından da destekleniyor.
Çanakkale Biga’ya 900 milyonluk dev proje AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında 900 milyon liralık sözleşme imzalandığını duyurdu. Proje kapsamında 3 bin hektarlık alanın sulanması için 96 kilometrelik boru döşenecek ve 53 menfez yapılacak. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yaptıkları görüşmeler neticesinde Biga’da tarımsal faaliyetlerin artırılması için dev bir tarım projesinin hayata geçeceğini açıkladı. Yapılan ihale sonucunda düzenlenen sözleşme ile 900 milyon TL tutarında sulama projesinin hayata geçeceğini bildiren Gider; “Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında geçtiğimiz günlerde ihale sözleşmesi imzalandı. 900 milyon TL tutarındaki sözleşme kapsamında 3 bin hektarlık, yani 4 bin 200 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın sulaması gerçekleşecek. 77 bin metre HDPE cinsi, 19 bin metre de CTP cinsi olmak üzere toplamda 96 kilometrelik boru döşenecek. 35 kilometrelik tahliye kazısına ek olarak da 53 menfez ve kavşut, 457 adet de şebeke sanat yapısı diye tabir edilen birleşme noktası inşası yapılacak” dedi. ’Suyu verimli kullanmak zorundayız’ İnsanlığın su kaynaklarının kısıtlı olduğuna değinen Gider, “Dünyadaki su kaynaklarının sadece yüzde 2,5’i tatlı su. Bu orandan yer altı sularını ve buzullarını çıkarırsanız, sadece yüzde 1,2’lik bir yer üstü su kaynağı. Bunun anlamı şu; sahip olduğumuz her bir damla çok değerli. Suyun her bir damlasını çok verimli bir şekilde kullanmak zorundayız. Bunun için de barajlarımızı ve buradan yapılacak sulama sistemlerini en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Biga, tarımsal açıdan büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli kullanabilmek için Taşoluk Barajı’na yapılan bu yatırım büyük bir önem taşıyor. Çanakkale’nin genelinde de benzer projelerle, tarımsal sulamaya destek olmaya devam edeceğiz. İlettiğimiz talepler doğrultusunda Biga’ya böylesine büyük sulama projesinin yapılmasında destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte Çanakkale tarımını çok daha ileri noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu. kullandı.