YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 18:01

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MELDA ONUR, SALİHLİ`DE KONFERANSA KATILDI

A
A
A
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MELDA ONUR, SALİHLİ`DE KONFERANSA KATILDI

8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu ’Kadın ve Siyaset’ konulu konferansa konuşmacı olarak CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur katıldı.
Salihli Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, CHP İlçe Başkanı Mehmet Şanver, Kadın Kolları Başkanı İmren Karabıyık ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda CHP Salihli Kadın Kolları Başkanı İmren Karabıyık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise, "Varlığımızın nedeni, yaşamımızın sebebi, çocuklarımızı büyüten, onları yetiştiren, yaşamımızı düzenleyen, ona anlam katan tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum" şeklinde konuştu.
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, "Barış, aydınlık ve kendi ayakları üzerinde durabilecek nitelikte sosyal bir hayata kavuşan bir kadınların olduğu bir dünyada yaşamak istiyorum dileğiyle herkesin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi.
AKP milletvekillerinin, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarma gerekçesiyle, 4+4+4 diye bilinen bir teklifi meclise sunduğunu hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Eğitimcilere göre, bu teklif yasalaşırsa ilk dört yılda okula gitmek zorunlu olacak, ikinci dört yıldan itibaren ise bu zorunluluk kalkacak; çocuklar ister eve gelecek öğretmenlerle, ister Kuran kursuna giderek, eğitimlerini sürdürecek. Yani zorunlu eğitimin 8 yıl olan süresi uzatılıyormuş gibi görünüyor. Ama bu kesintilerle imam hatip
ortaokullarının yeniden açılması mümkün olacak. Eğitimciler böyle bir düzenlemenin kız çocuklarını ilk 4 yıldan sonra eğitimden ve toplumsal yaşamdan koparıp eve hapsedeceğini, erkek çocukları da en iyi ihtimalle çırak okullarına mahkum edeceğini söylüyor. Her iki cins için Kuran kurslarında eğitimin önünün alabildiğine açılacağını da bunlara eklemek gerek" ifadelerini kullandı.
CHP’nin parti tüzüğündeki değişiklikle ilgili konuşan Onur sözlerine şöyle devam etti:
"21. yüzyılda kadının yüzde 33’le temsil edilmesine karşıyım. Bunu da Parti Meclisi’nde dile getirdim, benim yüzde 50’yi savunduğum biliniyor. Ama bu ütopik geliyor insanlara. Yüzde 50’yi Türkiye’nin her yerinde nerede bulacağız diyorlar. Türkiye’nin her yerine göre genel felsefemizi belirleyemeyiz. Yüzde 33 bile erkeklerin bir kısmının paniğe kapılmasına neden oldu. Bu da kadının siyasette hak ettiği, eşit seviyeye gelmesi demek. Bu, kadının senelerdir siyasette gasp edilmiş hakkının, kadın tarafından
geri alınması demek".
Bunlar Da İlginizi Çekebilir