YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 10:51

POLİS, CHATLE BAŞLAYAN TACİZ OLAYINI ANLATIP VATANDAŞI UYARIYOR

A
A
A
POLİS, CHATLE BAŞLAYAN TACİZ OLAYINI ANLATIP VATANDAŞI UYARIYOR

Bursa’da her gün yaşanmış olan olaylardan ders çıkartmak için bunları vatandaşla paylaşan Bursa Emniyet Müdürlüğü, 16 yaşındaki bir kızın internetten tanıştığı erkeğin elinden nasıl kurtulduğunu anlatıyor. 140 bin kişiye gönderilen uyarı mailinde, internetin kontrolsüz ve denetimsiz kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor.
Bursa Emniyet Müdürlüğü, günlük yaşamın vazgeçilmezi haline gelen internetin dikkatli kullanılması yönünde vatandaşları uyarırken, ailelerin çocukları için bir takım tedbirler alması gerektiğini hatırlatıyor. İnternetin güvenli kullanıldığında büyük fayda sağladığına dikkat çeken Bursa Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri, çocukların kontrolsüz ve denetimsiz kullanacakları internetin istenmeyen sonuçların doğuracağını ifade etti.
Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri, ailelerin daha dikkatli olması için 16 yaşındaki bir lise öğrencisi kızın internetten tanıştığı biriyle yaşadıklarını e-mail yoluyla vatandaşlara duyurdu. İnternetten tanıştığı ve hiç görmediği biriyle buluşmaya karar veren 16 yaşındaki lise öğrenci, buluşmak için gittiği erkeğin cinsel tacizine uğradı.
Lise öğrencisinin hayat hikayesi, özellikle çocukların internet kullanımında dikkat etmesi gereken noktaları gözler önüne serdi. 16 yaşındaki kızın hayat hikayesi ise şöyle: "16 yaşında lise öğrencisi bir kızım. İnternetten tanıştığım, kendisini hiç görmediğim ama uzun süre sohbet ettiğim kişiye karşı güzel duygular beslediğimi düşünüyordum. Her akşam eve gelip bilgisayarımın başına geçtiğimde, hemen mesaj yolluyor ve uzun uzun sohbet ediyorduk. Bu kişiyle konuştuktan sonra aileme ilgim ve derslerimdeki başarım gitgide azalıyordu. Yine samimi bir sohbet ettiğimiz günde buluşabileceğimizi söyledim. Arabasıyla gelerek beni istediğim yerden alabileceğini söyledi. Anneme, arkadaşlarımla buluşacağımı söyleyerek evden çıktım. Söylediğim yere geldiğimde bu kişinin araç içerisinde beni beklediğini gördüm. Bana yaşının 22 olduğunu söylemişti aka en az 30 yaşında gösteriyordu. O anda etraftan kimse görmesin diye hemen arabaya bindim. Oradan hızla uzaklaştık. Bana yalan söylediği için ona çok kızdığımı ve hemen inmek istediğimi söyledim. Ama bir sürü şey anlatarak beni ikna etti. Sonra bana ’Seni burada gören, tanıyan olur benim bildiğim pek kimsenin gelmediği bir yer var oraya gidelim mi?’ diye sordu. Önce istemedim, ancak sonra internette uzun uzun konuştuklarımız geldi aklıma ve tamam dedim. Çok zamanım olmadığını ve fazla sürmeden hemen geri dönmemiz gerektiğini de belirttim. Arabasını hiç görmediğim bir yere çekti. Bulunduğumuz alan ağaçlıktı. Sonra bana birden yakınlaştı ve sarılmaya başladı. Karşı koyamadım, bağırsam da kimsenin beni duymayacağını düşündüm ve çok korktum. Eve döndüğümde büyük bir pişmanlık duydum ve olup biteni annemle paylaştım. Önce bana çok kızdı. Fakat daha sonra sakinleşti ve hemen polis merkezine giderek şikayetçi olduk"
"ÇOCUĞUNUZU HERŞEYE İNANMAMASI KONUSUNDA UYARIN"
Emniyet, yaşanmış olan hayat hikayesini paylaştıktan sonra aile ve çocukları uyardı. Ailelerin, çocuklarını herşeye inanmaması konusunda uyarmalarını gerektiğini belirten emniyet şu uyarılarda bulundu: "İnternet sağlayıcınızla görüşerek ailenize uygun güvenli internet kullanımını tercih edebilirsiniz. İnterneti oturma odanıza taşıyın. Zaman sınırlaması yapın. İnternet kullanımıyla ilgili kurallar belirleyin. Çocuğunuzu uygun bir şekilde uyarın. Çocuğunuzla bağlantıyı koparmayın. Çocuğunuzun dolaştığı mecraları bilmeye çalışın. Oynadığı bilgisayar oyunlarına dikkat edin. Çocuğunuza aşırı tepkiler vermeyin. Her şeye inanmaması konusunda uyarın. Kişisel ve ailevi bilgileri paylaşmamasını öğütleyin. Kendinizi eğitin, interneti öğrenin. Çocuğunuzun internetle ilgili herhangi bir konuda tehlikede olduğunu hissettiğinizde ya da çocuğunuz sizinle böyle bir durumu paylaştığında mutlaka harekete geçin. Adli veya idari mercilere başvurun. İnternette karşılaşabileceğiniz uygunsuz içerikli, zararlı ve siteleri www.ihbarweb.org.tradresine ya da 0312 582 82 82 nolu telefona şikayet edebilirsiniz"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.