YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 18:18

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI KAFKAS, SUNGURLU`DA İNCELEMELERDE BULUNDU

A
A
A
SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI KAFKAS, SUNGURLU`DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Orta Karadeniz Bölgesi Tıbbi Cihaz Sektörü Yatırım Fırsatları ve Kamu Destekleri Çalıştayına katılmak üzere Çorum’a gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, program dönüşü Sungurlu Devlet Hastanesini ziyaret etti.
Ziyarette Kafkas’a Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Hastane Başhekimi Metin Karan eşlik etti.
Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, Hastane Toplantı Salonu’nda Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a brifing verdi. Karan’ın verdiği brifing sırasında Kafkas, Sungurlu Devlet Hastanesi eksik ve ihtiyaçlarını not alarak kısa sürede tamamlanacağı söyledi.
Kafkas, Sungurlu Devlet Hastanesi’nin sıradan bir hastane olmadığını, bölgesinde öncü bir hastane olduğunu belirterek, diğer ilçelere bakıldığında Sungurlu’yu öne çıkaran bir Devlet hastanesine sahip olduğunu söyledi.
Eski hastaneyi yıkmakla iyi bir iş yapıldığını ifade eden Kafkas, "Milletvekilliği zamanımızda eski hastaneyi ziyaret ettiğimizde Gazi Üniversitesi o zaman ’deprem olmazsa problem yok’ raporu vermişti. Basında bu şekilde manşet atmıştı. Zaten olduktan sonra bunun hesabını kimse veremezdi" dedi.
Şu anki mevcut Hastanemizin tek eksiği bahçe düzenlemesi olmaması, bunu da kısa sürede tamamlayıp Sungurlu’ya yakışır bir sosyal alan kazandırmalıyız diyen Kafkas, "Sungurlu Devlet Hastanesi bizim vizyonumuz. Personel eksiğimizi bu kez ki kurada tamamlayacağız. Bu hastaneler bizim emanetimiz. Bu emanetlerimizi en iyi şekilde korumalıyız. Kaymakamımız genç ve çalışkan biri. Bu Sungurlu için artı bir durumdur" şeklinde konuştu.
Evde Sağlık Hizmetine önem vermeliyiz diyen Kafkas, "Bakıma muhtaç olan insanlara hizmeti ayağına götürmeliyiz. Biz aile sıcaklığını veremediğimiz için o aile sıcaklığını evde devam ettirmeliyiz" dedi.
Kafkas, "Hastane bahçesindeki metruk evleri kısa sürede çözüm bulunmalıdır. Sungurlu’ya Ağız Diş sağlık Merkezi kuralım. Bunun içinde Ankara’da çalışmalarını başlatıp, doktor atamaları gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.
Kafkas daha sonra yataklı hastaları ziyaret etti. Hastalara kırmızı karanfil vererek geçmiş olsun dileklerini ileten Kafkas, ilçeden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.