GENEL - 14 Mart 2012 Çarşamba 11:37

ŞEHİT PİLOTA ASKERİ TÖREN

A
A
A
ŞEHİT PİLOTA ASKERİ TÖREN

Konya’da akrobasi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in naaşı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı askeri törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Samsun’a gönderildi.
Konya 3. Ana Jet Üssü’nde düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı ve Kerim Özkul, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, askeri yetkililer, şehit pilotun ailesi ve görev yaptığı 134. Akrotim Filo Komutanlığı Türk Yıldızları ekibi katıldı. Şehit pilotun özgeçmişinin okunması ve askeri yetkilerinin konuşmalarının ardından Yüzbaşı Ümit Özer’in (31) naaşı defnedilmek üzere uçakla memleketi
Samsun’un Çarşamba ilçesine gönderildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu askeri yetkililere ve aileye başsağlığı dileyerek, "Sizleri gururla her zaman izliyoruz, böyle bir kaza bizleri de üzdü" dedi.
Türk Yıldızları’nın Çanakkale’de yapılacak 18 Mart Şehitleri Anma Törenlerinde gösteri hazırlığı yaptığı sırada kazanın meydana geldiği öğrenildi. Setanay Özer’le evli ve yeni doğan bir bebekleri olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in, Konya 3. Ana Jet Üssü’nde 2005 yılında aldığı F-5 harbe hazırlık eğitimini 2’ncilikle tamamladığı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir