YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 11:55

BÜYÜKELÇİ SZABO, VALİ GÜVENÇ`İ ZİYARET ETTİ

A
A
A
BÜYÜKELÇİ SZABO, VALİ GÜVENÇ`İ ZİYARET ETTİ

Macaristan Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükelçi Szabo Şanlıurfa’ya ziyaretinden dolayı memnuniyetini belirtti. Şanlıurfa ile Macaristan arasındaki ticari ilişkilere ve ortak işbirliğinde yapılacak çalışmalara değinen Vali Güvenç, "Büyükelçi Szabo uzun süredir ülkemizde hizmet eden bir diplomat. Başka yerlerde de daha iyi hizmetleri olacaktır ülkesi adına. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Şanlıurfa’ya da nezaket gösterip gelmesi bizim için onur oldu. Bu vesile ile ikili
ilişkilerimizde durum nedir; Urfa ile Macaristan arasında ticaretin gelişmesinde ortak işbirliği yapılacak konuların tekrar gözden geçirilmesi bakımdan görüşmelerde bulunacağız" dedi.
Büyükelçi Szabo veda ziyaretinde bulunduğunu dile getirerek, Şanlıurfa da bulunmaktan çok mutlu olduğunu, aynı zamanda da veda edeceğinden dolayı üzüntülü olduğunu söyledi. Haziran sonunda Türkiye’den ayrılacağını belirten Szabo, " 6 sene büyükelçilik yaptıktan sonra Macaristan da çalışmalarıma devam edeceğim. Bu sebeple Türkiye’deki dostlarımla vedalaşmaya geldim. Geçen sene Vali ile Belediye Başkanıyla, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle bütün Urfalı dostlarımızla iyi bir iş birliği içindeydik.
Sanat, kültür, diğer programları gerçekleştirdik. Macarlar ve Urfa İlinin vatandaşları, öğrencileri, yöneticileri ile ilişkiler önümüzdeki senelerde de daha da kuvvetlenecek. Halefim ile birlikte ve Sayın valimizin desteğiyle Macar halkı ile Urfa halkının bağları daha kuvvetli olacak" diye konuştu. Görüşmenin ardından Vali Güvenç, Büyükelçi Szabo’ya çeşitli hediyeler verdi. Celalettin Güvenç, misafirine Şeref Salonu’nda bulunan mozaik işlemeleri halıları gösterirken, Szabo şeref defterini imzaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir