YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 17:33

ROMANYA BAŞKONSOLOSU GREAVU ÇORLU`DA

A
A
A
ROMANYA BAŞKONSOLOSU GREAVU ÇORLU`DA

Romanya`nın İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği`nin (TAGİD) davetlisi olarak geldiği Çorlu`da Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`ı makamında ziyaret etti.
Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt, Oktay Çolpan, Erdoğan Demirci, Kemalettin Avcı, TAGİD Başkan Vekili Tevfik Ayhan, Genel Sekreter Nihat Biçer, yönetim kurulu üyeleri Selahattin Er, Mehmet Çağatay, Zeynel Tutan ve Ömer Ata`nın da yer aldığı ziyarette Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan dernek yöneticileri ve Romanya Başkonsolosu Stefana Greavu`ya nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.
Babasının da Romanya göçmenlerinden olduğunu ve bir yarısının Romanyalı olduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: "Babam, Romanya`nın Köstence şehrinden Türkiye`ye gelmiş. Babam vefat etti Köstence`yi göremedi ama ben görmek istiyorum" dedi.
Çorlu ile ilgili olarak konuk başkonsolosa bilgiler aktaran Çorlu Belediye Başkanı Baysan, "Çorlu 250 bini aşkın nüfusuyla 54 ilden büyük bir ilçe uluslar arası bilinilirliği olan pek çok firma üretimlerini burada yapıyor. Çorlu sanayisini gezdiğiniz zaman Çorlu`nun büyüklüğünü daha iyi anlayacaksınız. Ben her zaman Balkanları bir bütün olarak görüyorum. Sınırların kalkmasıyla hem dostluk hem de ticari ilişkiler artıyor. Çorlu`daki sanayiciler ve işadamları ile Romanya arasındaki ilişkilerin artacağını
umuyorum" diye konuştu.
Başkan Baysan, Çorlu Belediyesi`nin de yer alacağı Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Ukrayna`nın katılımıyla imza altına alınacak proje hazırlığında olduklarını da sözlerine ekledi.
TAGİD`in davetlisi olarak Çorlu`ya gelen Romanya`nın İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu ise, Tekirdağ iline bazı ziyaretlerde bulunmak ve işadamları ile görüşmeler yapmak üzere geldiğini kaydederek, "Çorlu Belediyesini de bu kapsamda ziyaret etmekten son derece mutluluk duyuyorum. Romanya`nın katıldığı projeler AB fonlarından destekleniyor. Bu kapsamda Çorlu Belediyesi de Romanya`dan çeşitli belediye ve derneklerle ortak projeler üretebilir. Romanya hükümetinin aldığı bir kararla Rumen vatandaşlığı
için 3. kuşak nesil dahi başvurabiliyor. Bu kapsamda Romanya`dan Türkiye`ye göç edenlerin çocukları da Rumen vatandaşlığına başvurabilecek ve Rumen vatandaşlığına geçebilecekler" şeklinde konuştu.
İşadamlarının iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için seyahat kolaylığı sağlanması yönündeki talebi üzerine de Başkonsolos Greavu, "Romanya Türk işadamlarına basit bir prosedür uyguluyor. Başvuru sonucunda 48 saat gibi bir zaman diliminde vize verilebiliyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit Trabzon’da Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, "Trabzon Film Festivali" dolayısıyla geldiği Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada atölyeleri gezen Koçyiğit’e Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç eşlik ederken, Koçyiğit, kadınların sergilediği ürünleri hayranlıkla inceledi. Koçyiğit, Karadeniz yöresinin geleneksel ve yöresel dokumaları arasında yerini alan yaklaşık bir asırdan beri kullanılan coğrafi işaretli keşanı dokumaya çalışması dikkat çekti. Koçyiğit, Trabzon’a ilk kez 5 yaşında geldiğini belirterek, "Trabzon’a ilk kez 5 yaşındayken gelmiştim ve ömür boyu birçok kez geldim. O nedenle bu gelişim ilk değil ama Trabzon’da ilk kez bir Film Festivali düzenleniyor. ’İlk’ demek biraz cesaret demek. Dilerim başladığı gibi bol bereketiyle inşallah hem şehrimize hem de sinemamıza çok büyük katkılarda bulunur bu festival. O nedenle bugün buradayım, çok da mutluyum. İyi ki bu seferki gelişimde böylesine faydalı bir mekânı ziyaret etmişim. Her biri birbirinden değerli geleneksel el sanatlarımız burada tekrardan hayat buluyor. Genç kadınlar burada bu mesleği, bu sanatı öğreniyor ve yaşatmaya devam ediyorlar. Bu beni çok gururlandırdı. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Burası bir yaşam merkezi. Buradan istifade eden bütün kadınları sevgiyle selamlıyorum. Daha nice nice kadınımızın bu imkânlardan yararlanmasını diliyorum" dedi.
Malatya Malatya’da DEAŞ operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheli tutuklandı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, yeni yılda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütü destekçisi İbrahim Burtakuçin Malatya’da yakalanarak tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar kapsamında İbrahim Burtakuçin’in Türkiye’de terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü, fırsat bulması halinde çatışma bölgelerine geçerek örgüte katılma arayışı içinde olduğu ve yılbaşı döneminde Türkiye’de eylem/saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi. Şahsın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda DEAŞ sempatizanı ile irtibat halinde olduğu tespit edildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonla Burtakuçin Malatya’da gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile yasaklı yayın ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ’a ait yazılımlar, örgütün sözde bayrak ve flama görselleri, motivasyon amaçlı kullanılan ve örgüte katılımı teşvik eden ses dosyaları, DEAŞ mensupları ve yöneticilerine ait görsel ve videolar ile örgütsel görüşmelere dair içeriklerin bulunduğu tespit edildi. Malatya’da yakalanarak gözaltına alınan İbrahim Burtakuçin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.