YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 17:20

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YETKİLİLERİ ALAPLI FUTBOL SAHASINI İNCELEDİ

A
A
A
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YETKİLİLERİ ALAPLI FUTBOL SAHASINI İNCELEDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanlığı yetkilileri, sentetik çim sahaya dönüştürülmesi planlanan Alaplı futbol sahasında incelemelerde bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanlığı’nda görevli peyzaj mimarı Erol Yenidemirci, harita mühendisi Tamer Fidan, Gençlik Hizmetleri Spor Zonguldak İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayhan Taşkın ve Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün ile birlikte sentetik çim sahaya dönüştürülmesi planlanan Alaplı futbol sahasında incelemelerde bulundu. Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, sahanın bakanlık yetkililerince ihale öncesinde proje çalışmaları için incelendiğini söyledi. Sahanın ihalesinin Mayıs ayında yapılacağını belirten Şengün, “Alaplı’da eksiklikleri olan sentetik sahanın tapu işlemleri uzun çalışmalar neticesinde tek tapu haline getirildi. Bu konuda belediye başkanımıza kurum ve kuruşlarımızdaki bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Tapusu tek tapu haline getirilen ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne verilen bu sahanın ihale çalışmalarına başlandı. Bize bu sahanın Mayıs ayında ihalesi yapılacağı bildirilmişti. Bugün, Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayhan Taşkın, Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Daire Başkanlığından Peyzaj Mimarı Erol Yenidemirci ve Harita Mühendisi Tamer Fidan söz konusu sahada incelemelerde bulundu. Mayıs ayında yapılacak İhale öncesinde proje çalışmaları için gerekli incelemelerde bulundular. Ben yakın ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Mayıs ayında ihalesi yapılır ve 2012-2013 futbol sezonuna yetiştirilir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri kaldırım işgallerini denetliyor Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, insan hareketliliğinin olduğu, kent sakinlerinin yoğun şekilde kullandığı caddeleri, sokak ve kaldırımları işgal ederek insan ve araç geçişlerini güçleştiren esnafa yönelik kontrollerini sıkılaştırdı. Bu çerçevede Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yürüttüğü ortak çalışmayla, yoğun insan ve araç trafiğinin yaşandığı Siteler Mahallesi 160. Cadde ve etrafındaki sokaklarda kaldırım ve yol işgali denetimi yapıldı. Denetimlerde, bölge üzerinde faaliyet gösteren işyerleri ile vatandaşların uğrak yeri olan iş merkezlerinde işgale yol açan esnaf uyarıldı, kaldırıma, yola ve sokaklara koydukları her türlü tezgâh, tabela, masa, sandalye gibi ürün ve malzemelerin kaldırılması sağlandı. Zabıta yetkilileri, kent sakinlerini zor durumda bırakan kaldırım işgallerine karşı uygulama ve denetimleri sıkılaştırılacaklarını, uyarı ve tutanaklara rağmen işgali sürdüren esnaf hakkında yasal işlem uygulanacağının altını çizdi. “Denetimler, ilçe genelinde artarak sürecek” Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Sabri Aytonğ, denetimler hakkında yaptığı açıklamada; “İlçemiz genelinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordine bir halde, başta kaldırım ve yol işgalleri olmak üzere, halkımızın huzur ve esenliğini bozan her türlü girişimin önlenmesi için çalışmalarımızı arttıracağız. Amacımız, esnafımıza ceza kesip onları zor durumda bırakmak değildir. Ancak vatandaşlarımızın her türlü güvenliği ve esenliği de önceliğimizdir. Akdeniz sakinleri, zabıtamızı ilgilendiren her türlü talep ve şikâyetlerini belediyemize bildirebilir. Zabıta ekiplerimiz, 7 gün 24 saat görevinin başında olup, gelen şikâyetleri en kısa sürede değerlendirmeye alıp sonuçlandıracaktır” diye konuştu.
Elazığ ’Kuraklığın en net fotoğrafı’ yerini bolluğun en net fotoğrafına bıraktı Elazığ’da bir yıl önce çekilen görüntüde ‘Suya girmek, yüzmek tehlikelidir’ tabelası var fakat su yoktu. Bahar yağışlarıyla birlikte Keban Baraj Gölü Havzası ve Murat Nehrinde su seviyesi yükselerek bir zamanlar suyun bile gözükmediği o tabelalara kadar ulaştı. Aynı yerden farklı zamanlarda çekilen görüntüler, yağışların etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçen sene Elazığ’da da etkili olan kuraklık nedeni ile Keban Baraj Gölü Havzasıyla onu besleyen Murat Nehrinde de su seviyesi hissedilir derecede düşmüştü. Metrelerce suyun çekildiği nehir, adeta ufak bir dereye dönerken nehir havzası kenarına zamanında yerleştirilen ’Bu alanda suya girmek, yüzmek tehlikelidir’ tabelasının bulunduğu yerden bile artık su görülemez hale gelmişti. Bu yıl kar yağışının az olmasına rağmen bahar yağmurları etkili olmaya devam ediyor. Yağışlarla beraber Murat Nehri ve Keban Barajı Gölü Havzasının debisi metrelerce yükseldi ve sular tabelalara kadar geldi. Bir yıl önce tabelanın olduğu yerden su görülemez iken şuan oluşan manzara sevindirdi ve tabela yeniden anlam kazandı. Aynı yerden farklı zamanlarda çekilen görüntüler, yağışların etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. ’’Burası geçen yıl dere yatağına dönüşmüştü’’ Keban Baraj sahasının son kot bölgesinde olduklarını belirten bölge halkından Mehmet Resul Yıldırım, “Buranın su havzası bu sene yükselmektedir. Buraya ekilen mahsullerin hepsi suyun altında kaldı. Bu sene geçen seneye oranla yağışlar daha fazla oldu. Bundan dolayı da su seviyesi arttı. Burası geçen yıl dere yatağına dönmüştü. Su köprünün orada kalmıştı ama bu sene yağışlardan dolayı epeyi arttı. Burada tahliye yolu vardı fakat suların fazla olması nedeniyle tahliye yolu da kapandı. Suların yükselmesi sevindirici bir durumdur. Büyük şehirlerde suların tükendiğini bundan dolayı da insanların susuz kalacağı söyleniyor ama Allah’a şükür bizim burada su çok. Geçen sene kuraklık vardı fakat ondan önceki sene daha fazla kuraktı” dedi.