GENEL - 16 Mart 2012 Cuma 10:18

"YOKSULU KOMŞUSU İHBAR ETSİN"

A
A
A
"YOKSULU KOMŞUSU İHBAR ETSİN"

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, ekonomik anlamda zor durumda olan ailelerin Alo 183 hattından kendilerine ulaşabileceklerini belirterek, "Bazı aileler fakirlikten utanıp başvuruda bulunmuyor. Bu nedenle komşuları yoksul olanları ihbar etsin" dedi.
Kobaner, Türkiye’nin ekonomik seviyesinin belirli bir yere gelmesine rağmen hala fakir ve muhtaç insanların olduğunu ancak bu insanlara devletin her zaman yardım ettiğini söyledi. Kobaner başvuru konusunda vatandaşların sıkıntı yaşadığını, kimi ailelerin başvuru yapacağı yeri ve haklarını bilmediğini, kimi vatandaşların ise gurur yaparak başvuruda bulunmadığını anlatarak, "Bu hat, bağlı bulunduğumuz bakanlık tarafından, engelli, istismara uğrayan veya uğrama riski taşıyan ve desteğe gereksinimi olan
kadınlara ve çocuklara yönelik psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunmak ve yararlanabilecekleri sosyal hizmet kuruluşları konusunda bilgilendirerek gereksinim duydukları hizmet türüne en kısa zamanda ulaşmalarını sağlamak amacıyla açıldı. Bu hattan yoksul vatandaşlar bizi arayarak ekonomik durumları hakkında bilgi verdikleri zaman biz gerekli yönlendirmeyi yaparak onlara yardımcı olabiliriz" dedi.
"YOKSULU KOMŞUSU İHBAR ETSİN"
Kobaner, bazı vatandaşların yoksulluktan utandığını, ne komşusundan ne de başka bir yerden yardım kabul etmediğinin altını çizerek şöyle devam etti:
"Birkaç gün önce ekonomik durumu kötü olan bir kadın çocuklarının yanında intihar etti. Bu kadın fakirlikten utandığı için ne komşusundan ne de bizden yardım talep etti. Bu gibi durumlarda komşular bizim Alo 183 hattımıza ihbarda bulunarak, ’Şu adreste durumu kötü olan aile var’ desinler, biz gerekeni yaparız. Bizim ailenin durumundan bilgimiz olmadığı için müdahale yapamıyoruz. Fakirlik utanılacak bir durum değil ama bazı arkadaşlarımız aşırı gururlu olabiliyor. Bu da normal. Bu nedenle iş en çok
komşulara ve muhtarlara düşüyor. Böyle olursa biz yaşanacak bir felaketin önüne geçebiliriz."
Kobaner kendilerine ulaşılması durumunda ekonomik durumu kötü olan ailelere yardım yapılacağını vurgulayarak, "Bize ulaşıldığında hemen bir sosyal çalışma ekibimiz aileye giderek bir ön rapor hazırlar. Buna göre aileye ekonomik, psikolojik destek sağlanır. Örneğin bize ulaşan kadınsa ve eşi yoksa maaş bağlanır. Eşi ve işi yoksa çocukları üzerinden öğrenim yardımı yapılarak para aktarılır. Yani bize ulaşıldığında biz aileyi birazcık da olsa ekonomik olarak rahatlatabiliriz" diye konuştu.
Kobaner, yoksulluğun bir faciaya dönüşmemesi için Alo 183 hattından ya da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün 0322 458 84 22-24 telefonundan kendilerine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.