GENEL - 16 Mart 2012 Cuma 11:30

GTO, KOCAELİ SANAYİ ODASININ GEBZE`DE TEMSİLCİLİK AÇMASINDAN RAHATSIZ

A
A
A
GTO, KOCAELİ SANAYİ ODASININ GEBZE`DE TEMSİLCİLİK AÇMASINDAN RAHATSIZ

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Sanayi Odası’nın Gebze’ye temsilcilik açmasına çok kızdı. Çiler, Gebze’de GTO’yu içeriden vuranların olduğunu söyledi.
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası meclis salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Bölgede görev yapan gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında başkan Çiler, önemli açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına GTO başkan yardımcısı Halit Uçar ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Başkan Çiler, Kocaeli Sanayi Odası’na sert sözlerle tepki gösterdi. KSO’nun Gebze’ye temsilcilik açmasına anlam veremediğini ifade eden Çiler, KSO’nun Gebze’ye gelmesine ihtiyaç olmadığını dile getirdi. KSO’nun, SB, DOSB ve TOSB’da temsilciliklerinin bulunduğunu hatırlatan Çiler, OSB’lere temsilcilik açılmasına karşı olmadıklarını, KSO’ya güzeller OSB’ye şube açmalarını tavsiye ettiklerini fakat kendilerini dinlemediklerini söyledi. Çiler, KSO’nun Gebze merkezde bir temsilcilik açmasının yanlış
olduğunu ifade etti.
Gebze’yi içten vuran kişilerin olduğunu belirten ve KSO’nun Gebze’ye irtibat bürosu açması için faaliyetler yürüten kişilerin kim olduğunun araştırılması gerektiğini anlatan Çiler, şöyle konuştu: "KSO’nun işlerini yapmak istediği üyelerin işlerini biz zaten yapıyorduk. Biz onlardan Gebze Ticaret ve Sanayi Odası oluşturulması için katkı beklerdik. Bu işin arkasında kimler olduğunu araştırın. KSO’nun gelmesine hiç gerek yoktu. Ama gelsinler. Gizli bir rekabet her zaman vardı, artık bu rekabet daha da gün
yüzüne çıkacak."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Bakan Yerlikaya, AK Parti Konya İl Başkanlığında partililerle buluştu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Size layık olmak için gayret gösteriyoruz. Çok ama çok daha iyi olacağız inşallah bunu göreceksiniz. Hep beraber göreceğiz. Dünyanın en huzurlu, dünyanın en güvenli şehirleri Allah’ın izniyle bizim şehirlerimiz olacak” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Konya İl Başkanlığı bayramlaşma programında partililerle bir araya geldi. İl binasındaki programda konuşan Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kabinedeki tüm arkadaşlarımız evet bir idealimiz var. Hükümet olarak hedeflerimiz var. Ama büyük ve güçlü Türkiye 81 kardeş ilde, 30 büyükşehir içerisinde Konya’nın evladı olarak Konya’nın partimiz kurulduğu ilk günden itibaren belediyecilikte iki günü bir olmadan yürüdüğünü, merkezi hizmetlerle de ilgili valimizin başkanlığında ve milletvekillerimizin güçlü destek ve istişaresiyle Konya’mız Allah’a şükürler olsun ki, her geçen bir önceki günden, ay bir önceki aydan, yıl bir önceki yıldan çok daha ileriye gidiyor. Gitmeye de Allah’ın izniyle devam edecek. Bunu beraber başarıyoruz, başarmaya da devam edeceğiz ama çok çalışmamız lazım” dedi. “Hakka hukuka riayet eden bir belediyecilik mirasımız var” Konya’nın dünyaya örnek bir belediyecilik yaptığına değinen Bakan Yerlikaya, “Geçmişten bugüne ve geleceğe Konya belediyeciliği bir emsaldir. Gönülden gönüle yapılan ve bu işin şehre yakıştığını istişareye önem veren hakka hukuka riayet eden bir belediyecilik mirasımız var ve Uğur İbrahim başkanımız ve burada bulunan ilçe başkanlarımızla da beraber bu hizmeti Allah’ın izniyle daha da ileriye götüreceğimize inancımız ve kararlılığımız tam. O yüzden Dünya Belediyeleri Birliği Başkanlığı bizim Konya’mızda bu bayrak Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu. “Suçlulara karşı mücadele kararlıkla devam edecek” Suçlulara karşı mücadelelerinin kararlıkla devam ettiğini anlatan Yerlikaya, “Biz başta bölücü terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine, organize suç örgütlerine, sözüm ona şehir eşkiyası diye kibirlenenlere, zehir tacirlerine, düzensiz göç ve bunlara vesile olan kaçakçı organizatörlerine ve suçun küçüğü, büyüğü yok diyoruz. Her zaman kişilere ve mallara karşı işlenen suçlarla da biz kendimizle yarış halinde olacak, güvenlik kuvvetlerindeki jandarma, emniyet ve sahil güvenlikteki arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden, durmadan, duraksamadan devam edeceğiz. Sizin de dualarınız bizim en büyük heyecanımız bunu da görüyoruz ve size layık olmak için de gayret gösteriyoruz. Çok ama çok daha iyi olacağız inşallah bunu göreceksiniz. Hep beraber göreceğiz. Dünyanın en huzurlu, dünyanın en güvenli şehirleri Allah’ın izniyle bizim şehirlerimiz olacak” diye konuştu. Programa, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri, belediye başkanları, partililer katıldı.
Ankara ABB, Kurban Bayramı’nda 5 ilçede kurulan kesim alanlarında toplanan kurban eti bağışlarını depoladı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kurban Bayramı’nda 5 ilçede kurulan kurban kesim alanlarında bekleyen soğuk zincir araçları ve Proje İnşaat Taahhüt Asfalt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PORTAŞ) Soğuk Hava Deposu’na vatandaşların getirdikleri kurban eti bağışlarını topladı. ABB’den yapılan yazılı açıklamada, “Paylaştığın senindir, hemşehrini sevindir” sloganıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında Keçiören Ovacık, Yenimahalle Yakacık, Çankaya Mühye, Mamak Ortaköy ile Gölbaşı Oğulbey olmak üzere 5 ilçede kurulan kurban kesim alanlarında bekleyen soğuk zincir araçları, vatandaşların kestirdiği kurbanlıkların etlerini bağış olarak kabul ettiği bildirildi. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşların ayrıca, Hipodrom Caddesi üzerinde Toptancı Hali’nin yanında yer alan PORTAŞ Soğuk Hava Deposu’na da et getirerek yardıma katıldıkları ifade edildi. PORTAŞ Soğuk Hava Deposu bayramın birinci günü saat 23.59’a kadar, ikinci günü ise saat 13:00’e kadar et bağışlarını sosyal destek alan ailelere dağıtılmak üzere kabul edecek. "Etler puanlama sistemine göre dağıtılacak" Etlerin bozulma riskine rağmen belirtilen tarih ve saatler dışında bağış kabul edilmediğini belirten ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, kampanyanın detaylarıyla ilişkin şu bilgileri verdi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak ‘Paylaştığın senindir, hemşehrini sevindir’ sloganıyla bu Kurban Bayramı’nda da yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefledik. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından kurban et paylarının Kurban Bayramı’nın birinci günü 24.00’e kadar, ikinci günü de öğlen 13.00’e kadar kabulünü yapacağız. Ardından ekiplerimiz, sosyal yardım alan aileleri puanlama sistemine göre en yüksek puandan başlamak üzere etleri göndereceğiz. Bize destek sağlayan hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyor aynı zamanda tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”