GENEL - 16 Mart 2012 Cuma 18:53

ŞEHİT BİNBAŞI`NIN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

A
A
A
ŞEHİT BİNBAŞI`NIN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Afganistan’da düşen helikopterde şehit olan Binbaşı İsmail Cem Yakınlar’ın Erzurum’daki evine ateş düştü.
Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı’nda görevliyken yaklaşık 5 ay önce Afganistan’da görevlendirilen ve bugün düşen helikopterde şehit olan Binbaşı Yakınlar’ın evinden ağıt sesleri yükseldi. Eşinin şehit olduğu haberini alan ve Erzurum’da öğretmenlik yaptığı öğrenilen Gülsüm Yakınlar, adeta yıkıldı.
10 yaşında bir kızı ve 3 yaşında bir erkek çocuğu olan Şehit Binbaşı Yakınlar’ın aslen Konyalı olduğu ve 2 yıldır Erzurum’da görev yaptığı öğrenildi. Şehit Binbaşı’nın 10 yaşındaki kızı Çağla’ya, babasının kayıp olduğunu söyleyen askeri görevliler, eşi Gülsüm Yakınlar’ı teskin etmeye çalıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Çadırda çalışarak bursluluk sınavında 500 tam puan alan depremzede öğrencinin hayali yazılım mühendisi olmak Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki depremzede öğrenci Azra Rabia Kaçar, bursluluk sınavında 500 tam puan alarak elde ettiği başarıyla ailesine umut oldu. Sesten ve gürültüden uzak kalmak için evlerinin bahçesinde bulunan çadırda çalışarak sınavına giren Kaçar, takdir topladı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ağır hasar alan Hatay’da yaralar sarılmaya devam ediyor. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ortaokulu’nda eğitim gören 5.sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Azra Rabia Kaçar, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda 500 tam puan almayı başardı. Elde ettiği başarıyla 500 tam puan alan Azra, elde ettiği başarıyla afetzede ailesine umut oldu. Başarılı öğrenci Azra’ya İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Üstün başarı belgesi ve kitap hediye edildi. “Gürültüden ve ailemden uzak kalmak için sınavıma çadırda çalıştım” Gürültüden ve ailesinden uzak kalmak için evlerinin bahçesindeki çadırda sınava hazırlandığını dile getiren Azra Rabia Kaçar, “Çok mutluyum, zaten benim hayalimdi. Bu başarı hedefimdi, öğrenince de direkt ailem ve öğretmenlerime söyledim. Ben sisteme bakamadım sistem açılmamıştı, müdür yardımcısı beni yanına çağırdığında öğrendim. Tek hayalim yazılım mühendisi olmak. Gürültüden ve ailemden uzak kalmak için sınavıma çadırda çalıştım. Kedilerim var onlarla birlikte daha mutlu oluyorum. Okulda olmadığım zamanlar dışında hep çadırdayım. Sizin öğretmenleriniz ve aileniz elinden gelen her şeyi yapıyor, bana düşen sadece düzenli kitap okumak ve düzenli çalışmak” İfadelerini kullandı. "Biz normalde kirada oturuyoruz ama bahçemize deprem zamanından kalan çadırı kurduk" Azra’nın annesi Saime Kaçar, evladının sessiz bir ortamda ders çalışmak için sınava evlerinin bahçesindeki deprem çadırında hazırlandığını dile getirerek ”Çok mutlu olduk, ailecek yani anlatılmaz bir mutluluk Allah’ım herkese nasip etsin. Azra aslında bilinçli bir öğrenci öğretmenleri de sağ olsunlar yönlendiriyorlar, biz de onların söyledikleriyle beraber öğretmenlerle devam ediyoruz yolumuza. Biz normalde kirada oturuyoruz ama bahçemize deprem zamanından kalan çadırı kurduk. Azra da hep sessiz sakin ortamda düzeni bozulmasını istiyor. O yüzden çadıra kitap okumak için ve özellikle bursluluk sınavına çadırda hazırlandı. Azra’yı bıraktık orada çalışıyor. Hep devamlı sessiz sakin, iki tane yavru kedisi var zaten onlarla beraber daha da mutlu oluyor” şeklinde duygularını dile getirdi.
İstanbul Eyüpsultan’da ‘3. Liseler Arası Tiyatro Günleri’ perdelerini açtı Eyüpsultan Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencilerinin toplam 10 oyunu sahneleyeceği ’3. Liseler Arası Tiyatro Günleri’ başladı. Eyüp Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığı “Buranın Adı İstanbul” adlı oyunu izleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Size söz veriyorum, sanat, edebiyat ve tiyatro için arzu ettiğiniz bütün talepleri elimden geldiğince karşılayacağım” dedi. Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Tiyatro Okulu’nda eğitim alan lise öğrencilerinin oyunlarını sahneledikleri “3. Liseler Arası Tiyatro Günleri” başladı. Eyüpsultan’da bulunan 8 lise ve bir karma grup lise öğrencisinin toplamda 10 oyunu sahneleyeceği 3. Liseler Arası Tiyatro Günleri perdelerini Karma Lise Grubun sergilediği “Araftan Haykıran Kadınlar” adlı oyunla açtı. 3. Liseler Arası Tiyatro Günleri kapsamında 20 Mayıs Pazartesi günü ise Eyüpsultan Anadolu Lisesi, “Buranın Adı İstanbul”, Hacı Osman Torun Anadolu İmam Hatip Lisesi de “İdamlık Genç” adlı oyunlarını sahnelediler. “Her dakikasından gurur duydum” Etkinlik kapsamında Eyüp Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği “Buranın Adı İstanbul” adlı oyunu izleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, oyun sonrası sahnede yaptığı konuşmada, “Her dakikasından gurur duydum. Hem izleyiciler arasında pırıl pırıl bir sürü genç kardeşim var hem de sahnede muhteşem bir performans gösteren kardeşlerim var. Bütün Eyüpsultanlı dostlarım için söylüyorum tiyatro, edebiyat ve sanat hayatımızın içinde çok daha fazla olacak. Biz Eyüpsultan Belediyesi olarak sizlere bu konuda daha çok alan açacağız. Çünkü tiyatro, edebiyat, sanat, hayat damarlarımızın aslında en önemli olanlarıdır. Sizden tek ricam var arkadaşlar, ne olur sanatla, edebiyatla, tiyatroyla ilgili isteklerinizi, dileklerinizi, taleplerinizi bana doğrudan iletin. Benim telefonum, sosyal medyam çok açıktır, hepsini takip ediyoruz. Size söz veriyorum sanat, edebiyat ve tiyatro için arzu ettiğiniz bütün talepleri elimden geldiğince karşılayacağım” ifadelerini kullandı.