YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 09:41

NARMAN’DA MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE KONFERANSI

A
A
A
NARMAN’DA MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE KONFERANSI

Erzurum’un Narman ilçesinde Emniyet Amirliği, Sağlık Grup Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle madde bağımlılığıyla mücadele konusunda bir konferans düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen konferansa öğrenciler katıldı. Konferansta emniyet yetkilileri tarafından madde bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, bağımlık süreci, bağımlı olanların kaybettikleri, bağımlı olmayanların kazandıkları, bağımlılık yapan maddelere temas yaşı, sigara ve alkolün zararları gibi konularda slayt ve video görüntüleri eşliğinde bilgiler verildi.
Sağlık Grup Başkanı Uzm. Dr. Ceyda Özçelik, ”Tütün birçok zehri bünyesinde bulunduran tek bitkidir. Bu bitkiyi insanların haricinde hiçbir canlının faydalanmadığı yapılan araştırmalarla tespit edilmiş. Tütün bitkisi bünyesinde 4 binden fazla zehirli madde tespit edilmiş. Bu zehirlerin içerisinde en etkili ve zararlısı nikotin ve katrandır.” dedi.
Konferansta öğrencilere tavsiyelerde bulunan Baş komiser Dr. Musa Karakaya’da, “Öncelikle bu maddelere tanıdığınız, bildiğiniz kişiler tarafından alıştırılır. Onun için arkadaş seçimine dikkat etmelisiniz. Bu maddelere bir kullanmakla bir şey olmaz demeyin. Bir kere, birçok kerenin ilkidir.” diye konuştu.
Öte yandan Halk Eğitim Merkezinde ki konferans, akşam saatlerinde de
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulunda üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir