YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 10:25

BAFRA’DA BAŞARI HEPİMİZİN PROJESİ

A
A
A
BAFRA’DA BAŞARI HEPİMİZİN PROJESİ

Samsun’un Bafra ilçesinde “Başarı Hepimizin Projesi” bilgilendirme ve planlama toplantısı Bafra Öğretmenevi’nde yapıldı.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje kapsamında Bafra’da 18 ilköğretim okulunun OYP puanlarında ve 8 lisedeki YGS puanlarında artış sağlamak amacıyla “Başarı Hepimizin Projesi” düzenlendi. Bafra Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, projeden sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yamaç, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer ve proje kapsamındaki okul müdürlerinin katıldı.
Proje kapsamındaki okullarda eğitim-öğretim sürecini iyileştirerek merkezi sistem sınavlarında başarıyı yükseltmek amacıyla yapılan toplantıya İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, proje kapsamındaki okul müdürlerine okullarda eğitim-öğretimin sürecini iyileştirerek merkezi sistem sınavlarında başarıyı yükseltmek için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdiler.
Toplantıda öğrenci ile baş başa kalan öğretmenlerin birçok konuda desteklenmesi gerektiği, bu projede ile her okulun kendi içinde değerlendirileceği, diğer okullarla kıyaslama içine girilmeyeceği, asıl amacın her okulun kendi gerçeği içerisinde değerlendirmesi yapılarak, eğitimin niteliğine ve etkililiğine katkı sağlamak olduğunun altı çizilerek, bunun çalışmalarla mümkün olabileceği belirtildi.
İlçe Proje Yürütme Kurulu seçildikten sonra toplantı sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.