YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 14:46

VALİ GÜZELOĞLU’NDAN ÇANAKKALE VE ATATÜRK MESAJI

A
A
A
VALİ GÜZELOĞLU’NDAN ÇANAKKALE VE ATATÜRK MESAJI

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olduğunu belirterek, bu zaferin insanlık tarihi için ibret alınması gereken bir hadise olduğunu kaydetti.
Vali Güzeloğlu, Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 89. yıldönümü ile Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ile ilgili mesajında Güzeloğlu, Türk milletinin tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden geldiğini, hiçbir zaman esaret altına girmediğini ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza attığını vurguladı. Çanakkale Zaferi’nin de aziz milletin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olduğuna işaret eden Güzeloğlu, “Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir. Aziz milletimizin ortaya koyduğu bu destan neticesinde adeta yeni bir tarih yazılmıştır. Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif’in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır” dedi.
Genç bir komutan olan Mustafa Kemal’in, Çanakkale’de gösterdiği inanılmaz kahramanlık, komuta yeteneği ve vatan aşkıyla milletin büyük sevgisini daha o yıllarda kazandığını ifade eden Güzeloğlu, “Çanakkale’de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Atatürk önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır. Eğer önümüze koyduğumuz büyük hedefleri yakalamak istiyorsak, bu ruhu her zaman koruyabilmeli ve aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha da yükseklere taşıyacağız. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK’ÜN ÖĞÜDÜNÜ HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIK”
Vali Güzeloğlu, 17 Mart Atatürk’ün Mersin’e gelişinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda da Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı döneminde Mersin’i de birçok kez ziyaret ettiğini dile getirdi. Atatürk’ün, Mersin’in stratejik konumunu ve ulusal hareketlere duyarlı siyasi yapısını göz önünde bulundurarak Mersin’e özel bir önem verdiğine dikkat çeken Güzeloğlu, Atatürk’ün Mersin’e ilk geliş tarihinin 17 Mart 1923 olduğunu anımsattı. Atatürk’ün bu gezide, Millet Bahçesi’nde Mersinliler ile bir konuşma yaptığını ve ‘Mersinliler, Mersin’e sahip olunuz’ öğüdünde bulunduğunu anlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Biz de Mersin Valiliği görevine başladığımız günden itibaren Atatürk’ün Mersinlilere vermiş olduğu o öğüt çerçevesinde, Mersinimizin sahip olduğu güzelliklere ve zenginliklere daha da yenilerini ekleyerek, güzel kentimizi bir ‘Dünya Kenti’ yapma kararlılığında hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mersin, yakında tamamlanacak büyük proje ve yatırımlarıyla dünyanın sayılı ekonomi, ticaret, turizm, lojistik, tarım ve sanayi kentlerinden biri olacaktır. Tüm bunları taçlandıracak en önemli başarı ise ‘2013 Akdeniz Oyunları’ olacaktır. Biz, Atatürk’ün bu nasihatini hiçbir zaman unutmadık. Mersin’e sahip çıktık ve bundan sonra da çıkacağız.”
Güzeloğlu, Mersinlileri yarın yapılacak ‘Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 89. Yıldönümü’ etkinliklerine de davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, Adana Demirspor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Manev’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahası içi sağ tarafında İsmail Çokçalış’ın kontrol edip içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Yusuf Barasi’nin diziyle yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1 20. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Barasi, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in kurtarışında meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 23. dakikada sağ kanattan Sambissa’nın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Loshaj’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 29. dakika Sambissa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mamadou, ceza yayı sol tarafına kadar ilerleyip yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü. 34. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Erdoğan’ın ceza yayı sağ tarafından yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in müdahalesi sonrası ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Mendoza, kaleye yüzünü dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Hakemler: Buğra Taşkınsoy, Mehmet Salih Mazlum, Ali Can Alp İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa, Mamadou, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Murat Eser, Vefa Temel, Emir Vuruşaner, Özcan Şahan, Okan Erdoğan, Tunahan Şamdanlı, Baran Vardar, Traore, Eren Arda Şan, Jackson Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış, Manev, Abdulsamet Burak, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, Alioui, İzzet Çelik, Aymbetov, Burhan Ersoy, Dorukhan Toköz, Ozan Demirbağ, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gol: Yusuf Barasi (dk. 10) (Adana Demirspor) Sarı kart: Balotelli (Adana Demirspor)