YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 19:11

VALİ DÜZGÜN’DEN ŞEHİT BİNBAŞININ BABA EVİNE TAZİYE ZİYARETİ

A
A
A
VALİ DÜZGÜN’DEN ŞEHİT BİNBAŞININ BABA EVİNE TAZİYE ZİYARETİ

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Afganistan’da düşen askeri helikopterde şehit olan Binbaşı Şükür Bağdatlı’nın baba evine taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Düzgün’e Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Valilik Genel Sekreteri Selami Aydın, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fatih Çetil, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen ve Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu eşlik etti.
Taziye için Bolaman Gölbaşı Mahallesi’ndeki cenaze evine gelen Ordu Valisi Orhan Düzgün, burada şehit binbaşının babası eski muhtar Şükrü Bağdatlı’ya başsağlığı diledi. Vali Düzgün burada şehit babası ile yaptığı sohbette, Şehit Binbaşı Şükür Bağdatlı ile aynı okul mezunu olduğunu belirterek, “Acımız çok büyük. Burada sizleri teselli etmek çok zor. Burada ne dersek az ancak acılar paylaşıldıkça azalır. Biz, devlet olarak hep yanınızda olacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da 18-19 Mayıs’ta kapalı yollar Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 18-19 Mayıs’ta araç trafiğine kapatılacak yolları duyurdu. İl Emniyet Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yapılacak olan spor müsabakaları, etkinlik ve yürüyüşler nedeniyle 18 Mayıs Cumartesi günü 1919 metre Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü nedeniyle saat 16.30’dan itibaren yürüyüş sona erinceye kadar İlkadım ilçesi Uğur Mumcu Parkı civarı, İstiklal Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi tamamen araç trafiğine kapatılacaktır. 19 Mayıs 2024 Pazar günü Gran Fondo Bisiklet Yarışları nedeniyle saat 07.00’den itibaren yarış sona erinceye kadar Atatürk Bulvarı Aziz Işık Bulvarı (Gülhan Petrol) Kavşağı ile Bafra ilçesi arası deniz bandı tamamen araç trafiğine kapatılarak, trafik kara bandına aktarılıp trafik akımı gidiş-geliş olacak şekilde tek şerit halinde işletilecektir. 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu nedeniyle saat 07.00’den itibaren yarış sona erinceye kadar Tütün İskelesi, Valilik Binası arkasından itibaren Fuar Caddesi, Batıpark Sahil Yolu, Adnan Menderes Bulvarı, Alaçam Caddesi, Karayolları Kavşağı, Atatürk Bulvarı deniz bandı Atakum Olimpik Yüzme Havuzuna kadar araç trafiğine kapatılacaktır. Yapılacak olan yürüyüş nedeniyle saat 12.00’den itibaren yürüyüş sona erinceye kadar Muhittin Özkefeli Bulvarı, İstiklal Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi bölüm bölüm kısmen ya da tamamen araç trafiğine kapatılacaktır. Canik Doğupark’ta yapılacak olan Sahil Güvenlik Helikopter, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları uçak gösterisi nedeniyle saat 08.00’den itibaren gösteri ve diğer etkinlikler sona erinceye kadar Doğupark Sahil Yolunun Bandırma Vapuru Balıkçı Barınakları ile Özkefeli İç Kavşak arasındaki bölümü araç trafiğine kapatılacak olup, Atatürk Bulvarı, Belediyeevleri Kavşağı, AVM ve Gar Kavşağı bölgesinde trafiğin yoğunlaşacağı öngörülmektedir. 1919 metre Bayrak Yürüyüşü nedeniyle saat 15.30’dan itibaren yürüyüş sona erinceye kadar Adnan Menderes Bulvarı Çobanlı İskelesi ile Atakum Gençlik Merkezi arası araç trafiğine kapatılacaktır. Tütün İskelesinden başlanarak yapılacak olan Fener Alayı ve yürüyüş nedeniyle saat 18.00’den itibaren yürüyüş sona erinceye kadar 19 Mayıs Bulvarı, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi, Gazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi kısmen ya da tamamen araç trafiğine kapatılacaktır” denildi.
Ağrı Gazze’deki savaşın basına yansıyan görüntüleri öğrenciler tarafından resmedildi Ağrı’da Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyan öğrenciler, Gazze’de yaşanan savaşın basına yansıyan fotoğraflarını resmederek “Savaşa Hayır” konulu sergi yaptı. Ağrı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırıları kınamak için “Savaşa Hayır” konulu resim sergisi yaptı. Ulu Cami önünde yapılan sergide, savaşın basına yansıyan ve öğrenciler tarafından kefiye üzerine çizilen resimler yer aldı. Kudüs’ü temsil eden resmin önüne ise çocuk ayakkabıları bırakılarak savaşın hissedilmesi sağlandı. Ağrı Valisi Mustafa Koç’un da ziyaret ettiği sergide, öğrenciler resimleri hakkında bilgi verdi. Sergide yaptığı konuşmada savaşın bitip, çocukların bir an önce okullarına dönmesini istediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Ağrı Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan öğrencilerimiz Filistin’deki İsrail’in zulmüne dur demek için basına yansımış fotoğrafları resmettiler, canlandırmaya çalıştılar. İnşallah Filistin’deki zulüm bir an önce biter. Çocuklarımız güler, olması gereken yerlerde, okullarında olurlar" ifadelerine yer verdi. Sergiye Ağrı Valisi Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kayseri Engelliler ellerini Filistin için semaya açtı Kızılay Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen programda bir araya gelen engelli vatandaşlar, Filistin halkı için dua etti. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Filistin’e Destek Çadırı önünde gerçekleşen programa Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, Kızılay Kayseri Şube engelli birimi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, “Şu anda Filistin Çadırı’nın önündeyiz. Bütün dünyada Filistin için bir destek yapılıyor. Biz de burada engelsiz kardeşlerimizle birlikte Filistin’de dün hayatta iken bugün olamayan şehit olan yaklaşık 35 bin kişi ve engelle hale gelen binlerce kişi için bir araya geldik. Dün normal bir insan iken bir savaş topuyla, mermisiyle, silahıyla herhangi bir uzvunu kaybederek engelli haline geldiler. Onlara dikkat çekmek istedik. Ayrıca 2 milyondan fazla insan yurdunu, yuvasını terk etti. Bu zulüm hala devam ediyor. Biz kardeşlerimizle birlikte bu zulme dur diyoruz. Bütün dünyaya buradan haykırıyoruz, diyoruz ki; “Artık bu savaş dursun”. Barış anlaşması olsun, Filistin’de, Gazze’de ve dünyada bir huzur olsun. Bu nedenle buna dikkat çekmek için geldik” dedi. Kimsenin engelli kalmasını istemediklerini söyleyen Kızılay Kayseri Şubesi Engelli Birimi adına konuşan Kadir Can Gökalp de, “Engelliler Haftası, Birleşmiş Milletler’e bağlı 156 ülkede aynı anda kutlanan bu haftada engellilerin sorunları, engellilere verilecek destekler ve engellilerle olan birçok faaliyetler yapılmaktadır. Biz de bu hafta çerçevesinde Kızılay Kayseri Engelliler Birimi olarak Filistin’e Destek Çadırı altında engelli arkadaşlarımızla bir aradayız. Burada Filistin’e yapılan zulme, oradaki çocuklara, sivil halka yapılan zulme, savaşa her şeye karşı olduğumuzu, Filistin’in yanında olduğumuzu göstermek ve destek vermek için buradayız. Tüm dualarımız Filistin halkıyla. Oradaki eğitim binalarına, hastanelere, sivil halka yapılan bombardımanlar ve saldırılar yüzünden kimse ölmesin. Kimse bizim gibi engelli olmasın. Herkes insanlığını yaşasın. Biz bu zulme tamamen karşıyız” ifadelerini kullandı. Konuşmalardan sonra dua edilmesinin ardından vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.