YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 17:50

KÜTAHYA HEYETİ`NDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

A
A
A
KÜTAHYA HEYETİ`NDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (KİHMED) eğitim sisteminde yapılan değişiklik ve yenilikler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek ziyaretinde bulundular. Heyet Başbakan Erdoğan’dan YKÖ Genel kurulunca onaylanan İlahiyat Fakültesinin Bakanalar Kurulunca da onaylanması için destek istedi.
Eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 şeklindeki değişiklik için Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (KİHMED) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek için ziyarette bulundular. Kütahya halkının eğitimde yapulacak olan değişikliği desteklediğini bildiren Kütahya heyeti bu konuda hükümetin yanında olduklarını ifade ettiler.
AK Parti Grup Toplantısı sonunda KİHMED Başkanı Mustafa Önsay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 1929 yılına ait Kütahya İmam Hatip Mektebi öğrencilerinin bugünkü Adalet Sarayı önünde çekilmiş fotoğrafının yer aldığı bir resim çerçevesi hediye etti.
O tarihte Kütahya’da İmam Hatip Mektebinin bulunmasını hayretle karşılayan Başbakan Erdoğan’ın sorusu üzerine kendisine, 1924 - 1932 yılları arasında ülkemizde iki İmam Hatip Mektebinin kanunla kapatılıncaya kadar öğrenci mezun ettiklerini ve bu dönemde İstanbul’un 85 Kütahya’nın ise 235 İmam Hatip öğrencisi mezun ettiği bilgisi verildi.
Heyet, Başbakandan YÖK Genel Kurulunun onayladığı Dumlupınar Üniversitesi Kütahya İlahiyat Fakültesinin Bakanlar Kurulunca da Onaylanması İçin Destek İstedi.
Ankara ziyaretine KİHMED Başkanı Mustafa Önsay, KÜDİYAD Başkanı Hasan Karahan, Diyanet - Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Sancak Eğitim Kültür Derneği Başkanı Hüsrev Kanat, Eğitim - Bir - Sen Şube Başkanı Kamil Uçan, Anadolu Aile Derneği Başkanı Ahmet Dalgıran, İlme Hayra Hizmet Vakfı Adına Lütfi Baypınar, KİHMED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gökkuş katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’den sporun dijital adresi: ‘Sportif Kayseri’ Kayseri Büyükşehir Belediyesi; spor etkinliklerini, tesisleri ve spor okullarını tek platformda buluşturan Sportif Kayseri uygulamasını geliştirerek daha kapsamlı bir yapıya kavuşturdu. Uygulama, Avrupa Spor Şehri Kayseri’nin Dünya Spor Başkenti adaylığı sürecine dijital destek sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, spor alanında yürüttüğü vizyoner çalışmaların bir parçası olarak geliştirdiği Sportif Kayseri mobil uygulamasını genişletilmiş içerikleriyle tanıtmaya devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen uygulama, amatör ve profesyonel müsabakalar, turnuvalar, yarışmalar, spor kursları ve spor tesislerine dair detaylı bilgilere anında ulaşma fırsatı sağlıyor. Kayseri Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin katkılarıyla hazırlanan uygulama, şehirdeki spor etkinliklerini tek çatı altında toplayarak sporseverlere kolay ve hızlı erişim imkânı sunuyor. Kullanıcılar kişisel spor takvimlerini oluşturarak favori etkinlikleri kolayca takip edebiliyor, aynı zamanda Kayseri’nin başarılı sporcularına dair bilgilere de tek platform üzerinden erişebiliyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın sporun şehir yaşamındaki etkisini artırmayı hedefleyen yönetim anlayışı doğrultusunda geliştirilen uygulama, Kayseri’nin spor kültürünü dijital ortamda daha görünür kılmayı amaçlıyor. Şehirdeki spor altyapısının güçlendirilmesi, yatırımların artırılması ve spor kültürünün yaygınlaştırılmasıyla Kayseri, 2024 yılında ACES Europe tarafından verilen Altın Bayrak ödülü ile Avrupa Spor Şehri ünvanına layık görülmüştü. Bu güçlü altyapının üzerine inşa edilen dijital projeler, Kayseri’nin Dünya Spor Başkenti adaylığını da destekleyen önemli adımlar arasında gösteriliyor. Sportif Kayseri uygulaması, bu vizyonun dijital ayağı olarak Kayseri’nin uluslararası arenadaki spor kimliğini daha da pekiştiriyor. Kayseri’deki spor tutkunları, mobil mağazalar üzerinden erişebildikleri Sportif Kayseri uygulaması sayesinde şehrin canlı spor atmosferini anlık olarak takip etmeyi sürdürüyor.
Kayseri ERÜ Araştırma Üniversiteleri Değerlendirmesi’nde puanını önemli ölçüde artırdı Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Araştırma Üniversitelerinin 2024 yılı performans sonuçları açıklandı. 2024 değerlendirmelerinde Erciyes Üniversitesi toplam puanını 53’ten 58.72’ye yükselterek, önemli bir gelişme kaydetti. Özellikle Kapasite, Kalite ve İş Birliği bileşenlerinde dikkat çekici artışlar gösteren Erciyes Üniversitesi, Kapasite Puanını 22’den 24.03’e, Kalite Puanını 21’den 23.15’e, İş Birliği Puanını ise 10’dan 11.54’e yükseltti. Bu çerçevede Erciyes Üniversitesi, 23 Araştırma Üniversitesi arasında 14. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 11. sırada yer aldı. Kapasite, kalite ve iş birliği alanlarında kaydedilen puan artışları, Erciyes Üniversitesi’nin araştırma ekosisteminde yükselen başarısını açık biçimde ortaya koydu. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun; Erciyes Üniversitesi’nin her yıl daha yüksek performans göstermekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu başarıda pay sahibi olan tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Altun; araştırma odaklı büyümeyi sürdüreceklerini ve Erciyes Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası arenadaki konumunu daha da güçlendirmek için çalışmaların kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
İstanbul Uğur Fora: "Kupaya talip bir takım olarak karşınıza kim çıkarsa yenmeniz gerekiyor" Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda ilk hafta maçında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta Genel Sekreter Uğur Fora, "Kupaya talip bir takım olarak karşınıza kim çıkarsa yenmeniz gerekiyordu. Dolayısıyla iyi bir fikstür oldu. İnşallah sonu iyi olur" dedi. Ziraat Türkiye Kupası grup müsabakaları kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. C Grubu’nda yer alan Beşiktaş, ilk hafta maçında Fenerbahçe ile derbi mücadelesi oynayacak. Kura çekimin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Uğur Fora, kupaya talip bir takım olduklarını belirterek, "Karşınıza kim çıkarsa yenmeniz gerekiyordu. Dolayısıyla iyi bir fikstür oldu. İnşallah sonu iyi olur" ifadelerini kullandı. "Önemli olan güç dağılımlarını dengeli yapmak" Kupanın yeni formatına dair de görüşlerini bildiren Fora, "Reytingi artırma ve heyecan anlamında iyi olabilir. Deneyeceğiz, göreceğiz. Net bir kanaatim yok ama iyi olacağını düşünüyorum. Burada önemli olan güç dağılımlarını dengeli yapıp, kupanın başından sonuna kadar olabildiğince rekabetli ve reyting sağlayabilecek şekilde yürümesi. Takımlar için bunun bir angarya değil, aslında heyecanı ve seyirciyi de içine alan bir şova dönüşmesi önemli. Dolayısıyla bunu denemekte fayda var diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.