YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 09:51

ÇANKAYA BELEDİYESİ BÜYÜK OZAN AŞIK VEYSEL`İ ANIYOR

A
A
A
ÇANKAYA BELEDİYESİ BÜYÜK OZAN AŞIK VEYSEL`İ ANIYOR

Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 39.yıldönümünde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen sergi, söyleşi ve dinleti ile anılacak.
Prof. İlhan Başgöz, Metin Turan, İhsan Öztürk ve Şatıroğlu’nun torunu Nazender Süzer’in katılacağı söyleşi ile 21 Mart günü saat 18.00 de başlayacak olan Aşık Veysel’i Anma Etkinliği, Cengiz Özkan konseri ile devam edecek.
Etkinlikler kapsamında ayrıca Ressam Zeki Dinlenmiş’in yaptığı "Portreler" sergisi 1 Nisan’a kadar ÇSM’de Ankaralılarla buluşmaya devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’a İstihdam Fuarına "ücretsiz ulaşım" teşekkürü Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na vatandaşların daha kolay erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenlerken, bu uygulamadan memnuniyet duyan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti. Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen fuar, iş arayanla işvereni buluşturuyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından OSB Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuara vatandaşların daha kolay erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor. Talas Kaymakamlık Durağı başta olmak üzere, Melikgazi Vakfı, Kocasinan Kaymakamlık ve İncesu Organize Sanayi’nden kalkan otobüsler için, Kayserililer çok memnun kaldıklarını ifade ederek, fuara kısa sürede rahat bir şekilde ulaştıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Mustafa Kılıçarslan, “Fuar alanına gelebilmek için belediyemiz ücretsiz ulaşım imkânı sağlamış. Bizlerin çok işine yaradı. Çoğu kişi fuar alanının nerede olduğunu bilmiyor. Gerek tramvayla aktarma yaparak, gerekse, çarşıdan ve bazı noktalardan ücretsiz ulaşım imkânı sundukları için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi. Üniversite Öğrencisi Ayşe Kurnaz ise “Gelirken de otobüsleri kullandım. Şimdi dönüşümde de yine aynı şekilde otobüsleri kullanıyorum. Büyükşehir Belediyemiz fuar alanına ulaşım konusunda bizlere kolaylık sağlamış. Saatleri de yeterince uygun. Güzel bir hizmet olmuş. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. İş aramak için fuara geldiğini ifade eden Makine Mühendisi Mehmet Burak da “Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na iş aramak için geldim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın emeklerine sağlık. Birçok vatandaşımızın fuar alanına gelebilmeleri için ücretsiz ulaşım imkânı sağlamış. Çok güzel bir uygulama olmuş” ifadelerinde bulundu.
İstanbul Tarihi Mısır Çarşısı’nda yangın paniği Eminönü’nde bulunan tarihi Mısır Çarşısı’nın çatısında yangın çıktı. Kısa süreli paniğe neden olan yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Edinilen bilgiye göre Eminönü’nde bulunan tarihi Mısır Çarşısı’nın çatısında saat 10.00 sıralarında ilk bilgilere göre, bacadan kaynaklı olduğu düşünülen nedenle yangın çıktı. Restoranın bacasında çıkan yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Yangının çıkmasıyla birlikte dükkandaki müşteriler ve çalışanlar dışarı çıktı. Yangın nedeniyle kısa süreli panik yaşandı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangın büyümeden kısa sürede söndürülürken, yangının çıkış nedeni incelemeden sonra belli olacak. Öte yandan yangının söndürülmesinin ardından restoranda ve çarşının bir bölümünde temizlik çalışması yapıldı. İtfaiye ekiplerinin çatıdaki çalışmaları havadan görüntülendi. "Yaralı yok, yapıda da çok önemli bir hasar yok" Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ise olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarına konuşan Turan, “Bacadan kaynaklı bir yangın çıkmış. İtfaiyeci arkadaşlarımız sağ olsunlar olaya müdahale etti. Şuanda söndürüldü. Soğutma işlemleri yapıldı. Çatı arasında yangın olduğu için bir duman var. Dumanın da tahliyesi bekleniyor. Herhangi bir yaralı yok. Yapıda da çok önemli bir hasar yok. Bacadan dolayı bir yangın çıkmış. Arkadaşlar onu tespit edecek" diye konuştu.
Muğla Köyceğiz’de 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Atatürk heykeline çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak, ardından Protokol ziyaretleri gerçekleştirilecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 105. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Köyceğiz’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Gençlik Haftasında, birçok etkinlikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gerçekleştirilecek. 15 Mayıs günü, Köyceğiz Gençlik Merkezinde 19 Mayıs konulu bilgi yarışması, akşam açık hava sinema gösterimi gerçekleşecek. 16 Mayıs günü, Toparlar Şelalesi doğa yürüyüşü, Mehmet Özkaya Stadyumu’nda Uçurtma Şenliği yapılacak. 17 Mayıs günü, Liseler arası Voleybol Turnuvası Finali, Köyceğiz Festival Alanı Yeşilçam Konseri ile etkinlikler devam edecek. 18 Mayıs günü, Köyceğiz Cumhuriyet Meydanı Kültür sanat ve spor stantları açılacak. 19 Mayıs günü Köyceğiz Gençlik Merkezi önünde resmi bayram kutlamaları ve saat 20.00’da gençlik yürüyüşü ile kutlamalar tamamlanacak.