YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 14:56

BAFRA`DA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

A
A
A
BAFRA`DA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Samsun’un Bafra ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bafra Şehitliği’nde çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Serdal Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Şahin, "Şehit oldular, en değerli varlıkları olan canlarını feda ettiler. Şimdi hepimize düşen görev , şehitlerimizin geride kalanlarına her türlü desteği sağlamak, unutmamak, unutturmamaktır" dedi.
Şehit defteri imzalayan kaymakam Ali Katırcı ise "Bugün, Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, ideallerin, vatan bayrak ve namusları uğruna bedenlerini bu kutsal topraklara koyanların günüdür" diye konuştu.
Protokol tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek çiçek konuldu. Kutlamalar, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve "Çanakkale Geçilmez" oratoryosu izleyicilerden alkış aldı.
Programa Kaymakam Ali Katırcı, Garnizon Komutan Vekili ilçe Jandarma Bölük Komutanı Serdal Şahin, Belediye Başkanı Zihni Şahin, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu Adana’da 25’incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin resmi açılışında "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" oyuncu Meral Çetinkaya’ya verildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adana Valisi Mustafa Yavuz ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldı. Festivalin açılışında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise organizasyonun uluslararası bir sanat buluşmasına dönüştüğünü belirterek, "Festivalin sahnelenen oyunlarının ötesinde kurduğu bağlar ve buluşturduğu kültürlerle Adana’yı uluslararası bir sanat merkezine dönüştürdü. Her yıl salonları dolduran binlerce sanatseverle tiyatronun sınır tanımız gücünü ortaya koymuştur" diye konuştu. Tiyatro sanatına uzun yıllar emek veren isimlerin onurlandırıldığı "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de sahibini buldu. 2005 yılından bu yana verilen ödülün bu yılki sahibi oyuncu Meral Çetinkaya oldu. Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, "Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir ödül almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Vakfı çok önemli bir festivali gerçekleştirmiş ve devam ettiriyor. Umarım nice yıllara devam eder. Tiyatro birbirimizi kollayacağımız, kucaklayacağımız sanat. Sanat iyileştirir. Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat. Gerçekten bu yaşımda bana böyle umut verdiniz." dedi.