YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 17:00

KÖYLÜLER KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEDİ

A
A
A
KÖYLÜLER KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEDİ

Kahta’ya bağlı Şahintepe köyündeki camisinin önü parke taşı yapılıyor.
Taşları köy imamı Remzi Dolaş ve köy muhtarı Zeynel Aydın’la birlikte köy halkı diziyor. Kilitli parke taşı döşenmesiyle ilgili açıklama yapan Muhtar Zeynel Aydın, "Kahta Belediyesi’nin müftülüklere verdiği kilitli parke taşlarını köyümüze getirerek dizmeye başladık. Tüm köylü de bu konuda bize yardımcı oluyor. Hep beraber el birliğiyle taşlarımızı diziyoruz. Bu çalışmayla birlikte camimizin önü daha güzel bir görünüme kavuşacak. Bize kilitli parke taşı veren Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’ya çok
teşekkür ediyorum" dedi.
Köy imamı Remzi Dolaş ise caminin önünde yağmur yağdığı zaman çamur oluştuğunu ifade ederek, "Her yağmur sonrası caminin önü çamur oluyordu. Caminin yanında bir de Kuran kursu ve çok amaçlı bir salon var. Bu nedenle burada kilitli parke taşı yapılması çok önemli. Biz de köylümüzle birlikte imece usulü ile bu işe giriştik. Kısa sürede geniş bir alana kilitli parke taşı yaptık. Bu taşları Kahta belediyesi bize gönderdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli’de motosikletli saldırganların binayı kurşunlama anı kamerada Kocaeli’nin Gebze ilçesinde motosikletli 2 saldırgan tabanca ile 4 katlı binaya ateş etti. Kurşunlardan 3’ü birinci kattaki dairenin oturma odasına isabet ederken, dehşeti yaşayan bir kişi ölümle burun buruna geldi. Saldırı anı anbean güvenlik kamerasınca kaydedildi. Olay, saat 00.15 sıralarında Osman Yılmaz Mahallesi 619/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen 2 saldırgan motosikletle ilerlerken 4 katlı binaya tabancayla ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlardan 3’ü, binanı 1’inci katındaki dairenin oturma odasının camını kırarak; televizyon, koltuk ve tavana saplandı. 1 kurşun ise zemin kattaki boş dükkana isabet etti. 2 saldırgan motosikletle kaçarak uzaklaştı. Bölgede devriye attıkları esnada tabanca seslerini duyan gece bekçileri hızla adrese geldi. Konunun bildirilmesi üzerine polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Ölümle burun buruna Tabancalı saldırının olduğu esnada oturma odasında bulunan S.Y. adeta dehşeti yaşadı. Kurşunların şans eseri isabet etmediği S.Y. ölümden döndü. S.Y.’nin ifadesi alınırken, olay yeri inceleme ekipleri sokakta ve dairede çalışma gerçekleştirdi. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anı kamerada Öte yandan saldırı anı anbean güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüde, motosikletle ilerleyen iki saldırganın tabanca ile binaya ateş ettiği görülüyor. Saldırganların motosikletle kaçtığı anlar da kaydedildi.