YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 18:34

SİMAV`DA ÖĞRENCİLER KİTAPLARINI ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞTI

A
A
A
SİMAV`DA ÖĞRENCİLER KİTAPLARINI ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞTI

Kütahya Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri okul öncesi öğretmenleri Funda Yel’in hazırlayıp hayata geçirdiği “Kitapsızım” isimli proje ile hikaye kitaplarını başka bir okulun öğrencileri ile paylaşarak örnek bir projeye imza attı.
Velilerinin de desteklediği proje kapsamında öğretmenleri Funda Yel önderliğinde bu alanda kitap hasreti çeken ilçe merkezine 6 kilometre mesafedeki Çaysimav İlköğretim Okuluna giden minikler, teslim ettikleri birbirinden ilginç hikaye kitapları ile arkadaşlarını sevindirirken hep birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.
Projenin 36-72 yaş gurubu minikleri kapsadığını ifade eden Funda Yel, “Kütahya ve ilçeleri arasında ilk kez kendilerinin başlattığı proje ile ellerinde yeterli hikaye kitabı bulunmayan miniklere kitap sevgisini aşılamak, kitabın önemini içselleştirmek, paylaşım duygusu kazanmalarını sağlamak ve topluma örnek olmayı hedeflediklerini ve bunda da başarılı olduklarını söyledi.
Proje öncesi sınıfındaki öğrencilerin velileri ile bir araya geldiğine vurgu yapan Funda Yel, “Velilerimiz hikaye kitabı hususunda bize sonsuz destek sözü verdi. Onlardan aldığımız güç ile piyasadan temin ettiğimiz hikaye kitaplarını önceden tespit ettiğimiz Çaysimav İlköğretim Okuluna götürerek Ana Sınıfı öğrencilerine öğretmenleri Nurçin Bayraktutar öncülüğünde teslim ettik. Miniklerin sevinci hem bizleri hem de Ana Sınıfı öğrencilerimizi çok mutlu etti” dedi.
Kampanya kapsamında kendilerine hikaye kitabı desteği sağlayan Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür eden Çaysimav İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğretmeni Nurçin Bayraktutar,”Hikaye kitabını alan minikler arkadaşlarına teşekkürü onlara sarılıp öperek gösterdiler. Çok mutlu olduk. Düne kadar kitabı olmayan öğrencilerimin bugünden geçerli hikaye kitabına sahip olması hepimizi duygulandırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Umarım proje Türkiye’ye örnek olur” dedi.
“Kitapsımız” isimli projeye maddi destek sağlayan Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu velilerinden Selma Küden, “Projeye destek olmak bizi de çok duygulandırdı. Yardımı severek yaptık” dedi.
Veli Ülkü Şentürk, “Çaysimavlı miniklerin şimdi hem hikaye kitapları oldu, hem de minik arkadaşları. Onlarda bizim çocuklarımız gibi hayatı, paylaşma duygusunu okuyacakları hikaye kitaplarından daha iyi anlayacaklar. Projeye destek vermekten çok mutluyum. Projeyi hayata geçiren okulumuzun Okul öncesi Öğretmeni Funda Yel ve okul yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir