ASAYİŞ - 20 Mart 2012 Salı 15:42

BİTLİS`TEKİ NEVRUZ KUTLAMALARINDA OLAYLAR ÇIKTI

A
A
A
BİTLİS`TEKİ NEVRUZ KUTLAMALARINDA OLAYLAR ÇIKTI

Bitlis’te Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı.
Nur Caddesi’ndeki parti binasının önünde toplanan partililer, ana caddeye çıkarak Nevruz’u kutlamak istedi. Ancak emniyet güçleri buna müsaade etmeyince olaylar çıktı.
BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu, Güroymak ve Tatvan Belediye Başkanları, emniyet mensupları ile konuştu. BDP’liler, ateş yakıp halaylar çektikten sonra olaysız bir şekilde dağılacaklarını söyledi.
Daha sonra Milletvekili Zenderlioğlu, Kürtçe bir konuşma yaparak Nevruz’un sadece Kürtlerin değil de tüm halkların olduğunu söyledi.
İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu ise, Güroymak’ta ve Tatvan’da da Nevruz’u coşkulu bir şekilde kutlamak istediklerini söyledi.
Ateş yakıp halay çektikten sonra hükümet aleyhine slogan atarak dağılan gruptan bazıları ses bombası atınca emniyet güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Kalabalık taşla karşılık verirken, polis olaylara karışan 5 kişiyi gözaltına aldı.
Çıkan olaylardan sonra milletvekili Zenderlioğlu, emniyet mensuplarının yanına giderek taşın veya ses bombasının kendileri tarafından atılmadığını söyledi.
Öte yandan çıkan olaylardan dolayı bazı iş yerlerinin camları kırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.