YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 17:50

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ`NDEN `YAZILIM GELİŞTİRME EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIK HİZMETİ` KURSU

A
A
A
HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ`NDEN `YAZILIM GELİŞTİRME EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIK HİZMETİ` KURSU

Hakkari Üniversitesi tarafından, 18-27 yaş grubundaki gençlere yönelik ’Yazılım Geliştirme Eğitimi ve Danışmanlık Hizmeti’ kursu verilecek.
Hakkari Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ’Yazılım Geliştirme Eğitimi ve Danışmanlık Hizmeti’ kursu verileceği ve kursun sonunda 80 gence kariyer yapma imkanı sağlanacağı belirtildi. Açıklamada, "Hakkari’de bulunan 18-27 yaş grubu gençlere, üniversitemiz bilgisayar yazılım uzmanlarınca ’Yazılım Geliştirme Eğitimi ve Danışmanlık Hizmeti’ kursu verilecektir. Bu eğitimlerde katılımcılara önemli yazılım geliştirme kavramları ile 80 gence kariyer imkanı sağlanacak.
İlimizde gençliğe bu proje aracılığı ile yazılım ruhunu vermek, Hakkari için belki de en büyük yatırım olacaktır. Bu proje ile yetiştireceğimiz birçok insan, evinde bilgisayarının başında çalışarak geçimini sağlayabilecektir. Bu projenin beraberinde getireceği kazanımlar, ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu proje kapsamında 80 gencimize ücretsiz olarak kurs verilecektir. Katılımcılar, kursta edinecekleri bilgilerini deneyimleriyle desteklemeleri durumunda başarılı bir kariyer
oluşturma şansına sahip olacaklardır. Ayrıca kurs bitiminde katılımcılara; iş başvurularında kullanabilecekleri ’Yazılım Geliştirme Uzmanlığı’ sertifikası verilecektir. Başarılı bir geleceğe adım atmak isteyen gençlerimizi üniversitemize bekliyoruz" denildi.
Müracaatların Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü Yazılım Ofisi’ne yapılacağı belirtilirken, başvuru tarihlerinin ise 25 Mart ile 20 Nisan 2012 tarihleri arasında olacağı kaydedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir