YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 13:19

GÜMÜŞHANE PROTOKOLÜ MUHTARLARLA TOPLANDI

A
A
A
GÜMÜŞHANE PROTOKOLÜ MUHTARLARLA TOPLANDI

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, sorunların yerinde tespit edilip çözüm üretileceğini söyledi.
Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından organize edilen toplantıda Vali Mayda ve protokol üyeleri muhtarlarla buluştu.
Doyum Yemek Salonunda düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Vali Yardımcıları Armağan Önal, Cahit Karatepe, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, özel idare birim müdürleri katılırken, muhtarlar sorunlarını birinci ağızdan yetkililere iletti.
“MUHTARLAR BİZİM ELİMİZ, KOLUMUZ”
Burada bir konuşma yapan Vali Mayda, ‘Muhtarlarımız bizim elimiz kolumuz’ dedi. Muhtarların, seçimle geldiklerini ve kamu görevlisi statüsünde olduklarını ifade eden Vali Mayda, “Bizler gibi bulundukları yerlerin mülki amirleri durumundalar. Dolayısı ile gerek kanunlardan gerekse geleneklerden kaynaklanan görev ve sorumlukları var. Biz o görevleri yerine getirirken muhtarlarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Vali Yardımcımız Cahit Karatepe, Köylere Hizmet Götürme Birliği adına köyleri çok hızlı bir şekilde gezdi ve sorunları yerinde tespit etti. Önümüzdeki günlerde ilgili daire müdürlerimizle birlikte bizde köylerimizi grup grup gezeceğiz. Hem sohbet olacak hem de sorunları yerinde tespit edip çözüm üreteceğiz.” dedi.
Köy Kanununun hazırlanması noktasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün çeşitli çalıştaylar yaptığını ve muhtarlardan da görüş aldığını dile getiren Mayda, “Muhtarlarımız bir araya gelerek köy kanunu ile ilgili kanaat ve düşüncelerini bir liste haline getirirlerse Vali imzası ile Bakanlığa göndeririz. Mutlak suretle bu da dikkate alınır.” diye konuştu.
Vali Mayda, gerek kamu kuruluşlarının, gerek muhtarların ve gerekse sivil toplum örgütlerinin koordineli çalışmak sureti ile kamu hizmetlerini etkin ve zamanında gerçekleştirme yolunda gayret göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.
“TURİZME BU YIL DAHA ÇOK AĞIRLIK VERECEĞİZ”
Konuşmasının ardından muhtarlardan gelen soruları cevaplandıran Vali Mayda, oldukça çetin geçen kış aylarında ciddi bir sorun yaşanmadan, köy yollarının hepsinin zamanında açıldığını belirterek, karla mücadelede gösterdikleri başarı için İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Vali Mayda, yatırım döneminin bahar aylarıyla birlikte yeniden başlayacağını ifade ederek, şöyle konuştu: “Hem hizmetlerimizin planlanması hem de gerçekleştirilmesi sağlanacak. Eldeki imkanları göz önünde tutacağız. Merkezi imkanlardan Özel İdaremize gelen kaynakları olabildiğince etkili bir şekilde kullanacağız. Bu yıl turizme biraz daha fazla ağırlık vereceğiz. Turizm Gümüşhane açısından önemli. Sanayileşme çok gerçekleşmediği için turizm sektörünü etkili bir şekilde bu işin içine katacağız.”
Gümüşhane İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz da konuşmasında, teröre karşı Gümüşhane’nin hassas bir bölge olduğunu belirterek, Gümüşhane’de güvenlik sorununun olmadığını fakat vatandaşların ve köy muhtarların özellikle şüphe halinde mutlaka kendilerine veya emniyet birimlerine ulaşmalarını istedi.
156 HATTINI CEPTEN ARA, YERİN BELLİ OLSUN
Yılmaz, konuşmasında geçtiğimiz aylarda Sarıçiçek köyünde vatandaşların dağda mahsur kalmasının ardından 156 Jandarma İmdat hattını cep telefonundan arayarak, ‘Acil Konum Belirleme’ sistemi sayesinde bulundukları koordinatın tespit edildiğini de hatırlatarak, vatandaşların bu tür durumlarda yerlerinin tespiti için mutlaka cep telefonlarından 156’yı aramalarını istedi.
Bu sırada söz alan Yağlıdere Muhtarı Gürbüz Demir, kış mevsiminin ağır geçtiği Gümüşhane’de köylerde en ücra köşelere kadar yolları açan ve karla mücadele yapan İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Demir, kurumların eleştirilirken insaf ölçülerini aşmadan, kurumun imkanlarını da göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan ise konuşmasında Gümüşhane merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarından 107’sinin üyeleri olduğunu söyledi. Yemeğin Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan tarafından finanse edildiğini, organizasyonunu da kendilerinin yaptığını ifade eden Turan, muhtarların taleplerini başlıklar halinde dillendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı Burdur’da “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde 10 kadın çiftçiye 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Burdur Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan, yüzde yüz İl Özel İdaresi hibe destekli “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde Kemer Asarcık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne üye 10 kadın çiftçiye 1‘er dekar alanda yetiştirilmek üzere 6 biner adet olmak üzere toplam 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Kemer ilçe merkezinde düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalar sonrası Vali Öksüz ve protokol üyeleri tarafından kadın girişimcilere temsili çilek fidesi takdim edildi. Programda konuşan Vali Öksüz, “Bugün bu güzel ilçede, güzel günde hep birlikte bir üretim sürecinin küçükte olsa bir adımını atacağız. Öncelikle Kadınlar Üretiyor, Özel İdare Destekliyor çilek üretimi projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz burada tarımı, hayvancılığı desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur hakikaten tarımı ile hayvancılığı ile öne çıkmış bir şehir. Bu konuda da belli bir noktaya gelmiş. Ama biz tarımda, bitkisel üretimde üretim çeşitliliğini de sağlamak adına ve toplum kalkınmasının başlangıcı olan üretimi destekleme adına bu projeyi ortaya koyduk. Geçen hafta zeytincilik projesi ile başlamıştık. Çeşitli ilçelerimizde zeytincilik projesi ile birlikte zeytin üretimi ve daha sonra da zeytine dayalı bir sanayinin kurulması için bir adım attık. 7 bin civarında zeytini toprakla buluşturmuş olduk. Burada da 60 bin çilek üretimi ile inşallah bir başlangıcı yapacağız. Kadınlarımızdan oluşturulan Asarcık kooperatifinin zaten bir üretimi var. Ben de bunu çok memnuniyetle öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. El emeği göz nuru ürünlerini zaten satıyorlar, üretiyorlar. Onların bu üretiminden dolayı onları tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bir araya gelmeleri kooperatif adı altında o dayanışmayı göstermelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de kooperatifimizin bu güzel emeğine bir katkı göstermek istiyoruz. Onları inşallah çilek üretimi ile destekleyeceğiz” dedi. Program sonrası Vali Öksüz, beraberindeki heyetle birlikte ilk çilek fidelerinin toprağa dikimini gerçekleştirdi.