YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 16:36

CBÜ`DEN `GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON` SEMİNERİ

A
A
A
CBÜ`DEN `GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON` SEMİNERİ

Manisa Bilişim Platformu tarafından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sinema Salonu’nda “Girişimcilik ve İnovasyon Semineri “ verildi.
Oturum başkanlığını CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aktaş’ın yaptığı seminerde, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ dinleyicilere günümüzde girişimcilikle doruğa ulaşan inovasyon (yenileşim) ve bilişimde yenilikçi olmak için ne tür girişimler yapılması gerekeceği konularında bilgiler verdi. TBD İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ, “Türkiye’de bilişim sektöründe 2010 yılı çalışan sayısı 147 bin’dir. İnsan kaynağı İhtiyacı ise 100 bin olarak tahmin edilmiştir. Nitelikli işgücü açığı yüzde 45 seviyelerindedir. 2013 yılı insan kaynağı ihtiyacı beklentisi ise 187 bin kişidir. Son 5 yıl içinde ÖSS tercihlerinin yüzde 10’u bilişimle ilgili bölümlere yapılmış ve bilişim sektörü pozisyonları son 3 yılın en çok aranan pozisyonlarıdır. Tüm bu veriler bize bilişim alanında girişimcilik ve inovasyonun ne derece önemli olduğunu göstermektedir. İnovasyon, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. İnovasyonla, kişilerin kazançları artar; herkes daha iyi şartlarda yaşamaya başlar. Hepimizin arzusu ve isteği, herkesin daha iyi şartlarda yaşamasıdır ” dedi.
Seminer sonunda konuşmacı Levent Karadağ ve oturum başkanı Doç. Dr. Hüseyin Aktaş’a, Manisa Bilişim Platformu Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Özhan Kalaç tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir