YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 17:57

VERGİ DAİRESİ KAPIDA KAYIT YAPACAK

A
A
A
VERGİ DAİRESİ KAPIDA KAYIT YAPACAK

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan, kira geliri elde eden mükelliflerin beyanda bulunmaları gerektiğini söyleyerek, “İmkanı olmayan mükellifler için memurlarımız kapılara giderek kapıda kayıt yapacak. Kayıt yaptırmayanlar hakkında inceleme başlatılacak” dedi
Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Mart ayı oda meclis toplantısına, Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan konuk konuşmacı olarak katıldı. Katıldığı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Pehlivan, vergi dairesine 176 çalışan aldıklarını ve kurumlar arasında voleyi kendilerinin vurduklarını söyledi.
Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan ise vergi dairesi ve çalışmalar hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. “SMMM mensuplarını vergi dairesinden ayrı düşünemiyorum” diyen Pehlivan, mali müşavirlerin kendileri vergi dairesi kadar önemli işler yaptıklarını anlattı. Kocaeli’nde toplanan vergiler hakkında konuşan Pehlivan, “Tahsilatta her 100 liradan 94 lirasını toplayarak tahsilat 1’incisi olduk. Tahsilat miktarında ise 33,5 milyar lira ile Türkiye 2’ncisi olduk ve Kocaeli tarihindeki en yüksek tutara ulaştık” dedi.
Bir işletmenin 15 yıldır zarar edemeyeceğini, 15 yıl zarar eden bir işletmenin zaten iflas edeceğini vurgulayan Pehlivan, bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı. Kira geliri elde eden mükelliflere seslenen Pehlivan, “Kira geliri elde eden mükellifler bize bunu bildirsin. Mart ayından sonra inceleme başlatacağız. Bu iş cezalandırma ile olmamalı, eğitimle anlayışla olmalı” açıklamasını yaptı.
Kira geliri alanların internet üzerinden ya da direk olarak vergi dairesine başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerini söyleyen Pehlivan, “Uzman çalışanlarımız beyannameleri kabul etmek için vergi dairesinde bekliyor. Eğer internetten ve vergi dairesinden beyanını yapamayan mükellifimiz varsa onlar için özel bir ekip görevlendireceğiz. Biz onların kapısına kadar memur göndereceğiz ve kayıtları kapılarında yapılacak” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Arabanın üzerine çıktı, hem yaralıları izledi hem sağlık ekiplerini aradı Aksaray’da düğün konvoyunda seyrederken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobilin bahçe duvarına çarptığı kazada 2 kişi ağır yaralandı. Yaralı yakınlarından birisi, kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesi yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, düğün konvoyunda 38 DN 768 plakalı Tofaş marka otomobili ile seyreden M.A. (22), önüne aniden köpek çıkması sonucu direksiyonu kırdı. Sürücünün direksiyonu kırmasıyla araç kontrolden çıkarak yolun kenarında bulunan müstakil evin bahçesine çarptı. Aracın ön kısmının hurdaya döndüğü kazada sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan Osman A. yaralandı. Kazayı fark eden konvoydaki diğer sürücü ve yolcular yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, yaralıların yakınlarından birisi kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısas ürede olay yerine gelen jandarma ekipleri yolda bir başka kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Yardım ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yol üzerinde yaptı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara taşınan yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.