YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 18:02

AK PARTİ KADIN KOLLARI 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

A
A
A
AK PARTİ KADIN KOLLARI 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.
Suşehri Halk Eğitimi Merkezi Akşam ve Sanat Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda AK Parti Suşehri İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Gönel ve yönetim kurulu üyeleri ile partili kadınlar hazır bulundu. Anma programında konuşan AK Parti Suşehri Kadın Kolları İlçe Başkanı Nuran Gönel, Çanakkale Zaferi’ni unutmanın mümkün olmadığını söyleyerek, “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri Çanakkale Zaferi’dir. Türk milleti Birinci Dünya Savaşı’nda tek vücut haline gelmiş imanlı bir milletin, dinini, namusunu, istiklalini, karış karış vatanının toprağını, bayrağını korumak uğruna canını, kanını, feda ettiğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Zaferi, arkadaşlarının öldüğünü ve öleceğini, şehit olacağını bilerek siperden mermilerin üzerine canını düşünmeden kendini atan ecdadımızın zaferidir. Cepheye cephane taşırken yolda donarak şehit olan anaları ‘Şerife Bacıları’ unutmak mümkün mü? Kundaktaki bebeği ile cepheye sırtında, omzunda cephane taşıyan, elindeki bez parçasını bebeğine değil top mermisine saran ve soğuktan bebeğini kaybeden ‘Elif Anayı’, yiğit Anadolu kadınını, dedelerimizi, ninelerimizi, cepheye koşan delikanlıları, yavrusunu vatana kurban olsun diye gönderen anaları nasıl unuturuz? Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda kahraman Mehmetçiklerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten, eşine az rastlanır, anlamlı bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır” dedi. Ayrıca programda, Suşehri Müftülüğü bünyesindeki cami imamları şehitler için
Kur’an-ı Kerim okudu.
Vatani görevlerini yaparken şehit düşen Sadi Kuzpınar ve Ali Eren’in anneleri programda duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hakim olamadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ulusal doğal gaz boru hattı Dursunbey’e geliyor Taşımalı CNG sistem ile 2021 yılında Dursunbey’e kazandırılan doğal gaz, 2025 yılında Dursunbey’e ulusal hat ile gelecek. Orhaneli üzerinden gelecek olan hatta çalışmalar başladı. Dursunbey’de gerçekleştirdiği projeler ile isminden sıklıkla söz ettiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, sözünü verdiği doğal gaz ulusal boru hattı projesine, BOTAŞ yetkililerinin de katıldığı törende start verdi. Dursunbey 2. Etap TOKİ konutları üzerinde bulunan şantiye alanından başlayan projenin açılış törenine Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, BOTAŞ Kontrolör Amiri Abdullah Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, ilçe muhtarları, STK temsilcileri, yüklenici firma yetkilileri, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Bahçavan, yıllardır hayalini kurmuş oldukları bir projenin gerçekleşmesine bu törende şahitlik ettiklerini belirtti. Dursunbey’in yüzde yetmişinin ormanlarla kaplı olduğu halde hava kirliliğinin yaşandığını söyleyen Bahçavan; “Allaha şükür çabalarımız sonuç verdi. Burada BOTAŞ’ın yetkilileri var, onların nezdinde Enerji Bakanlığımıza ve BOTAŞ Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İlk etapta bakanlığımızın çabaları, bizlerin onlara defalarca gidip gelmemizle taşımalı sistem doğal gaza kavuştuk. Tabi o da bir yere kadar. Tüm Dursunbey’in daha konforlu doğal gaza kavuşması, OSB’mizde de doğal gaz ihtiyacı olması nedeni ile ulusal doğalgaz için de girişimlerimiz oldu. 37,5 kilometrelik bu hatta Büyükorhan’a doğru çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Ben bu çalışmalara vesile olan en başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji Bakanımıza, BOTAŞ Genel Müdürümüze, BOTAŞ yetkililerine ve elini taşın altına koyan kıymetli müteahhidimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Çalışmalar hakkında teknik bilgi veren BOTAŞ Kontrolör Amiri Abdullah Kılıç ise “Büyükorhan ilçesinden aldığımız doğal gazı Dursunbey’de yapacağımız PİG istasyonuna yaklaşık 38 kilometrelik bir hatla getireceğiz. Projemizin yer teslimi 27 Mart 2024’te yapıldı. Toplam yapım süresi 1 yıl olacak. Projemizin bitiş süresi ise 27 Mart 2025 olarak belirlendi. Ama biz bu projeyi bir yıl kadar uzatmak istemiyoruz. Mümkün olan en kısa sürede inşallah Kasım ayı gibi bitirmeyi planlıyoruz. Güzergâh açma çalışmalarımız başladı. Bu sürede yaklaşık olarak 3 km güzergâh açtık. Güzergâh açma çalışmalarımız devam ederken önümüzdeki hafta itibari ile boru dizmeye ve kaynak yapmaya başlayacağız. Yapılacak olan testlerin ardından yıl sonuna doğru bu hatta gazı vermeyi planlıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Dursunbey Müftüsü Ali, Öztürk tarafından dua yapılırken, sonrasında ise kurban kesildi. Törenin ardından güzergâhta incelemelerde bulunan katılımcılar, yüklenici firma yetkililerine kolaylıklar diledi.