GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 13:39

`BASIN TRAFİK KARTI PROTOKOLÜ` İMZALANDI

A
A
A
`BASIN TRAFİK KARTI PROTOKOLÜ` İMZALANDI

Basın trafik kartı sahiplerine trafikte kolaylık sağlayan yeni düzenlemeye ilişkin protokol, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalandı.
Basın trafik kartı sahiplerine trafikte kolaylık sağlayan `Basın Trafik Kartı Protokolü`, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalandı. Genel Müdürlük Basın Merkezi`nde düzenlenen imza töreninde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, basın mensuplarının uygun ortamda görev yapmaları için gerekli imkanların sağlanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekti. Karakaya, imzalanacak protokolle, `Basın Trafik Kartı` sahiplerine güzergah
ve kavşaklarda geçiş kolaylığı, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanacağını anlattı. Karakaya, "Yeni protokolle basın mensuplarımızın görevleri sırasında trafik açısından sıkıntı yaşamayacaklarını tahmin ediyorum. Çünkü bu protokolün uygulanmasında değerli emniyet mensuplarımızın gereken hassasiyeti titizlikle göstereceklerine inanıyorum" diye konuştu.
Yeni basın trafik kartlarını da tanıtan Karakaya, bu kartların kişiye özel olacağını ve üzerinde sahibinin fotoğrafının yer alacağını belirtti. Karakaya, taşınması daha kolay olan yeni kartların, ücretsiz dağıtılacağını bildirdi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş ise, basın çalışanlarına, yoğun trafikte öncelik tanınacağını belirterek, basın mensuplarına, görevlerini yerine getirirken, göreve gitmeleri koşuluyla her türlü kolaylığın sağlanacağına işaret etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir