YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 14:33

İLAHİ OKUMA YARIŞMASINDA FİNAL HEYECANI

A
A
A
İLAHİ OKUMA YARIŞMASINDA FİNAL HEYECANI

Eskişehir Valiliğinin düzenlediği mahalller arası ilahi okuma yarışmasında final heyecanı yaşandı.
02-06 Mayıs 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan "Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" etkinlikleri kapsamında Yunus Emre`yi ve şiirlerini halka tanıtmak amacıyla, Vali Dr. Kadir Koçdemir` in talimatıyla ve İl Müftülüğü`nün koordinatörlüğünde, mahalleler arası ilahi okuma yarışması düzenlendi.
Dört etapta yapılması planlanan yarışmada, Tepebaşı ilçesi 2. etap final müsabakalarını Gümülcine Camii`nde gerçekleştirdi. Oldukça heyecanlı geçen ve yoğun bir izleyici gurubunun iştirak ettiği müsabakalar neticesinde Cumhuriye, Fevziçakmak, Muttalip Orta ve Mustafa Kemal Paşa mahalleleri finale kaldı. Finale kalan 5 mahalle, Mayıs ayının ilk haftasında kutlanacak ``Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası`nda`` birincilik için yarışacaklar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Karla kapanan yollar aşıldı, 2 hasta sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı Tunceli’nin Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz kış koşullarına rağmen harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri, kapanan yolları aşarak iki hastaya zamanında müdahale etti. Edinilen bilgiye göre, Mazgirt ilçesine bağlı Örenici köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Can’ın genel durum bozukluğu ve bacaklarda uyuşma şikâyetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurması üzerine ekipler hızla harekete geçti. 29 Aralık’ta gerçekleşen vakada, kış şartlarının zorlaştırdığı yol koşullarına rağmen 112 Acil Sağlık ekipleri hastanın evine kadar ulaşarak ilk müdahaleyi yerinde gerçekleştirdi. Mehmet Can, yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Nazımiye ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde rahatsızlanan 74 yaşındaki Sakine Kaymaz için de zamanla yarışıldı. Kar nedeniyle kapanan köy yolları iş makineleriyle açılırken, 6240 nolu 112 Acil Sağlık ekibi yaklaşık 3 saat süren yoğun ve koordineli bir çalışmanın ardından hastaya ulaştı. İş makinesi ve ambulans desteğiyle güvenli şekilde hastaneye nakli sağlanan Kaymaz’ın tedavisine başlandı. Yetkililer, en zorlu kış şartlarında dahi sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her an sahada olmaya devam edeceklerini vurguladı. Her iki hastaya da geçmiş olsun dilekleri iletildi.