YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 16:27

TOROSLAR`DA NEVRUZ ATEŞİ YARIN AKŞAM YANACAK

A
A
A
TOROSLAR`DA NEVRUZ ATEŞİ YARIN AKŞAM YANACAK

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Nevruz ateşini yarın akşam yakacak. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, halkı Anıttepe Parkı`nda düzenleyecekleri Nevruz Bayramı kutlamasına davet etti.
Toroslar Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinliklerle Nevruz Bayramı`nı bu yıl da coşkulu etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Belediyeden yapılan açıklamada, yarın akşam Çukurova Mahallesi Anıttepe Parkı`nda gerçekleştirilecek etkinliklerin saat 17.00`de başlayacağı ve Nevruz ateşinin yakılacağı bildirildi. Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi`nin gösterisi ile devam edecek programda ayrıca, yumurta kırma yarışması, Mersin Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği halkoyunları gösterisi, halat çekme yarışması, temsili demir dövme ve sinsin oyunun da yer alacağı kaydedilen açıklamada, konuklara etli topalak çorbası ve dövme pilavı ikram edileceği belirtildi.
Vatandaşları Nevruz kutlamasına davet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da yaptığı açıklamada milli birlik ve beraberliğin timsali olan bahar bayramının, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün Türk dünyasının ortak bayramı olduğunu söyledi. Özellikle çocukların gelenek ve göreneklerini öğrenmeleri amacıyla bu kutlamaları görmelerini isteyen Tuna, ``Kardeşliğin, sevginin ve dayanışmanın iç içe olduğu bir bahar bayramını hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde, Nevruz Bayramı`nın ülkemize, şehrimize, bereket ve mutluluk getirmesi dileklerimle, Türk dünyasının Nevruz Bayramı`nı kutluyor, etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Çektiği videolarla köy hayatını anlatan Keçiperver gül tarlalarına indi Burdur’da köyde ailesi ile yaşayan ve köy yaşamından çektiği videolarla sosyal medyada “Keçiperver” adıyla bilinen Havvanur Kösem bu sefer de gül hasadına merak sardı. Gül bahçelerinde yapılan hasada katılan Keçiperver hem gül işçileriyle sohbet etti hem de sosyal medyaya içerik üretti. Sosyal medya platformları üzerinden 5 yıldır video çekip yayınlayan "Keçiperver" olarak tanınan Havvanur’un Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çamlık köyünde tarladaki çalışma anlarından hazırladığı vlog Türkiye genelinde büyük ilgi toplamıştı. Köyde çiftçilik yapan aile ile birlikte yaşayan ve köy hayatına dair yaptıkları çalışmaları vlog haline getirip sosyal medyada paylaşan Kösem yaptığı içeriklerle takipçilerinin sempatisini kazandı. Mayıs ayının ilk haftalarında başlayan gül hasadını merak eden Havvanur Kösem, yöresel kıyafetlerini giyip gül bahçelerine indi. Burada kolları sıvayıp gül toplayan Kösem hem gül işçileriyle sohbet etti hem de sosyal medya hesabı için içerik üretti. İlk defa gül hasadını deneyimlediğini ve gül kokulu bahçelerde çalışmanın hoşuna gittiğini söyleyen Havvanur Kösem gül toplamanın erik ve nar toplamaya göre daha kolay ve zevkli olduğunu belirtti. Gül bahçesinde yaptığı açıklamada buraya hem içerik üretmeye hem de hasadı deneyimlemeye geldiğini belirten Kösem; “Gül hasadını ilk kez tecrübe ettim açıkçası. Çok sevdim. Tabi akşama kadar toplamak zor ve yorucu olabilir ama ben 2-3 saattir falan topluyorum, gayet keyifli geçiyor. Bir de güzel güzel gül kokuları geliyor, manzara müthiş Burdur Gölü. Her şey çok güzel. Bildiğim kadarıyla gül kozmetikte kullanılıyor, yağı çıkartılıyor. Yağı çok değerli, kilosu 12 bin ile 16 bin Euro arasında değişiyor.” dedi. Gül toplamak erik ve nar toplamaktan daha kolay Kendi bahçelerinde erik ve nar yetiştirdiklerini, gül toplamanın onlara göre daha kolay olduğunu da söyleyen Havvanur Kösem; “ Bu aralar biz erik topluyoruz, o daha zor. Nar toplamak da daha zor bence. Çünkü gül boyum ile aynı seviyede ve çok kolay kırılıyor. Mevsimi de mayıs ayı olması nedeniyle ne sıcak ne de soğuk. Yanmazsın o yüzden güneş kremini sür sür topla diyerek esprili bir şekilde konuştu. Gül bahçesindeki hasadın ardından gül yağı çıkarma tesisini de gezen Kösem topladığı gülleri tartıp kaynatma kazanlarına doldurdu. Daha sonra yapılan işlem hakkında tesis yetkilisinden gül yağının nasıl elde edildiği hakkında bilgi aldı. (NÖ-SK-
Antalya Özel bireylerin temsili askerliğinde gurur, sevinç ve gözyaşı bir arada yaşandı Antalya’da Engelliler haftası çerçevesinde bir günlük temsili askerlik yapacak 15 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Davul ve klarnet eşliğinde kınası yakılan özel bireylerin yüzlerinde gülücükler açarken, aileleri de gözyaşı dökerek duygu dolu anlar yaşadı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen programda bir günlük temsili askerlik yapacak gidecek 15’e yakın engelli genç için asker eğlencesi düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törende gençler davul ve klarnet eşliğinde oynadı. Türk Bayrağı işlenmiş örtüleri sırtlarına asan gençler, İstiklal Marşı’nı aileleriyle birlikte okudu, ardından ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakıldı. Özel bireylerin yüzlerinde gülücükler eksik olmazken, aileleri ise duygu dolu anlar yaşadı. Bazı aile bireyleri gözyaşlarına hakim olamadı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, gençlerin ve ailelerin bu özel gününe ortak oldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Gözyaşlarını tutamadı Temsili askerlik yapan özel bireylerden 21 yaşındaki İbrahim Karaman’ın babası Abdullah Karaman törende duygusal anlar yaşadı. Karaman, “Çok muhteşem bir şey. Keşke sağlıklı olsalardı da cepheye gidebilselerdi. Bu anlatılmaz ancak yaşanabilecek bir duygu” diyerek gözyaşı döktü. Kardeşini temsili törende uğurlamaya gelen Hale Ayşe Karaman da “Küçükken askere giderse üzülürüm diye düşünüyordum sonra gidemeyeceğini öğrendim. 1 günlükte olsa böyle bir organizasyon yapılması çok güzel. Çok duygulandım. Bu duyguyu tatmaları çok güzel. Kendisini bugün özel hissediyor ve çok mutlu” diye konuştu.