ASAYİŞ - 22 Mart 2012 Perşembe 10:03

KENDİNİ ASAN KADINI SAОLIK GÖREVLİLERİ KURTARDI

A
A
A
KENDİNİ ASAN KADINI SAОLIK GÖREVLİLERİ KURTARDI

Adana`da çocuğu olmadığı için eşi üzerine kuma getirmek isteyince boşanmak isteyen ve bunalıma girerek kendini asan kadın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından duran kalbi çalıştırılarak yeniden hayata döndürüldü.
Olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 4 yıl önce Ahmet Ş. ile evlenen Halime Ş.`nin (21) çocuğu olmadığı için eşiyle arası bozuldu. Çocuğu olması için tedavi de gören Halime Ş.`nin bir türlü çocuğu olmayınca eşi kuma getirmek istedi. Halime Ş. kumayı kabul etmeyince eşi tarafından darp edildi. Bunun üzerine 2 yıl öne babası Ziver B.`nin evine dönen genç kadın, eşinden ayrılmak için mahkemeye başvurdu. Ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen bir türlü boşanamadı. Bu durumdan rahatsız
olan ve bunalıma giren Halime Ş., önceki gün babasının evinde 2. katta odada bulunan demire eşarbını bağlayarak kendini astı. Bir süre sonra eve gelen anne Emine B., kızını asılı halde bulunca eşarbı makasla keserek kızını indirip polise ve ambulansa haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadının kalbinin durduğunu belirledi. Sağlık görevlileri, yaklaşık 5 dakika yaptıkları kalp masajı ile kadının duran kalbini yeniden çalıştırarak hayata dönmesini sağladı. Daha sonra ambulansla Adana
Devlet Hastanesi`ne kaldırılan genç kadına burada gerekli müdahale yapıldı. Yoğun bakıma alınan Halime Ş.`nin bilincinin kapalı olduğu ve hayatta kalma mücadelesi verdiği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.