YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 12:24

MALATYA`DA BEDİÜZZAMAN SAD NURSİ`Yİ ANMA ETKİNLİОİ

A
A
A
MALATYA`DA BEDİÜZZAMAN SAD NURSİ`Yİ ANMA ETKİNLİОİ

Malatya Niyazi-i Mısri Kültür Vakfı tarafından Bediüzzaman Said Nursi`yi anma etkinliğinin düzenleneceği açıklandı.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti`nde basın toplantısı düzenleyen Niyazi-i Mısri Kültür Vakfı Başkanı Cumali Hanbay, "Vefatının 52. yıldönümünde Üstad Bediüzzaman Said Nursi`yi anmak ve anlamak için 23-26 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleyecektir. 23 Mart Cuma günü saat 14.15`te Yeni Camii`nde bir Kur`an ziyafeti sunulacak ve Mevlid-i Şerif okutulacak. Mevlidhanların yanı sıra programa Diyarbakır Ulu Camii İmam -Hatibi Mehmet Emin Mülayim Hoca`da katılacaktır. 23 Mart Cuma akşamı saat
19.00`da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu`nda Malatya`da ilk defa Büdiüzzaman Sergisi açılacak. Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin el yazması eserleri, şahsi eşyaları ve fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına Mehmet Fırıncı ağabeyde katılacak. Sergi 26 Mart Pazartesi günü saat 19.00`a kadar açık kalacak. Serginin açılışının ardından saat 19.30`da Prof. Dr. Kazım Yoldaş, Dr. Vehbi Karakaş ve Araştırmacı-Yazar Metin Karabaşoğlu`nun katılacağı bir panel düzenlenecek" şeklinde bilgi
verdi. Hanbay, Bediüzzaman`ı anma programı kapsamında son olarak 26 Mart Pazartesi günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi`nde saat 19.30`da Dr. Senai Demirci`nin konuşmacı olarak katılacağı "Şehrin Öte Yakasından Gelen Adam; Bediüzzaman" konferansının düzenleneceğini kaydederek, etkinliklere herkesin davetli olduğunu belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’da merdiven altı kuru meyve ve pekmez imalathanesine baskın Antalya’nın Alanya ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine yaptığı incelemede Gümüşgöze Mahallesi’nde merdiven altı kuru meyve ve pekmez imalathanesini mühürledi. Alanya’da denetimlerini sıklaştıran Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Gümüşgöze Mahallesi’ne giderek, incelemelerde bulundu. Yol kenarına dökülen, kokmuş ve bozulmuş kuru incir, kuru kayısı ile dut kurusu tespit edilerek, ürünlerin H.U.’ya ait olduğu, reçel ve pekmez yapımında kullanıldığı belirlendi. İmalathanede inceleme yapan ekipler, hijyen şartlarının sağlanmadığı, gıda kodeksine uygun olmayan ekipmanlar kullanıldığı ve üretilen ürünlerin uygun olmayan şartlarda depolandığını belirledi. Üç kamyon ürün imha edildi Zabıta ekipleri, halk sağlığını ilgilendiren üç kamyon dolusu ürünü teslim alarak, imhasını gerçekleştirdi. Ayrıca söz konusu imalathanenin, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı da tespit edilirken, 200519207 sayılı iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 6. maddesi gereğince mühürlenerek her türlü ticari faaliyetleri durduruldu. “İnsan sağlığıyla asla oynatmayacağız” Denetlemeye katılan Belediye Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal yaptığı açıklamada, "Gümüşgöze Mahallesi’ne ekiplerimizle birlikte gittiğimizde, üç kamyon dolusu çürümüş incir, kayısı ile dut kurusunu kurtlanmış ve bozulmuş halde bulduk. Ardından ruhsatsız olan ve merdiven altı üretim yapan imalathaneyi tespit ettik. Bozulmuş bol miktarda şişelenmiş ürün, günü geçmiş ürünler belirledik ve imha etmek amacıyla hepsine el koyduk. Ayrıca iş yerini de mühürledik. Şahısların internet üzerinden satış yaptıklarını tespit ettik. Bu durumu da en kısa zamanda engelleyeceğiz. İnsan sağlığıyla asla oynatmayacağız. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.
Muğla Muğla İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlü girişimcilere 500 bin liraya varan hibe destek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteklerini 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerini 110 bin liradan 300 bin liraya, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini 150 bin liradan 500 bin liraya yükseltti. İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına destek vermeyi sürdürüyor. Muğla Çalışma ve İş Kurumu tarafından iş kurmak isteyen engelli, eski hükümlü ve korumalı işyerleri kuruluşuna 500 bin liraya kadar hibe sağlanacak. 2024-2 Dönemi Proje Başvuruları ise 16 Nisan’da e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Engelli girişimciler için hazırlanan projelere 400 bin liralık kuruluş işlemleri desteği, işletme gideri desteği ve kuruluş desteği şeklinde hibe sağlanacak. Ayrıca eski hükümlülerin projeleri için 300 bin lira, korumalı işyerleri statü belgesi sahipleri için ise 500 bin lira destek sunulacak. Başvurular 7 Haziran 2024’e kadar e-Devlet üzerinden yapılacak. Hizmet Merkezlerine elden veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuruda bulunacak engellilerin aranacak şartlar arasında İŞKUR’a kayıtlı olmaları, belirli bir sağlık kurulu raporuna sahip olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları ve emekli olmamaları gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmaları da gerekiyor. Eski hükümlülerin başvuru süreci Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, doğrudan İl Müdürlüğüne yapılan başvurular dikkate alınmayacak. Eski hükümlülerin başvuru şartları arasında İŞKUR’a kayıtlı olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli olmamaları ve belirli belgelere sahip olmaları gibi şartlar bulunuyor.
Antalya Apartmandaki eşyalara zarar veren bina sakini, diğer apartman sakinlerini çileden çıkardı Antalya’da psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen 50 yaşındaki kadın, oturduğu apartmanın ortak kullanım alanındaki eşyaları kırdı, asansörü yumruklayıp elektrik kablolarını kesti. Klima motorlarına da zarar veren kadın, apartman sakinlerini isyan ettirdi. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Gençlik Mahallesi Tınaztepe Caddesi’ndeki 5 katlı apartmanda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katındaki dairede oturan ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen T.A. (50), binadaki ortak kullanım alanında yer alan eşyalara zarar verdi, eşyaları parçalayıp kırdı. T.A. asansörün camını yumruklayıp elektrik kablolarını kesti, klima motorlarına da zarar verdi. Apartmanı savaş alanına çeviren T.A.’nın, apartmandaki eşyalara zarar vermesi, asansörün camını ve eşyaları kırması, merdiven demirlerini sökmeye çalışması cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı. "Çok sıkıntıdayız" Bina sakinlerinden Özcan Zengin, "Komşumuz bütün apartman sakinlerine artık zarar vermeye başladı. Caddelere çıkıp çıplak da geziniyor. Apartmanın içindeki her yeri de kırıp dökmeye başladı. Artık kimse dayanamaz hale geldi. Klima ünitelerini bile alıp sokaklara atıyor. Çok sıkıntıdayız. Vasisi varmış, o da şehir dışında. Muhtar yoluyla ona ulaşmaya çalıştık. Emin ellerde tedavi edilmesini istiyoruz" dedi. "Müşterilerimiz dükkana giremez oldu" Aynı binada işletmesi olan Elif Karaman, "Müşterilerimiz bile artık dükkana giremez oldu. Kırıp döküyor ortalığı. İnsanları rahatsız ediyor. Kadının durumuna üzülüyoruz ama sorunun halledilmesini istiyoruz. Bu sabah yine olay yaşandı, neredeyse her gün yaşanıyor. Her sabah dükkanımızda cam kalır mı kalmaz mı diye düşünüyoruz. Vasisine söyledik ancak bir çözüm bulunamadı. Anladığım kadarıyla psikolojisi bozuk" diye konuştu.