YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 13:20

DALAMAN`DA BEDAVA SIОLA İZDİHAMI

A
A
A
DALAMAN`DA BEDAVA SIОLA İZDİHAMI

Dalaman Orman İşletme Şefliği tarafından Orman, Su ve Meteoroloji Haftası etkinlikleri kapsamında bedava sığla fidanı dağıtıldı. İlk etapta gelen bin fidan 5 dakikada tükenirken; yarım saatte tükenen 2 bin fidan izdihama neden oldu.
Dalaman Orman İşletme Şefliği tarafından Orman, Su ve Meteoroloji Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bedava sığla fidanı dağıtımı kapsamında ilk olarak bin adet sığla fidanı getirilirken, oluşan izdihamda fidanlar çok kısa sürede tükendi. Vatandaşların talebi doğrultusunda Dalaman Orman İşletme Şefliği yetkililerinin ilave olarak getirdiği bin fidanda yaklaşık 5 dakika içinde tükendi. Fidan alan bazı vatandaşların ne fidanı dağıtıldığını ve dağıtılın Sığla ağacının ne olduğunu bilmemesi ise dikkat çekti.
Konu hakkında açıklamada bulunan Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, ``Orman, Su ve Meteoroloji haftası nedeniyle vatandaşlara bedava ağaç dağıttık. Amaç doğa bilincini, ağaç sevgisini artırmak. Ayrıca, okullarla yapıla protokol çerçevesinde okulların bahçesine ağaç diktik, camilerin bahçesine ağaç diktik. Bu devam edecek, sadece bu haftaya özgü bir olay değil. Ağaç dikmek isteyen vatandaşlar müdürlüğümüze başvurarak bizden bedelsiz fidan alıp dikebilirler`` dedi.
Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü Merkez İşletme Şefi Mehmet Oruç da, ``Orman İşletme Müdürlüğü`ne bağlı Orman fidanlık merkezinde her yıl üretmiş olduğumuz yöremizin günlük ağaçlarını her yıl olduğu gibi Dünya Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde dağıtmış bulunmaktayız. Tüm halkımız evlerinde yetiştirip, faydalanmasını istiyoruz. Bundan sonra da ücretsiz olarak sığla fidanı ve diğer çeşit fidanları Dalaman İşletme Müdürlüğü olarak dağıtmaya devam edeceğiz`` diye konuştu.
Orman, Su ve Meteoroloji Haftası etkinlikleri yarında devam edecek. Etkinlikler kapsamında daha önce Karaçalı ve Söğütlüyurt İlköğretim Okullarına fidan dikimi yapılmıştı. Yarın Ortaca ilçesinde fidan dağıtımı yapılırken, önümüzdeki günlerde de bölgedeki okul ve camiilerde ağaçlandırma çalışması yapılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir