YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 15:55

NEÜ`DE ERASMUS DEĞžİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA İLK DERS

A
A
A
NEÜ`DE ERASMUS DEĞžİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA İLK DERS

NEÜ`de Erasmus Değişim Programı kapsamındaki ilk ders verme hareketliliği faaliyeti gerçekleştirildi
Öğretim elemanlarının farklı bir Avrupa ülkesinde ders vermesine imkan sağlayan Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında NEÜ Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ferhat Celep, Johannes-Gutenberg Mainz Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora düzeyinde ders verdi. Böylelikle 2011-2012 akademik yılı itibariyle NEÜ`de ilk Erasmus Ders Verme Hareketliliği faaliyeti de gerçekleştirilmiş oldu.
Faaliyet dönemini tamamlayarak Nevşehir`e dönen Yrd. Doç. Dr. Ferhat Celep, Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında gittiği Johannes Gutenberg Mainz üniversitesinde yaptığı görüşmeler neticesinde iki üniversite arasında ikili anlaşmalar kapsamında ortak projeler yürüterek işbirliğinin devamını sağlamayı amaç edindiklerini belirtti.
Bir hafta boyunca yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ders veren Celep, hafta boyunca sosyal ve kültürel etkinliklere de yer verildiğini söyledi. Johannes Gutenberg müze gezisi, şehir gezisi ve üniversite öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen üniversite tanıtım gezisi gibi sosyal aktivitelere de katılan Celep, başta NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere kendisine bu imkanı sağlayan üniversite yetkililerine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu “FER” uluslararası film festivali yolculuğuna devam ediyor Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Emre Ertürk’ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı kısa film, Yen Zelanda’da düzenlenecek festivalde Türkiye’yi temsil edecek. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk’ün senaryosunu yazıp yönettiği "FER" adlı kısa film, uluslarası festivallerde ilgi görmete devam ediyor. Bu çerçevede, Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde 18- 28 Temmuz tarihlerinde Capitol Cinema’da gerçekleştirilecek African Film Festival New Zealand (AFFNZ) 2024’de yer alacak film, Türkiye’den kabul edilen tek film olarak Türkiye’yi ve Kastamonu Üniversitesi’ni temsil edecek. Film, Avrupa’da ve Amerika’da düzenlenen Mısır-Amerikan Film Festivali’nde (EAFF) büyük başarı elde ettikten sonra uluslararası festival yolculuğuna devam ediyor. Kastamonu’nun doğal güzellikleri arasında çekilen filmin görüntü yönetmenliğini ise Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Okan Yılmaz üstlendi. Uluslararası sinema otoriteleri ve sinemaseverler tarafından ilgiyle takip edilen AFRIFENZ, bu yılda farklı kategoride yarışacak filmleri bir araya getirerek Afrika sinemasını ve kültürünü tanıtmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili konuşan Dr. Emre Ertürk, “New York’taki ve Avrupa’daki başarımızın ardından, şimdi AFFNZ’de FER’in uluslararası seyirciyle buluşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. ’FER’ ile Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve Türk sinemasının ve Türk kültürünün derinliğini dünya çapında tanıtmak istiyoruz. Bu festivalde Üniversitemiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Kocaeli Engelli bireylere özel etkinlik Başiskele’de Engelliler Haftası dolayısıyla engelli ve özel bireylere yönelik etkinlik düzenlendi. Programda müzik eşliğinde eğlenen katılımcılar keyifli zaman geçirdi. Program, Başiskele Belediyesi ve Başiskele Kent Konseyi iş birliğinde Başiskele Belediyesi Sosyal Tesisleri Antik Köfte ve Restoran’da düzenlendi. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün de katıldığı programda müzik eşliğinde hep birlikte gönüllerince eğlenen katılıcımlar, keyifli vakit geçirdi. Programda konuşan Başkan Yasin Özlü, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmanın herkesin ortak sorumluluğunda olduğunu söyledi. Başkan Özlü, "Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını hissettirmeden normal hayat standardını temin etmek ancak toplumsal duyarlılık ve farkındalıkla mümkündür. Bu kapsamda da Başiskele Belediyesi olarak engelli bireylerimizin hayatın her alanında daha çok yer almalarını sağlamak için sivil toplum kuruluşlarımızla, dernek ve vakıflarımızla, ailelerle iş birliği halinde gerekli çalışmalar yapıyor, onları her konuda desteklemeye devam ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü yardımı, sevgiyi, şefkati sunmak, yaşam standartlarının iyileştirilmesini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Onlar sadece ailelerinin değil, hepimizin sorumluluğunda olan emanetlerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin ve farkındalığın artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum" dedi.