YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 16:52

AKVAM`DAN MODA VE TEKSTİL BİENALİ`NE DESTEK

A
A
A
AKVAM`DAN MODA VE TEKSTİL BİENALİ`NE DESTEK

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü`nce düzenlenen `I. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali`ne destek veriyor.
AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, ``Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, moda ve tekstil tasarımı alanında çalışmalar yapan sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve araştırmacılara yeni fırsatlar oluşturmak amacıyla alanında bir ilk olma özelliği taşıyan `I. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali`ni düzenlemektedir. Bienal için `Yeşil Tekstil, Yavaş Moda` söylemini belirlemiştir. Bienal söylemi; çevre dostu tekstil üretimini ve tüketimini önermektedir. Bu proje ile Akdeniz kültür ve turizmine `moda ve tekstil tasarımı alanı` üzerinden yeni bir alternatif önermek, bölge kültürüne, kültürel belleğe katkıda bulunmak ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek hedeflenmektedir`` dedi.
Bienal programında yer alan 1 sempozyum, 2 panel, 4 çalıştay ve 8 sergnin Akdeniz Üniversitesi ve Antalya`nın çeşitli mekanlarında 8 - 11 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Doç.Dr. Esen, sergilerin 9 Kasım 2012 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali`nin kapsamındaki etkinliklerin, bienal hedeflerine katkı sağlayacak şekilde belirlendiğini kaydeden Doç. Dr.Esen, ``Etkinlikler arasında yer alan `I. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Sempozyumu` ile yarışmalı olarak düzenlenen `Yeşil Tekstiller Karma Sergisi` ile `Tekstil Sanatı Karma Sergisi`, tasarımcılar, sanatçılar, akademisyenler, araştırmacılar ve üretici sektör temsilcileri olmak üzere moda ve tekstil tasarım alanının tüm bileşenlerini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Sempozyum bildiri özetleri son başvuru tarihi 27 Nisan 2012, sergilere başvuru tarihleri ise 14 Temmuz 2012`dir. Geleneksel ve çağdaş tekstil tekniklerinin yer aldığı çalıştaylara son başvuru tarihi ise 27 Temmuz 2012 olarak belirlenmiştir.
Projenin belirlenen hedeflerin sonuçlarının, EXPO 2016`nın gerçekleşeceği kent olan Antalya`nın kültür ve sanat alanındaki arayışlarına ışık tutacak veriler sunacağı düşünülmektedir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de "Siyer-i Nebi" programı gerçekleştirildi Sultanbeyli Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda” projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların final programı yapıldı. Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda: Peygamberimizi Anma ve Ödül Töreni” düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim, Eğitimci-Yazar Zekeriya Erdim, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sahne aldı. Usta Şair Mehmet Akif İnan’ın “Mescid-i Aksa Şiiri”ni okuyan öğrencinin coşkusu izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerden oluşan bir koro “Bir sabah gelecek kardan aydınlık” şarkısını ve çeşitli ezgileri okudu. Öğrencilerin performansı dinleyicilerden tam not aldı. Öğrencilerin ardından Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim ve Eğitimci-Yazar Zekeriya Erdim katılımcılara sunum yaptı. Peygamber Efendimizin hayatı, sosyal ve toplumsal yaşamı başta olmak üzere pek çok konuda bilgi paylaşımında bulunuldu. Hadis-i Şerif’lerden alıntılar yapılarak, Peygamber Efendimizin örnek bir insan oluşuna vurgu yapıldı. Programın sona ermesinin ardından yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Saliha Erdim adına Kudüs’te 3 adet Zeytin Ağacı dikildiğine ilişkin belge, Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Şahin tarafından takdim edildi. Yazar Saliha Erdim, öğrenci ve velilerden gelen talep üzerine kitaplarını imzaladı.